Tutorial

Zie hoe privé uw Facebook-berichten zijn met ZoneAlarm Privacy Scan

We gaan door met onze Security for Everyone- serie door een ander soort beveiligingsapp voor Facebook te testen - een die evalueert hoe veilig uw posting-gewoonten zijn. Een die laat zien hoe roekeloos je bent bij het plaatsen op dit sociale netwerk. We hebben het over ZoneAlarm Privacy Scan . Lees dit artikel om te leren hoe het werkt en hoe het nuttig voor u kan zijn.

Hoe ZoneAlarm Privacy Scan te installeren en inschakelen

Ga naar de app-pagina met behulp van deze link: ZoneAlarm Privacy Scan. U moet uw goedkeuring voor de app geven om toegang te krijgen tot uw gegevens en deze te scannen.

In tegenstelling tot andere apps heeft deze app geen toestemming nodig om namens jou te posten. Dat komt omdat het een ander soort app is - een app die uw nieuwsfeed niet regelmatig scant. Het scant alleen uw eigen berichten, alleen wanneer u de app handmatig opent.

Wat doet ZoneAlarm Privacy Scan?

Zodra uw goedkeuring is gegeven, wordt de app geladen en worden de berichten die u in de afgelopen maand en de berichten waarin u bent getagd automatisch geëvalueerd.

Vervolgens wordt een rapport weergegeven met scores voor de volgende criteria: hoeveel berichten zijn openbaar en zichtbaar voor iedereen, hoeveel berichten zijn zichtbaar voor vrienden van vrienden, in hoeveel berichten u bent getagd en wat uw algemene berichten zijn privacy bewustzijn.

Je krijgt ook een aantal statistieken te zien over hoe vaak je de afgelopen maand posts hebt gepost, becommentarieerd, gedeeld en leuk vond, plus een eindcijfer voor je algehele activiteit, vanuit een privacyperspectief.

Indien gevonden, is deze evaluatie behoorlijk onthullend. Wat goed is, is dat het je directe links geeft naar die berichten waar je zou moeten overwegen om je instellingen te veranderen.

Het volgen van de aanbevelingen van ZoneAlarm helpt je meteen om dingen te configureren zodat je recente activiteit een stuk vertrouwelijker is. Tijdens de volgende evaluatie ziet u ook dat uw privacyscore omhoog gaat.

De app biedt ook een link naar een webpagina met nuttige privacytips voor Facebook.

Als u deze app wilt gebruiken en wilt laten evalueren, moet u de bijbehorende app-pagina handmatig openen: ZoneAlarm Privacy Scan. Er worden geen rapporten aan uw muur geplaatst en u ontvangt ook geen berichten. Veel gebruikers zullen dit op prijs stellen. Ik weet dat ik het doe.

Verdict - Een educatieve beveiligingsapp voor Facebook

Zoals u kunt zien, verschilt ZoneAlarm Privacy Scan van andere beveiligings-apps voor Facebook. Het fungeert niet als een echte beveiligingsapp, maar meer als een privacyleraar en deelt hoe u uw gedrag en instellingen voor berichten kunt verbeteren. Persoonlijk vond ik het erg leerzaam en nuttig. Ik raad het aan voor Facebook-gebruikers die iemand nodig hebben om hen te leren hoe ze dingen op een persoonlijke en veilige manier kunnen posten.