Beoordeling

Herziening van de Microsoft Designer Bluetooth-muis - Prachtig eenvoudig!

Microsoft heeft altijd betrouwbare en elegante randapparatuur geproduceerd en de Microsoft Designer Bluetooth-muis lijkt deze trend te volgen. Eenvoud is het belangrijkste kenmerk van dit lichtapparaat en op het eerste gezicht lijkt het misschien zelfs "goedkoop", maar schijn bedriegt. We hebben de muis getest om te ontdekken wat er schuilgaat achter het eenvoudige ontwerp van de Microsoft Designer Bluetooth Mouse en of het je geld waard is. Lees deze beoordeling om te zien wat we hebben gevonden:

Unboxing van de Microsoft Designer Bluetooth Mouse

De muis wordt geleverd in een driehoekige prismakist met een kunststof doorkijkvenster om het product te laten zien. De doos is gekleurd in het traditionele witte en rode, specifiek voor Microsoft-producten.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Aan de voorkant van het pakket zit een grote sticker die de compatibiliteit met Windows 10 aangeeft. Aan de achterkant van het pakket staan ​​een aantal specificaties en een lijst met software- en hardware-vereisten.

Waarschuwing: het apparaat is NIET compatibel met Windows 7 en oudere besturingssystemen. U kunt de volledige lijst met compatibele besturingssystemen hier raadplegen: compatibiliteit met de compatibiliteit van de muis .

Binnen vindt u alleen de gebruikelijke folders en twee AAA-batterijen. De "handleiding" staat op de binnenkant van de doos.

Omdat dit een Bluetooth-muis is, is er geen USB-ontvanger nodig, dat is een minder klein stukje hardware dat tijdens het transport misplaatst is. Uw laptop of tablet moet echter compatibel zijn met de Bluetooth 4.0-standaard.

Het pakket bevat de basisinformatie om u op weg te helpen, maar we zijn van mening dat de productcompatibiliteitsvereisten niet voldoende helder op het pakket worden weergegeven. Dit heeft al geleid tot een aantal ontevreden klanten.

Bouw- en hardwarespecificaties

Het eerste dat opvalt bij het uitpakken van het apparaat is hoe licht het is. Zonder batterijen weegt de muis slechts 80 gram of 0.176 lb. Het is ook een onopvallende muis, met een maximale hoogte van slechts 25, 8 mm of 1, 01 inch. De specificaties voor volledige afmetingen zijn 107 x 60, 1 x 25, 8 mm of 4, 21 x 2, 36 x 1, 01 inch. Hoewel het kleine formaat goed is bij het vervoeren van de muis, zullen we testen of het ook de ergonomie vraagt. De Microsoft Designer Bluetooth Mouse kan zowel door links- als rechtshandige gebruikers worden gebruikt, omdat het ontwerp symmetrisch is. Het heeft drie knoppen (links, rechts en het scrollwiel) plus een kleine aan / uit-knop aan de achterkant, die ook fungeert als een koppelknop wanneer deze gedurende drie seconden wordt ingedrukt.

Het tweede ding dat ons opviel, was de ingenieuze oplossing voor het sluiten / openen van het deksel die het batterijvak bedekt. Het deksel wordt op zijn plaats gehouden met magneten en openen is net zo eenvoudig als het duwen van de onderkant van het deksel, waardoor de bovenzijde uit het apparaat steekt. Dit lijkt het ideale systeem om het batterijcompartiment te bedekken, omdat er geen scharnieren of vergrendelingsmechanismen zijn die in de loop van de tijd kunnen breken. Overkill? Misschien, maar het is een eenvoudige, gemakkelijk te gebruiken en betrouwbare oplossing.

