Tutorial

Stel Windows 7 en Windows 8 in om te delen met Mac OS X & Ubuntu Linux

Heb je een netwerk met meerdere apparaten, computers en besturingssystemen? Wat is er nodig om Windows 7 en Windows 8 in te stellen, zodat u eenvoudig mappen, bibliotheken en apparaten kunt delen met de andere computers die deel uitmaken van het netwerk? Het antwoord is: "niet veel". Het enige wat u hoeft te doen is om een ​​paar instellingen dubbel te controleren en waar nodig aan te passen.

Stap 1 - Stel de netwerklocatie in

De eerste stap is het instellen van de juiste netwerklocatie in Windows 7 en Windows 8, zodat bestandsdeling is ingeschakeld.

In Windows 7 moet de netwerklocatie zijn ingesteld op Thuisnetwerk of Werknetwerk .

In Windows 8 moet de netwerklocatie zijn ingesteld op Privénetwerk .

Voor meer informatie over netwerklocaties en hoe deze kunnen worden gewijzigd, raden we u aan deze handleiding te lezen: Simpele vragen: wat zijn netwerklocaties in Windows 7 & Windows 8 ?. Een ander advies is om de standaard instellingen voor netwerk delen te laten die door Windows zijn toegewezen voor elk netwerklocatietype. Als u deze hebt gewijzigd, kunt u overwegen deze naar hun standaardwaarden te resetten.

Stap 2 - Stel de werkgroep in

Als u meerdere computers op uw netwerk hebt, moeten ze allemaal deel uitmaken van dezelfde werkgroep, zodat ze elkaar gemakkelijk kunnen identificeren.

Controleer nogmaals of de werkgroep op alle netwerkcomputers hetzelfde is.

Deze handleidingen helpen:
Hoe de werkgroep in Windows 7 & Windows 8 te wijzigen
De werkgroep in Mac OS X wijzigen voor eenvoudig netwerken
Hoe bestands delen te activeren en de werkgroep in Ubuntu Linux te veranderen

Stap 3 - Deel mappen, bibliotheken en apparaten

Nu aan alle vereisten is voldaan, wordt het tijd om mappen, bibliotheken en apparaten te delen met andere computers die deel uitmaken van het netwerk.

Hier zijn een aantal handleidingen om aan de slag te gaan:
Mappen delen met Geavanceerd delen in Windows
Deel bibliotheken of mappen met behulp van de wizard Delen

Conclusie

Hoewel het delen van het netwerk tussen Windows 7, Windows 8 en niet-Microsoft besturingssystemen zoals Mac OS X of Ubuntu Linux misschien een moeilijk ding lijkt om te doen, is het dat echt niet. Als u de stappen in deze zelfstudie doorloopt, mag u geen problemen ondervinden. Als je dit in je netwerk hebt geprobeerd, aarzel dan niet om je ervaringen te delen via het onderstaande opmerkingenformulier.