Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Review Webroot Internet Security Complete

Webroot is een IT-bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken en leveren van beveiligingsproducten die afhankelijk zijn van op de cloud gebaseerde informatie. Dat betekent dat hun beveiligingsproducten minimaal zijn, met weinig respect voor de systeemvereisten, en vertrouwen op uw internetverbinding om u te beschermen. Maar slagen ze erin dat hun antivirusproducten u efficiënt beschermen tegen malware, phishing-pogingen en netwerkaanvallen? In deze beoordeling beoordelen we het premium beveiligingsproduct van het bedrijf, dat Webroot Internet Security Complete wordt genoemd . Als u wilt weten of dit een goede keuze is om uw Windows-computers en -apparaten te beschermen, lees dan verder:

Wat is Webroot Internet Security Compleet goed in?

Webroot Internet Security Complete is een goede beveiligingssuite voor:

 • Mensen die een goede antivirus-engine willen die hen efficiënt beschermt tegen offline malware en ook tegen online gevaren
 • Mensen die een antivirusproduct willen met een eenvoudige gebruikersinterface
 • Mensen die een antivirusoplossing nodig hebben die een verwaarloosbaar effect heeft op de prestaties van hun computers

Webroot Internet Security is voltooid versus Webroot Internet Security Plus

Webroot Internet Security Complete biedt dezelfde beveiligingshulpmiddelen als Webroot Internet Security Plus . De verschillen liggen in het feit dat de Internet Security Complete ook omvat:

 • Een hulpmiddel voor het elimineren van sporen van uw online activiteit
 • 25 GB cloudruimte om gegevens op te slaan en te synchroniseren op al uw apparaten

Tenzij u deze twee aanbiedingen wilt, is de meer betaalbare Webroot Internet Security Plus wellicht een betere deal voor u.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Er zijn enkele goede dingen te zeggen over Webroot Internet Security Complete :

 • De antivirusengine is goed in het detecteren en verwijderen van malwarebedreigingen van uw Windows-computers en -apparaten
 • Het webschild kan u beschermen tegen toegang tot gevaarlijke websites als u Chrome, Firefox of Microsoft Edge gebruikt
 • De beveiligingssuite heeft geen nadelige invloed op de prestaties van uw computer
 • De antivirus-engine is extreem snel bij het scannen van uw computer op malware
 • De gebruikersinterface is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken
 • De firewall beschermt u efficiënt bij verbinding met openbare netwerken

Er zijn ook enkele minpunten over deze beveiligingssuite:

 • De antivirusmodule scant en reinigt geen verwisselbare schijven, zoals USB-geheugensticks of SD-kaarten, zelfs niet als het een geïnfecteerd bestand vindt. Het reinigt alleen het eerste geïnfecteerde bestand dat wordt gedetecteerd, wanneer u het probeert uit te voeren. Het is een ongelukkige benadering van het omgaan met verwisselbare schijven die malware bevatten
 • De firewallmodule is zwak wanneer u bent verbonden met particuliere netwerken
 • Gevorderde gebruikers geven misschien de voorkeur aan wat meer controle- en configuratie-opties
 • De meeste meegeleverde hulpprogramma's zijn niet nuttig. Degenen die nuttig kunnen zijn, zijn niet gemakkelijk te gebruiken
 • Er zijn geen ouderlijk toezicht inbegrepen en er is geen VPN-service om u te beschermen wanneer u verbinding maakt met onveilige netwerken, zoals openbare netwerken dat meestal wel zijn.
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Webroot Internet Security Complete is een gemiddelde beveiligingssuite. Sommige dingen zijn positief: het heeft een kleine voetafdruk op systeembronnen, de firewall is effectief wanneer u verbinding maakt met openbare netwerken en de antivirusengine kan uw computer snel scannen. Het biedt ook een eenvoudige gebruikersinterface, die eenvoudig te gebruiken en configureren is. Dit antivirusproduct faalt echter op verschillende manieren: de afhandeling van met malware geïnfecteerde verwijderbare schijven is ongelukkig, de firewall is niet goed als u uw netwerkprofiel instelt op Privé en de gebruikersinterface geen geavanceerde opties biedt. We zijn redelijk tevreden met wat Webroot Internet Security Complete zijn gebruikers te bieden heeft, dus we raden aan dat u het eerst probeert, voordat u het koopt.

