Tutorial

Wat is de automatische installatie van op het netwerk aangesloten apparaten in Windows?

Windows 10 en Windows 8.1 hebben een nieuwe instelling voor netwerk delen die niet door Microsoft is gedocumenteerd. Deze instelling zegt "Schakel automatische configuratie van op het netwerk aangesloten apparaten in" en deze is te vinden in de lijst met geavanceerde instellingen voor delen die beschikbaar zijn voor privé-netwerken. Wat betekent deze instelling en wat doet het? Moet u in- of uitschakelen? We hebben een aantal op proefverslagen gebaseerde experimenten gedaan en we hebben eindelijk ontdekt wat het doet. Hier is het:

Wanneer vindt u de instelling "Schakel instellingen voor automatisch netwerkapparaten in" in

Om deze nieuwe instelling te vinden, opent u het Netwerkcentrum. Een snelle manier om dat te doen, is door het Configuratiescherm te openen en naar "Netwerk en internet -> Netwerkcentrum" te gaan . Klik of tik vervolgens in de kolom aan de linkerkant op 'Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen' .

Vouw de privénetwerklocatie uit en ontdek onder Netwerkdetectie deze nieuwe instelling met de tekst: "Schakel automatische instelling van op het netwerk aangesloten apparaten in" .

Deze instelling is standaard ingeschakeld en is alleen beschikbaar voor privé-netwerklocaties. Lees deze handleiding voor meer informatie over netwerklocaties in Windows en hun rol: Wat zijn netwerklocaties in Windows ?.

Wat doe je aan wanneer deze instelling is ingeschakeld?

Deze functie is van invloed op de manier waarop Windows 10 en Windows 8.1 werken met netwerkapparaten zoals externe harde schijven die zijn verbonden met de router of met een andere computer in het netwerk. Dergelijke apparaten kunnen worden gebruikt door functies zoals Bestandsgeschiedenis. Deze tool kan harde schijven detecteren die zijn aangesloten op andere netwerk-pc's of apparaten en deze gebruiken voor het maken van back-ups van uw persoonlijke bestanden en mappen.

In Bestandsgeschiedenis kunt u ook de externe harde schijf aanbevelen die op uw computer is aangesloten als een back-upschijf die beschikbaar is voor andere pc's of apparaten in uw netwerk, met Windows. Daarom, als u thuis een thuisgroep hebt en slechts één externe harde schijf die is verbonden met een van uw computers, kunt u die vaste schijf gebruiken als een back-uplocatie voor Bestandsgeschiedenis, op alle Windows-computers die deel uitmaken van de thuisgroep. De enige voorwaarde is dat u Windows 10 of Windows 8.1 op al uw computers gebruikt en dat de instelling waar we het over hebben in dit artikel is ingeschakeld.

Deze mogelijkheid om netwerkapparaten te detecteren, in te stellen en te gebruiken, wordt bepaald door de hierboven vermelde instelling: "Schakel automatische instelling van op het netwerk aangesloten apparaten in" . Als deze functie voor netwerkdeling is ingeschakeld, kan Windows deze stations gebruiken en deze automatisch instellen voor hulpprogramma's zoals Bestandsgeschiedenis . Als het niet is ingeschakeld, kan het deze apparaten niet detecteren, laat staan ​​gebruiken als opslaglocaties in uw netwerk.

Als u hulp nodig hebt bij het configureren van de geavanceerde netwerkinstellingen die beschikbaar zijn in Windows, aarzel dan niet om deze handleiding te lezen: Geavanceerde instellingen voor het delen van netwerken aanpassen in Windows.

Conclusie

Ik hoop dat je deze gids nuttig hebt gevonden. Persoonlijk heb ik deze nieuwe functie niet begrepen en ik was geïrriteerd dat Microsoft het nergens heeft gedocumenteerd. Om het nog erger te maken, kon ik de bestandsgeschiedenis niet gebruiken om een ​​back-up te maken van mijn bestanden op een harde schijf die is aangesloten op een netwerkcomputer. Al deze problemen vanwege een kleine instelling. :) Als u andere toepassingen voor deze instelling vindt en op andere manieren een negatieve invloed op uw netwerkervaring kan hebben, kunt u deze via het onderstaande opmerkingenformulier gebruiken. Je zult veel andere Windows-gebruikers helpen.