Beoordeling

Kingston DataTraveler microDuo 3C - Dubbele geheugenstick met USB Type C en USB 3.0-connectiviteit

USB Type-C krijgt veel tractie en wordt op veel smartphones, tablets en ultrabooks gebruikt. Zelfs gaming-laptops hebben nu een USB Type-C-poort. Deze nieuwe poort is klein, snel en kan ook worden gebruikt voor het opladen van uw apparaten. Het vormt echter een uitdaging: u kunt geen traditionele USB-flashstations gebruiken op computers en apparaten met USB Type-C. Om aan deze uitdaging het hoofd te bieden, heeft Kingston zijn DataTraveler microDuo 3C-familie van flash-drives uitgebracht die zowel USB Type-C als USB 3.0-connectiviteit bieden, zodat u dezelfde geheugenstick kunt aansluiten op allerlei soorten apparaten, waaronder uw smartphone. Bekijk deze review om te zien hoe goed deze werkt:

Unboxing en hardwarespecificaties

De verpakking voor de Kingston DataTraveler microDuo 3C is eenvoudig: u krijgt alleen de flashdrive zelf en een stuk karton dat de belangrijkste kenmerken en functies laat zien.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Binnenin vind je alleen de flashdrive. Er is geen gebruikershandleiding of ondersteuningsdisk. Het apparaat zelf is erg klein: 1, 17 x 0, 65 x 0, 33 inch of 29, 94 x 16, 60 x 8, 44 mm in breedte x diepte en hoogte. Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, heeft deze dubbele geheugenstick twee hoofden: één USB Type-C en nog een USB Type A, ook bekend als USB 3.0. De USB Type-C-kop is bedekt met een plastic dop en beschermt deze tegen stof, krassen en allerlei ongelukken.

De KingData DataTraveler microDuo 3C heeft een grijpgat waarmee u de flashdrive eenvoudig naast uw sleutels kunt bevestigen en meenemen. Als u dat doet, blijft de USB 3.0-poort onbeschermd en krasgevoelig. We wensen dat Kingston een beschermkap heeft geleverd voor beide uiteinden van dit flexibele opslagapparaat.

Kingston DataTraveler microDuo 3C is verkrijgbaar in vier opslagcapaciteiten: 16 GB, 32 GB, 64 GB en 128 GB. De 16 GB-variant biedt 100 MB / sec leessnelheid en 10 MB / s schrijfsnelheid. Alle andere varianten bieden een leessnelheid van 100 MB / sec en een schrijfsnelheid van 15 MB / sec. Het apparaat zou moeten werken bij temperaturen variërend van 32 ° F tot 140 ° F of 0 ° C tot 60 ° C. Het wordt ook ondersteund door een garantie van vijf jaar. Wat de compatibiliteit betreft, zou Kingston DataTraveler microDuo 3C met vrijwel alles moeten werken, van Windows 7 tot Windows 10, tot Mac OS X, tot Linux, Android, Windows 10 Mobile en Chrome OS.

Als u de officiële specificaties van dit apparaat wilt bekijken, gaat u naar deze pagina: DataTraveler microDuo 3C.

De Kingston DataTraveler microDuo 3C gebruiken

We hebben de Kingston DataTraveler microDuo 3C geprobeerd omdat we een USB-geheugenstick wilden die werkt met onze smartphones en tablets en met traditionele computers. Voor deze beoordeling hebben we de 16 GB-versie getest, die trager zou moeten zijn dan de andere.

We hebben het geprobeerd op een Google Nexus 6P-smartphone en een Microsoft Lumia 950, en het werkte prima op beide. Android en Windows 10 Mobile hadden geen problemen bij het ontdekken van dit opslagapparaat en om ermee te werken. We hebben eenvoudig bestanden van onze smartphones naar de flashdrive verplaatst.

Het USB 3.0-uiteinde werkt op klassieke computers, inclusief computers met alleen USB 2.0-poorten. Het enige nadeel is dat overdrachtssnelheden langzamer worden bij gebruik van USB 2.0.