De download- en installatie-ervaring

Als u Webroot Internet Security Complete wilt downloaden, moet u een naam en een e-mailadres opgeven. In tegenstelling tot andere beveiligingsbedrijven kunt u met Webroot 30 dagen of langer geen proefversie gebruiken: u krijgt er maar 14 dagen voor. Voordat u het installatieprogramma downloadt, ontvangt u ook een activatiesleutel voor uw product, die u moet activeren. Nadat u de productcode hebt ontvangen, downloadt u een klein uitvoerbaar bestand met de naam wsainstall.exe, met een grootte van 1, 19 MB. Wanneer u het start, wordt de installatiewizard gestart en moet u eerst de activeringssleutel invoeren.

U kunt ook kiezen waar u Webroot Internet Security Complete wilt installeren en of u de geinstalleerde bestandsnaam wilt randomiseren om bepaalde infecties te omzeilen. We weten niet zeker of dat kan helpen, maar we moeten toegeven dat het een interessante benadering is.

Webroot Internet Security Complete dwingt u om uw product opnieuw te registreren door het bedrijf uw e-mailadres te geven en probeert u ook te overtuigen zich te abonneren op de nieuwsbrieven en speciale aanbiedingen van Webroot. Gelukkig kun je je afmelden.

Vervolgens doet de installatiewizard zijn werk en installeert het beveiligingspakket op uw computer. Het is een kort proces dat slechts een minuut of twee zou moeten duren.

Webroot installeert alleen een uitvoerbaar bestand van 1.19 MB en ja! je leest het goed. Het fungeert zowel als uw beveiligingsservice als de hoofdinterface voor Webroot Internet Security Complete . Toen we dat zagen, waren we tegelijkertijd verrast en bang. Kan een beveiligingssuite die slechts één klein bestand installeert uw computer beschermen tegen malware?

Downloaden en installeren van Webroot Internet Security Complete is een vreemd proces om doorheen te gaan. Het is enigszins vreemd om een ​​activeringscode te moeten noteren om een ​​proefproduct te gebruiken, en het is nog vreemder om een ​​beveiligingssuite te zien die slechts ongeveer 1 MB groot is.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Wanneer u Webroot Internet Security Complete installeert, wordt Windows Defender uitgeschakeld door de beveiligingssuite om mogelijke problemen en conflicten te voorkomen die kunnen optreden omdat u twee antivirusproducten uitvoert. Het schakelt Windows Firewall echter niet uit. We vroegen ons af waarom, omdat Webroot Internet Security Complete zegt dat het een eigen firewallmodule heeft. Echter, zoals we op het punt stonden om uit te vinden, is de waarheid niet precies zo. Webroot's firewall heeft Windows Firewall nodig om ervoor te werken om u te kunnen beschermen. Blijkbaar heeft Windows Firewall te maken met inkomend verkeer, terwijl de firewall van Webroot omgaat met uitgaand netwerkverkeer.

Het feit dat Webroot Internet Security Complete afhankelijk is van Windows Firewall, betekent dat u geen problemen hoeft te ondervinden bij het gebruik van de netwerkfuncties van Windows. Tenminste, we hadden er geen toen we onze test-laptop aan de lokale thuisgroep hebben gekoppeld of wanneer we universele Windows-platform-apps hebben gebruikt en bijgewerkt.

Als het gaat om online beveiliging, kiest Webroot Internet Security Complete ervoor om een ​​extensie Webroot Filtering Extension te installeren in uw webbrowser, die uw internetverkeer scant en filtert op mogelijke bedreigingen. Helaas is deze extensie alleen beschikbaar in Google Chrome en Mozilla Firefox . De andere twee populaire webbrowsers die we hebben getest - Microsoft Edge en Opera - vallen niet onder Webroot.

Het bevat echter ook een zogenaamd Web Filtering-stuurprogramma dat extra bescherming biedt tegen online gevaren, in andere browsers of apps. In onze tests lijkt het erop dat dit schild werkt in Microsoft Edge, maar het werkt niet in Opera.