In het batterijcompartiment vindt u nog een leuke touch, die de aandacht voor detail en het gebruiksvriendelijke ontwerp van de Microsoft Designer Bluetooth-muis toont. In tegenstelling tot de gemiddelde muis, worden de batterijen met dezelfde kant ingestoken en is het batterijhoudmechanisme geen eenvoudige metalen veer, maar eerder een knop die er mooier uitziet en er leuker uitziet. Nogmaals, het is een klein detail, maar het verhoogt de waargenomen waarde van het apparaat.

Volgens de specificaties gaan de batterijen tot zes maanden mee. Hoewel het klinkt als een beetje een stretch, zelfs de helft daarvan is een goede waarde. Waarschijnlijk kunt u, bij een licht gebruik en als u het apparaat tijdens gebruik afsluit, zelfs zes maanden gebruik bereiken. Hoewel de meegeleverde batterijen alkalisch zijn (niet-oplaadbaar), is het altijd een goed idee om oplaadbare batterijen te gebruiken op apparaten met een laag vermogen, zoals muizen en afstandsbedieningen, zowel voor het milieu als, op de lange termijn, voor uw portemonnee.

Het apparaat gebruikt de nieuwste Bluetooth 4.0-standaard om verbinding te maken met uw computer. Hoewel er veel voordelen van Bluetooth 4.0 zijn ten opzichte van de eerdere versies, is het meest interessante voor deze toepassing het verminderde stroomverbruik.

De bewegingsvolg sensor is een BlueTrack lichtsensor, met een resolutie van 1000 dots per inch (dpi). Dit is net boven de minimumresolutie voor acceptabele prestaties (800 dpi) en zou genoeg moeten zijn voor Office-toepassingen en surfen op het web. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dpi, hoe nauwkeuriger de muis is. Er wordt beweerd dat de sensor op bijna elk soort oppervlak werkt, behalve helder glas en spiegels. We zullen dat testen in het volgende deel van deze recensie.

De Microsoft Designer Bluetooth Mouse gebruiken

De eerste indruk toen we het uit de doos haalden was "dit ziet er zo goedkoop uit". Nadat we het begonnen te gebruiken, realiseerden we ons dat de muis meer bevat dan de goedkope looks zouden doen vermoeden. We hebben de verbinding met verschillende apparaten getest: we hebben deze aangesloten op de Acer V15 Nitro Black Edition-laptop die we zojuist hebben besproken, die Windows 10 gebruikt, daarna hebben we het geprobeerd op een tablet met Android 5.1.1 en tot slot probeerden we verbinding te maken met een laptop Windows 7. De koppelingsprocedure is heel eenvoudig:

 • U drukt drie seconden lang op de aan / uit-knop
 • Een witte statusled bovenop de muis begint te knipperen, wat aangeeft dat het apparaat klaar is om te koppelen (zie de afbeelding hieronder)
 • U zoekt naar het apparaat met de laptop / tablet bluetooth-software-interface
 • U selecteert de Microsoft Designer Mouse in de lijst met gevonden apparaten en start de koppeling.

Zoals verwacht, zodra u de koppelingsprocedure start, maakt het apparaat onmiddellijk verbinding met de laptop via Windows 10, het apparaat wordt herkend als "Microsoft Designer Mouse" en het stuurprogramma wordt binnen enkele seconden geïnstalleerd, zonder enige gebruikersinteractie. Hetzelfde geldt voor Android-apparaten. Op de laptop met Windows 7, terwijl de apparaatnaam wordt herkend en het koppelen zonder fouten of waarschuwingen wordt voltooid, herkent het besturingssysteem het niet als een muis en kunt u het niet gebruiken.

We gebruikten de Microsoft Designer Bluetooth-muis in verschillende situaties: bladeren op het web, bewerken van documenten, bewerken van foto's en gamen. De rubberen afwerking voelt erg mooi aan, maar trekt gemakkelijk stof en vingerafdrukken aan.