Na een paar dagen gebruik was DataTraveler microDuo 3C onze favoriete manier om veel bestanden over te zetten tussen onze smartphones en onze pc's. U kunt bijvoorbeeld een reis maken en veel foto's en video's maken van de plaatsen die u bezoekt of de mensen die u ontmoet. Een manier om al uw multimediabestanden van uw smartphone naar uw pc te krijgen, is via een cloudopslagdienst zoals OneDrive, Google Drive of Dropbox. Als uw mobiele abonnement echter beperkt is of uw verbinding traag is, is het gebruik van de Kingston DataTraveler microDuo 3C veel sneller.

Kingston DataTraveler microDuo 3C is een klein opslagapparaat dat kan worden aangesloten op zowel moderne smartphones als tablets met USB Type-C en desktop-pc's met USB 2.0- of USB 3.0-poorten. Flexibiliteit is het sterke punt van dit opslagapparaat, evenals het belangrijkste verkoopargument.

Prestaties in benchmarks

Terwijl Kingston DataTraveler microDuo 3C snel genoeg leek voor de meeste overdrachten, wilden we een duidelijker perspectief krijgen en Kingston's beloften met betrekking tot overdrachtssnelheden dubbel controleren.

Ten eerste hebben we de USB Type-C-poort van de Kingston DataTraveler microDuo 3C met 16 GB opslagruimte getest met behulp van CrystalDiskMark. De 16 GB belooft 100 MB / sec als leessnelheid en 10 MB / sec als schrijfsnelheid. Zoals je hieronder kunt zien, voldoet Kingston aan zijn belofte en is de rit iets sneller dan wat wordt beloofd als het gaat om de leessnelheid.

We hebben ook een bestand van 1, 44 GB naar de geheugenstick overgebracht, met behulp van Verkenner in Windows. De schrijfsnelheid was ongeveer 9, 45 MB / s. Het is niet erg snel, maar voor de meeste gebruikers is het snel genoeg.

We herhaalden dezelfde tests met behulp van de USB Type A of USB 3.0-poort. De snelheden geleverd door Kingston DataTraveler microDuo 3C in CrystalDiskMark zijn verbeterd, met name de schrijfsnelheid.

We hebben opnieuw hetzelfde bestand van 1, 44 GB overgebracht naar de geheugenstick, met behulp van Verkenner in Windows. De schrijfsnelheid was ongeveer 11, 5 MB / s, een welkome verbetering.

De leessnelheid van Kingston DataTraveler microDuo 3C is goed voor de meeste gebruikers, terwijl de schrijfsnelheid aan de trage kant is. Als u niet veel bestanden tegelijk hoeft over te zetten, dan is alles goed. Anders wilt u wellicht een snellere flashdrive overwegen.

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Kingston DataTraveler microDuo 3C heeft verschillende goede dingen die ervoor gaan:

  • Het is klein, licht en gemakkelijk te dragen
  • Het USB Type-C-uiteinde heeft een plastic beschermkap
  • Het is zeer eenvoudig te gebruiken, zowel op apparaten met USB Type-C en klassieke computers met USB 3.0 of 2.0
  • Het is compatibel met alle belangrijke besturingssystemen
  • Het is een van de weinige dubbele geheugensticks op de markt
  • Het is redelijk geprijsd

Er zijn ook enkele nadelen:

  • Er is geen beschermkap voor het USB 3.0-uiteinde
  • De schrijfsnelheid is vrij traag in vergelijking met klassieke USB 3.0-flashstations
  • Het is gemakkelijk te verliezen vanwege zijn kleine formaat
Product Nominaal 4/5

Vonnis

Kingston DataTraveler microDuo 3C is een flexibel, draagbaar opslagapparaat dat geschikt is voor gebruikers die met moderne gadgets werken en hun gegevens naar oudere moeten overbrengen. Als u een moderne ultrabook of een tablet hebt met slechts één USB Type-C-poort en u gegevens moet verplaatsen naar desktopcomputers met USB 2.0 of 3.0, is Kingston DataTraveler microDuo 3C een geweldige keuze die u niet veel zal kosten. Het is compatibel met alle belangrijke besturingssystemen, het wordt binnen een paar seconden gedetecteerd en het overbrengen van uw gegevens is eenvoudig. Het enige grote nadeel is dat de schrijfsnelheid die het biedt aan de trage kant is in vergelijking met traditionele USB 3.0-flashstations.