Tutorial

Een snelkoppeling maken om snel een contactpersoon te bellen of een bericht te sturen, in Android

Heeft u een snelkoppeling nodig op uw Android-smartphone om iemand een nummer te bellen of een bericht te sturen? Mogelijk moet u snel een medewerker of uw vrouw of uw vader bellen. Dit kan gemakkelijk worden gedaan als iemand je laat zien hoe. De betreffende procedure is niet intuïtief tenzij u het eerder hebt gedaan of iemand anders het heeft zien doen. Daarom hebben we, om u te helpen, deze handleiding gemaakt die laat zien hoe u een directe snelkoppeling op uw Android-smartphone kunt toevoegen:

OPMERKING: deze handleiding is gemaakt met Android 7 Nougat, maar werkt ook op Android 5 Lollipop en Android 6 Marshmallow. Op uw smartphone kan het er iets anders uitzien, vooral als de fabrikant van uw apparaat de standaardgebruikersinterface heeft gewijzigd. De betreffende stappen zijn echter hetzelfde, ongeacht het merk. Als u onze instructies opvolgt, moet u dingen voor elkaar krijgen, ongeacht hoe de zaken er op uw smartphone uitzien.

Hoe een snelkoppeling toe te voegen voor het rechtstreeks kiezen van het nummer van een contact op uw Android-smartphone

Ga eerst naar het startscherm van je Android-smartphone en navigeer naar de pagina waar je de snelkoppeling wilt toevoegen. Houd vervolgens ergens vast op de lege ruimte op die pagina. De pagina is geminimaliseerd en u ziet enkele nieuwe snelkoppelingen aan de onderkant van het scherm. Tik op Widgets .

Je krijgt een lijst met widgets te zien van alle apps die op je Android-smartphone zijn geïnstalleerd. Blader naar beneden tot je Contacten en de widgets vindt die door deze apps worden aangeboden. Hier kunt u kiezen uit drie soorten widgets:

  • Contact - adverteert een snelkoppeling voor het contact dat u selecteert. Wanneer u op deze snelkoppeling tikt, ziet u alle contactgegevens van de persoon die u kiest en kunt u acties uitvoeren zoals telefoongesprekken, berichten, enzovoort.
  • Rechtstreeks bellen - adverteert een snelkoppeling die, wanneer erop wordt gedrukt, onmiddellijk het nummer oproept dat u selecteert voor het contact dat u kiest.
  • Direct bericht - adverteert een snelkoppeling die, wanneer ingedrukt, een nieuw bericht opent voor die persoon, op het gewenste nummer.

Tik en houd vast Rechtstreeks bellen en een voorbeeld van het startscherm wordt getoond, en de pagina waar u eerder was. Sleep de widget Direct kiezen naar de plaats waar u deze op het startscherm wilt plaatsen.

Laat de Direct Dial- widget los waar u hem wilt hebben en vervolgens toont Android een lijst met al uw contacten. Zoek de persoon waarvoor u deze Directe snelkoppeling wilt en kies het telefoonnummer dat u wilt gebruiken om hem of haar te bellen.

Zodra u op het telefoonnummer tikt dat u wilt gebruiken, wordt de snelkoppeling op het startscherm toegevoegd waar u het naartoe hebt gesleept.

Hoe een snelkoppeling toe te voegen voor direct berichten verzenden naar het nummer van een contact op uw Android-smartphone

U kunt ook een snelkoppeling nodig hebben om snel een SMS- of MMS-bericht te verzenden naar een persoon waarmee u vaak contact opneemt, zoals uw kind, uw partner of een bepaalde medewerker. De procedure hiervoor is dezelfde als die voor het toevoegen van een Directe snelkoppeling. Het enige verschil is dat je de Direct message- widget moet kiezen.

Nadat u de persoon die u wilt sms'en en hun telefoonnummer selecteert, wordt de snelkoppeling Direct bericht toegevoegd waar u het naar het startscherm sleepte.

Voor hoeveel mensen heeft u een snelkoppeling voor rechtstreeks kiezen of een snelkoppeling naar een sneltoets?

Veel mensen stellen het op prijs dat ze een directe snelkoppeling hebben voor hun dierbaren of voor mensen met wie ze vaak werken. Voordat u dit artikel sluit, willen we graag weten hoeveel van die sneltoetsen u op uw Android-smartphone hebt. We hebben er maar een paar, meestal voor zeer naaste familieleden, zoals onze partner en kinderen. En jij dan?