De muis is zeer stabiel op vlakke oppervlakken, omdat er geen lagewrijvingspads zijn, maar de gehele onderrand van het apparaat is opgevuld met materiaal met lage wrijving. De rand is niet erg breed, dus deze kan verslijten als de muis intensief wordt gebruikt of op ruwe oppervlakken. We gebruikten de muis op muismatten, op stof, hout, metaal en zelfs op een deken, met goede resultaten. Zoals verwacht van de specsheet, werkt deze niet op spiegels of glazen oppervlakken. Het omhoog en omlaag bewegen van de muis op het oppervlak zal niet resulteren in cursorsprongen of willekeurige bewegingen.

De feedback van de muisklik is goed, het klikkende geluid is leuk en laag en we hebben geen gemiste of onbedoelde klikken. Het draaien aan het scrollwiel voelt een beetje aan als schuurpapier, een gevoel dat in het begin vreemd is, maar niet de moeite als je eenmaal aan de muis gewend bent. Tijdens het bladeren en bewerken van documenten is de precisie van de Microsoft Designer Bluetooth-muis goed en volgt de muiscursor de opdrachten zonder te springen of achter te laten. In spellen en fotobewerking is de precisie echter niet voldoende en daarom raden we het niet aan voor dit soort toepassingen.

Wat we helemaal niet leuk vonden, is dat het lage profiel van de muis het ongemakkelijk maakt tijdens langdurig gebruik. De duim moet op de rand van de muis worden gehouden, de palm heeft geen ondersteuning en het onderste deel van de palm zal op de muismat zitten, waardoor de precisie afneemt en de belasting toeneemt. De rechthoekige vorm van de muis is niet ergonomisch, hoewel hij er stijlvol uitziet.

Levensduur van de batterij was geen probleem tijdens het testen en de verbinding was perfect, zelfs tien meter (30 voet) verwijderd van de laptop. Dit is met name handig tijdens presentaties, wanneer u de laptop mogelijk dicht bij de projector wilt hebben.

De voor- en nadelen van de Microsoft Designer Bluetooth Mouse

Samengevat zijn de voordelen van de Microsoft Designer Bluetooth Mouse:

 • Lichtgewicht, met een slank profiel. Het is heel gemakkelijk om deze muis samen met een laptop te vervoeren.
 • Zeer goede bouwkwaliteit.
 • Elegant ontwerp.
 • De nieuwste Bluetooth 4.0-technologie betekent een laag stroomverbruik.
 • Omdat het een Bluetooth-apparaat is, heeft de muis geen USB-ontvanger nodig, waardoor het zeer comfortabel is om in te stellen.

Er zijn echter ook negatieve aspecten:

 • De Microsoft Designer Bluetooth Mouse is incompatibel met alle, behalve de nieuwste besturingssystemen. Bovendien wordt de compatibiliteitslijst van het apparaat nergens duidelijk in het pakket weergegeven.
 • Alleen apparaten die compatibel zijn met Bluetooth 4.0 kunnen met de muis worden gekoppeld.
 • De grootte en het ontwerp van de muis maken het ongemakkelijk om voor langere tijd te gebruiken.
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Microsoft Designer Bluetooth Mouse is een kleine en stijlvolle muis, een interessant voorstel voor gebruikers die licht moeten reizen en hun computer de hele dag op kantoor niet gebruiken. De constructie en bouwkwaliteit is zeer goed en omdat het Bluetooth-technologie gebruikt, is er geen USB-ontvanger, waardoor het gemakkelijk is in te stellen. U moet echter voordat u koopt de compatibiliteitslijst met de verschillende besturingssystemen raadplegen. Vanwege de relatief slechte ergonomie kunnen we de Microsoft Designer Bluetooth Mouse niet aanbevelen voor gebruikers die de hele dag op de computer moeten werken. Deze muis is een goede keuze voor mensen die veel reizen, die de computer gedurende lange tijd niet gebruiken en die een muis nodig hebben die er goed uitziet, niet te veel kost en gemakkelijk mee te nemen is.