Daarna zijn we verder gegaan met het meten van de impact die Webroot heeft op de prestaties van uw computer. Om een ​​idee te krijgen over deze kwestie, hebben we gecontroleerd of onze testlaptop de opstarttijd verlengde na het installeren van de beveiligingssuite. De boottijden die we hebben gemeten waren hetzelfde. We hebben ook gekeken naar het RAM-geheugen dat het beveiligingspakket vereist om al zijn processen uit te voeren, en we ontdekten dat Webroot Internet Security Complete ongeveer 11 MB RAM gebruikte, wat erg weinig is.

Om te controleren of de snelheden van internet of lokaal netwerk worden beïnvloed door Webroot Internet Security Complete, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN Speed ​​Test . De snelheden die we hebben gemeten waren vóór en na de installatie van de beveiligingssuite hetzelfde, wat betekent dat deze geen negatieve invloed heeft op gegevensoverdrachten binnen het lokale netwerk of op internet.

Webroot Internet Security Complete is goed geïntegreerd met Windows en de netwerkfuncties. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is het feit dat de firewall samenwerkt met Windows Firewall. Het is ook een goede zaak dat de beveiligingssuite geen nadelige invloed heeft op de prestaties van uw computer of de gegevensoverdracht op internet. Aan de andere kant is de webfilterextensie die deze biedt alleen beschikbaar voor Firefox en Chrome, hoewel het stuurprogramma voor webfiltering ook met andere browsers en apps moet werken.

Gebruiksgemak en configuratie

De belangrijkste gebruikersinterface van Webroot Internet Security Complete is eenvoudig: het gaat allemaal om een ​​minimalistisch ontwerp, met slechts een paar secties en weinig informatie. Er zijn ook een klein aantal knoppen beschikbaar. Er zijn enkele tabbladen aan de rechterkant, die toegang geven tot eenvoudige configuratie-opties die meestal betrekking hebben op het in- en uitschakelen van de verschillende beveiligingsmodules.

Als u meer geavanceerde instellingen wilt wijzigen, klikt u op de knop Instellingen in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster. De meeste instellingen die door deze beveiligingssuite worden aangeboden, worden beheerd door eenvoudige selectievakjes, wat betekent dat ze eenvoudig in- of uitgeschakeld moeten worden, zelfs op apparaten met aanraking.

De meeste configuratieopties zijn gemakkelijk te begrijpen, zelfs als u geen computerprofessional bent. Het is echter ook goed om te weten dat Help en ondersteuning ook beschikbaar zijn, voor het geval u problemen ondervindt met het product. De documentatie die op de Webroot-site wordt aangeboden, is volledig en gemakkelijk te begrijpen. Als de sectie Veelgestelde vragen of de communityforums onvoldoende hulp bieden, kunt u ook om ondersteuning vragen door een eenvoudig contactformulier te gebruiken of door hen een telefoontje te sturen.

Webroot Internet Security Complete is een vrij eenvoudige beveiligingsoplossing en daarom verwachtten we geen gedetailleerde logboeken te zien. We waren echter aangenaam verrast om te zien dat je zowel eenvoudige statistieken als gedetailleerde logboeken krijgt over de dingen die op je computer gaan.

Met betrekking tot waarschuwingen en meldingen hebben we gedurende de tijd dat we Webroot Internet Security Complete hebben getest, alleen meldingen over malwaredreigingen gezien. Als u niet graag constant gestoord wordt door uw antivirus, is dat een goede zaak.

Webroot Internet Security Complete is een beveiligingssuite met een eenvoudige gebruikersinterface, die gemakkelijk te begrijpen is en op elk Windows-apparaat kan worden gebruikt. Beginners waarderen misschien het kleine aantal beschikbare configuratieopties. Geavanceerde gebruikers kunnen dit echter als negatief beschouwen.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe efficiënt Webroot Internet Security Complete is om uw computer te beschermen tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies worden meegeleverd met deze beveiligingssuite en onze aanbevelingen bekijken voor welke instellingen u zou moeten aanpassen.