Beoordeling

Herziening van de TP-LINK M7300 LTE-geavanceerde mobiele wifi-router

Wanneer u op vakantie bent, reist u naar allerlei plaatsen, inclusief bergen en stranden. U neemt uw smartphone mee en misschien uw tablet of een laptop. Mogelijk hebt u een internetverbinding op uw smartphone, maar waarschijnlijk heeft u er geen op uw andere apparaten. Als u internet nodig hebt op alle apparaten die u tijdens uw reizen meeneemt, dan wilt u misschien een mobiele draadloze router kopen, zoals de TP-LINK M7300. We hebben deze router meegenomen naar een aantal fantastische bergen en we hadden de kans om echt te evalueren of dit apparaat wel of niet nuttig is tijdens het reizen. Lees deze review en ontdek of u TP-LINK M7300 als uw volgende reisgenoot zou moeten kopen:

Unboxing van de TP-LINK M7300 mobiele Wi-Fi-router

De verpakking die wordt gebruikt voor de TP-LINK M7300 LTE-geavanceerde mobiele Wi-Fi-router is vrij standaard: aan de voorzijde van de doos ziet u een afbeelding van het apparaat en een lijst met de belangrijkste functies.

Waar te kopen

Koop nu

In de verpakking vindt u de router zelf, de oplader, de batterij, een micro-USB-kabel, twee SIM-kaartadapters, de beknopte installatiehandleiding, de garantie, de licentie van de software op dit apparaat en andere folders.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Qua specificaties is de TP-LINK M7300 een standaard mobiele draadloze router die biedt wat u van een apparaat van dit type zou verwachten. Het zendt slechts één draadloos netwerk uit, met behulp van de 2, 4 GHz-frequentie en een van de volgende standaarden: 802.11n, 802.11b en 802.11g. Om verbinding met het internet te maken, kan het een 4G-simkaart gebruiken, met een snelheid van maximaal 150 Mbps voor downloaden en 50 Mbps voor uploaden. U kunt er maximaal tien draadloze apparaten op aansluiten en de geadverteerde autonomie is 10 uur gebruik. De batterij heeft een capaciteit van 2000mAh.

TP-LINK M7300 heeft ook een MicroSD-kaartsleuf die u kunt gebruiken om maximaal 32 GB optionele opslagruimte toe te voegen, die vervolgens kan worden gedeeld met de apparaten op het netwerk die worden uitgezonden door de mobiele Wi-Fi-router.

Omdat we te maken hebben met een mobiele router, is het apparaat erg licht en weegt het in totaal 8, 71 ounce of 247 gram. Qua formaat is het vrij klein en draagbaar, bij 4, 0 x 2, 5 x 0, 6 inch of 102, 6 x 63 x 16 mm.

Als je meer wilt weten over de officiële specificaties, ga dan naar deze pagina: TP-LINK M7300 LTE-geavanceerde specificaties voor mobiele wifi-routers.

Instellen en gebruiken van de TP-LINK M7300 mobiele Wi-Fi-router

Het installatieproces voor de TP-LINK M7300 LTE mobiele router is niet zo eenvoudig als de commercials doen geloven. We raden u aan de eerste installatie uit te voeren wanneer u thuis bent en u hebt een paar minuten de tijd om het te configureren en te testen dat het goed werkt. We hebben het configuratieproces tijdens het reizen geprobeerd en het duurde veel langer dan we hadden verwacht en het bleek een zeer frustrerende ervaring te zijn.

Allereerst moet u een SIM-kaart bij de hand hebben die de router zal gebruiken om verbinding te maken met internet. Het goede nieuws is dat je normale simkaarten, microSIM's en nanoSIM's kunt gebruiken. TP-LINK M7300 wordt geleverd met de nodige adapters om ervoor te zorgen dat u geen problemen ondervindt, wat geweldig is.

Steek vervolgens de SIM-kaart in de achterkant van de draadloze router. Als u een MicroSD-kaart wilt gebruiken, sluit u die ook aan.

Bekijk vervolgens de achterkant van de batterij voordat u de batterij plaatst en de klep van de draadloze router sluit. Daar ziet u de naam van het standaard draadloze netwerk dat wordt uitgezonden en het standaardwachtwoord. Schrijf ze op, zodat u verbinding kunt maken met de TP-LINK M7300 LTE mobiele router en deze kunt configureren. We hebben deze details niet opgemerkt op de achterkant en we hebben veel tijd verspild met het zoeken naar ze in de gebruikershandleiding en op andere plaatsen.

