Tutorial

Hoe VPN- of PPPOE-verbindingen te verwijderen in Windows 8 & Windows 8.1

Mogelijk hebt u een netwerkverbinding gemaakt in Windows 8 of Windows 8.1 die u niet meer gebruikt. Of misschien hebt u een VPN- of PPPOE-verbinding die de configuratie heeft gewijzigd en niet meer werkt met de beginparameters. In dergelijke scenario's is het het beste om deze netwerkverbindingen te verwijderen en ze opnieuw helemaal opnieuw te maken. Hier leest u hoe u allerlei soorten netwerkverbindingen verwijdert uit Windows 8 en Windows 8.1.

Hoe een netwerkverbinding verwijderen uit Windows 8 & Windows 8.1

Open eerst het Netwerkcentrum. Klik of tik in de kolom aan de linkerkant op 'Adapterinstellingen wijzigen' .

Het venster Netwerkverbindingen wordt geopend. Hier ziet u alle beschikbare netwerkverbindingen: ethernet en draadloze adapters, virtuele adapters geïnstalleerd door virtualisatiesoftware, uw VPN- of PPPOE-verbindingen, enz.

Selecteer eerst de verbinding die u wilt verwijderen. Klik of tik vervolgens op de werkbalk bovenaan op 'Verwijder deze verbinding' .

U wordt gevraagd om te bevestigen dat u deze verbinding wilt verwijderen. Klik of tik op Ja .

U kunt ook met de rechtermuisknop klikken of de verbinding die u wilt verwijderen ingedrukt houden. Klik vervolgens in het rechtsklikmenu op Verwijderen .

U moet het verwijderingsproces bevestigen voordat het wordt uitgevoerd.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, kunt u eenvoudig alle netwerkverbindingen verwijderen, waaronder VPN en PPPOE. Als u problemen ondervindt of vragen hebt, aarzel dan niet om het onderstaande opmerkingenformulier te gebruiken.