Anders

Wat krijgen gebruikers van games als universele Windows-apps?

Als het op games aankomt, hebben sommige mensen in de gaming-industrie gezegd dat het "Universal Windows Platform van Microsoft kan, moet, moet en zal sterven". De belangrijkste reden voor dergelijke verklaringen is dat Microsoft met haar visie voor universele apps en games zal concurreren met speciale distributiediensten zoals Steam en van plan is een groter deel van de winst te nemen die te vinden is in de kansspelmarkt. Voor consumenten en gamers is dit echter geen probleem. Integendeel, er zijn nogal wat voordelen voor hen en ik wil ze in dit hoofdartikel bespreken. Dit zijn de voordelen van de visie van Microsoft met Universal Windows Platform (UWP) -games voor consumenten:

1. U betaalt één keer voor uw games, voor al uw Windows-apparaten

Het belangrijkste idee achter games die Universal Windows Platform-apps (UWP) worden, is het feit dat dezelfde game met dezelfde codebasis via de Windows Store kan worden gedistribueerd naar alle soorten Windows-apparaten: computers, tablets, hybride apparaten, smartphones, HoloLens en Xbox One-consoles. Het grote voordeel voor consumenten en gamers is dat ze een game eenmaal kopen op een van hun Windows-apparaten en dan kunnen ze ervan genieten op al hun apparaten. Stel je voor dat je voor je favoriete games apart moet betalen: op je pc, op je console en op je smartphone. Drie kosten zijn hoger dan één en zelfs als de aanschaf van een universele Windows-platformgame iets duurder is dan bij het kopen van een klassiek desktopcomputergame, als je de kosten voor meerdere platforms bij elkaar optelt, krijg je een betere deal.

Om je een realistisch voorbeeld te geven, moest ik een heel lange treinrit maken en na een paar uur was ik het beu om boeken te lezen en te werken en ik had zin om een ​​spel te spelen. Ik startte de Windows Store op mijn Lumia 950-smartphone op met Windows 10 Mobile en installeerde Age of Empires: Castle Siege.

2. Je speelt van overal, op elk moment

Omdat ik het leuk vond om het spel te spelen, zocht ik naar meer informatie en merkte dat het een universeel Windows-platformspel is. Daarom heb ik het ook op mijn Surface Pro 3 geïnstalleerd (zodat ik het op een groter scherm kan spelen als ik op afstand werk en ik zin heb om een ​​pauze te nemen).

Als ik thuis ben, speel ik het graag op mijn krachtige desktop-pc met een groot 27-inch scherm. Het spel zowel met de muis als met een muis en toetsenbord kunnen bedienen, zorgt voor een geweldige game-ervaring.

The Age of Empires: Castle Siege game is ook beschikbaar op HoloLens. Sommige games zijn ook beschikbaar op Xbox One. Stel je voor dat je je favoriete games vanaf elk willekeurig Windows-apparaat kunt spelen, van letterlijk overal. De enige vereiste is dat u over een actieve internetverbinding beschikt. U hoeft niet langer thuis te zijn vanaf uw console of uw pc om te genieten van een geweldige game-ervaring.

3. Je gameplay-gegevens worden automatisch gesynchroniseerd tussen al je apparaten

Met behulp van Xbox Live Services synchroniseren universele Windows-platformgames de gegevens van de gebruiker automatisch tussen alle apparaten. Via je Xbox-ID worden je prestaties, gamerscore, vooruitgang in de game en andere items automatisch gesynchroniseerd. Je kunt tijdens je pendelen een game spelen op je smartphone, deze tijdens een lunchpauze op je laptop hervatten en thuis doorgaan op je pc, tijdens de avond. Uw nieuwste gebruikersgegevens zijn altijd toegankelijk. Het enige dat u nodig hebt, is een internetverbinding op uw Windows-apparaten waarop u het spel speelt.

4. U krijgt geautomatiseerde updates op al uw apparaten

Omdat de distributie van universele Windows-platformgames wordt gedaan via de Windows Store, betekent dit dat uw games automatisch worden bijgewerkt naar de nieuwste versie, op al uw apparaten. U hoeft de update niet zelf handmatig uit te voeren of te vertrouwen op de infrastructuur van de ontwikkelaar van de game. De Windows Store gebruikt de infrastructuur van Microsoft om updates automatisch naar al uw apparaten te pushen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over handmatige updates.

Wat denk je?

In dit artikel heb ik de voordelen van de visie van Microsoft onderzocht met Universal Windows Platform (UWP) -spellen, gebaseerd op mijn echte ervaring met het spel Age of Empires: Castle Siege. Ik zeg niet dat er geen nadelen aan deze visie kleeft. Ik wilde gewoon de discussie starten en de voordelen eerst onderzoeken. Laten we daarom praten en uw mening over de aanpak van Microsoft delen.