Als u eenmaal weet wat het standaard draadloze wachtwoord is, monteert u de batterij en de achterklep. Houd vervolgens de Aan / uit - knop ingedrukt totdat alle LED's branden. Dit duurt een paar seconden en je moet echt wachten tot de LED's branden. Helaas zijn de LED's op de TP-LINK M7300 LTE Wi-Fi-router niet zichtbaar in direct zonlicht. Zoals eerder vermeld, hebben we geprobeerd om deze draadloze router in te stellen tijdens het reizen, in direct zonlicht, en we konden gewoon niet zien wanneer ze oplichtten.

Nadat de router is ingeschakeld en het WiFi-lampje brandt, wordt het tijd om een ​​mobiel apparaat aan te sluiten op het draadloze netwerk dat door de router wordt uitgezonden. U kunt een smartphone, een tablet of een laptop gebruiken. We hebben hiervoor een Microsoft Lumia 950-smartphone gebruikt en we hebben de admin-webpagina in de Microsoft Edge mobiele browser geladen. Wanneer u verbinding maakt met de webpagina van de beheerder, wordt u eerst gevraagd om het standaardwachtwoord voor het beheerdersaccount te wijzigen. Dit is een goede veiligheidsmaatregel.

Zodra u dat doet, wordt de gebruikersinterface van de administratie geladen en kunt u beginnen met het instellen van dingen. Zoals u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, geeft de mobiele interface eerst een status weer van het apparaat, waaronder of de internetverbinding werkt, hoeveel clients zijn aangesloten, het batterijniveau, of de simkaart is gevonden, enzovoort.

Je kunt ook de mobiele app tpMiFi voor Android en iOS downloaden en installeren en deze gebruiken om de mobiele draadloze router te configureren.

Eén must-do-configuratiestap is het instellen van de inbelsectie van instellingen. Hier stelt u het profiel in dat wordt gebruikt om verbinding te maken met uw mobiele netwerkaanbieder. Tijdens onze tests hebben we vastgesteld dat de TP-LINK M7300 de APN-instellingen gebruikt die door smartphones worden gebruikt om verbinding te maken met hun mobiele netwerkaanbieder. Dit zou in orde zijn als we de SIM-kaart van onze smartphone op de TP-LINK M7300 mobiele router gebruiken. Maar dat deden we niet, omdat we onze smartphone moesten gebruiken. In plaats daarvan hebben we een SIM-kaart aangesloten op een USB-modem die is geleverd door onze mobiele operator, die andere APN-instellingen gebruikt. Als dat het geval is voor u, moet u wat quality time besteden aan het maken, configureren en testen van het verbindingsprofiel dat door de mobiele router wordt gebruikt.

Zodra de verbinding met internet actief is, ga je gang en stel je de andere parameters in die door de router worden aangeboden. U zult alle basisfuncties vinden die u verwacht, zoals het configureren van het draadloze netwerk dat wordt uitgezonden (kanaal, draadloze modus, beveiliging, netwerknaam, enz.), Hoe IP-adressen worden toegewezen, de tijdsinstellingen die op het netwerk worden gebruikt enzovoort .

Er is ook een pc-versie beschikbaar voor de beheerdersgebruikersinterface, wat erg handig is voor gevorderde gebruikers die meer controle willen over hun mobiele wifi-router. Het enige nadeel van de gebruikersinterface, zowel op mobiele als de pc-versie, is het feit dat het alleen beschikbaar is in het Engels. Er is geen meertalige ondersteuning aangeboden door TP-LINK.

Nadat we de TP-LINK M7300 LTE-geavanceerde mobiele wifi-router hadden kunnen configureren, hebben we deze gebruikt tijdens het beklimmen van de Bucegi-bergen in Roemenië. We waren een groep van drie personen, allemaal met smartphones die waren verbonden met de draadloze router en een Surface Pro 3-apparaat dat we gebruikten tijdens pauzes. We genoten van een behoorlijk goede internetverbinding en we hadden veel plezier toen we aankwamen bij het Heroes 'Cross op Caraiman Peak, een fantastisch monument op een hoogte van 7.516 voet (2.291 meter). Stel je voor dat we op de bergtop staan, een beetje live tweeten doen, wat gegevens over de router schrijven, foto's maken en delen vanaf al onze smartphones, met behulp van een 4G-internetverbinding.

Het was erg leuk en de TP-LINK M7300 bleek betrouwbaar en snel te zijn. Maar meer over de snelheid ervan in het volgende gedeelte van deze recensie.

Op het gebied van levensduur van de batterij adverteert TP-LINK voor een autonomie van 10 uur. Tijdens onze reis hadden we een autonomie van ergens tussen de 8 en 9 uur. Het mobiele signaal ontbrak in sommige gebieden waar we reisden en de draadloze router moest meer energie spenderen aan het zoeken naar een mobiele verbinding.

Als u meer wilt weten over de prestaties van deze mobiele wifi-router, de speciale functies en de voor- en nadelen van aanschaf, lees dan de tweede pagina van deze recensie.