Beoordeling

ASUS ROG Swift PG27VQ recensie: meeslepende gameplay en snelle respons

We hebben ontvangen voor het testen van een gebogen gamemonitor genaamd ASUS ROG Swift PG27VQ . Met een responstijd van 1 ms wordt geadverteerd als 's werelds meest reactieve gebogen monitor. Niet alleen dat, maar het heeft ook een overklokbare refresh-snelheid tot 165Hz en Nvidia G-Sync-ondersteuning. Voor de juiste prijs belooft het een meeslepende ervaring en een soepele gameplay, zonder scheuren of stotteren. Omdat dit de eerste gamingmonitor was die we hebben besproken, kun je je voorstellen hoe nieuwsgierig we waren om het in actie te zien. Lees deze review om te zien of deze indruk op ons heeft gemaakt of niet:

ASUS ROG Swift PG27VQ: voor wie is het goed?

De ASUS ROG Swift PG27VQ is een uitstekende keuze voor:

 • Gamers die een gamingmonitor willen hebben met een snelle responstijd;
 • Mensen die van gebogen monitoren houden en ook games spelen, ook al is het maar terloops;
 • Gamers die spelen met behulp van Nvidia grafische kaarten en willen dat G-Sync beschikbaar is op hun monitor;
 • Gebruikers die fans zijn van het merk Republic of Gamers en hun merkloyaliteit kunnen betalen.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

De ASUS ROG Swift PG27VQ heeft er meer dan een paar goede dingen aan:

 • Het biedt een hoge WQHD 1440p schermresolutie en een 27 inch diagonaal;
 • Het scherm is gebogen en het spel is meer meeslepend dankzij deze functie;
 • Het ondersteunt hoge verversingsfrequenties tot 165Hz;
 • De responstijd is snel, op slechts 1 milliseconde;
 • Het ondersteunt de Nvidia G-Sync-technologie
 • We houden van het ontwerp en de lichteffecten aan de onder- en achterkant.

Er zijn ook enkele nadelen:

 • Het is duur in vergelijking met andere spelmonitoren met relatief vergelijkbare specificaties;
 • Het maakt gebruik van een TN (Twisted Nematic) -paneel en dat betekent dat de beeldkwaliteit niet zo goed is als die van een IPS- of VA-scherm.
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De ASUS ROG Swift PG27VQ is een uitstekende gamingmonitor met veel azen in petto . We zijn dol op het feit dat het gebogen is, dat het Nvidia G-Sync ondersteunt en dat het een verbazingwekkend snelle responstijd van slechts 1 milliseconde heeft. We zijn ook van mening dat de weergavewaarde van de WQHD 1440p en de diagonale grootte van 27 inch de beste keuze is voor een desktopscherm. We zouden graag willen dat we deze gamingmonitor konden beoordelen met ons beste 'vijf sterren'-merk. Dat kunnen we echter niet doen vanwege de prijs. We zijn van mening dat het een beetje te steil is voor een scherm dat een TN-paneel gebruikt, zelfs als de prestaties veel beter zijn dan wat je normaal gesproken krijgt van een gemiddelde TN-monitor. We raden het echter wel aan aan alle gamers die het zich kunnen veroorloven om het te kopen. Ze staan ​​garant voor een aangename gebruikerservaring.

Unboxing van de ASUS ROG Swift PG27VQ

De ASUS ROG Swift PG27VQ gamingmonitor is een groot stuk technologie en de doos waarin hij aankomt is nog groter. De doos is gemaakt van dik zwart karton en aan beide zijden is een groot beeld te zien van de monitor aan de binnenkant. Helaas is het monster dat we voor het testen hebben ontvangen door anderen vóór ons gebruikt en de verpakking was niet in uitstekende staat.

In de doos wordt de monitor beschermd tegen schokken door ondersteuning van piepschuim. Wanneer u alles uit het menu verwijdert, vindt u de monitor, de ondersteuning (die al op de monitor is gemonteerd en niet kan worden verwijderd), de monitorbasis, twee ROG-logo-covers en drie lege covers (gebruikt voor het projecteren van licht op uw bureaubladoppervlak). Er zijn ook verschillende kabels: één HDMI, één DisplayPort en één USB-kabel. U krijgt ook de stroomvoorziening, de garantie, een ondersteunings-cd en de beknopte installatiehandleiding.

Het uitpakken van de ASUS ROG Swift PG27VQ is een aangename ervaring: het pakket is groot en ziet er goed uit, en alle accessoires die u nodig hebt, zijn erin gebundeld.

Hardwarespecificaties

De ASUS ROG Swift PG27VQ heeft een 27-inch breedbeeldpaneel en een WQHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het panel maakt gebruik van de Twisted Nematic-technologie waarvan sommige mensen beweren dat die oud is, maar het belangrijkste voordeel is dat deze snelle responspercentages kan bieden. Als gevolg hiervan heeft deze monitor een responstijd van slechts 1 milliseconden.

Het oppervlak van het scherm is mat, de helderheid is 400 cd / m2 en de maximale contrastverhouding is 1000: 1. Hoewel het een TN-paneel gebruikt, zijn de kijkhoeken goed: 170 graden horizontaal en 160 graden verticaal. Gelukkig worden de minder ideale kijkhoeken gecompenseerd door de 1800R-kromming van het paneel.

De verversingsfrequentie van de ASUS ROG Swift PG27VQ-gamingmonitor kan tot 165 Hz worden overgeklokt, en de monitor heeft ook ondersteuning voor de NVIDIA G-SYNC-technologie, die niet-trillende en niet-stotterende beelden biedt.

Voor de liefhebbers van verlichtingseffecten heeft ASUS omgevingsverlichting op de achterkant van deze monitor en daaronder opgenomen. Als u ook andere ROG-apparaten of randapparatuur bezit met ondersteuning voor ASUS Aura Sync, kunt u ze allemaal synchroniseren.

De monitor wordt geleverd met alle poorten die een gamer nodig heeft: één HDMI, één DisplayPort, één 3, 5 mm hoofdtelefoonaansluiting, één upstream USB 3.0-poort (gebruikt om verbinding te maken met de computer) en twee downstream USB 3.0-poorten (gebruikt om randapparatuur zoals USB aan te sluiten geheugensticks, toetsenborden, muizen enzovoort).

De ASUS ROG Swift PG27VQ heeft een stroomverbruik van minder dan 67, 5 Watt als de helderheid van het scherm 200 nits is en er geen audio of USB op de monitor is aangesloten. In de energiebesparende modus of wanneer deze is uitgeschakeld, verbruikt deze minder dan 0, 5 watt.

De monitor kan kantelen tussen 20 en -5 graden, hij kan draaien tussen 40 en -40 graden en de hoogte kan worden aangepast tussen 0 en 3, 94 inch (10 centimeter). Wat de fysieke afmetingen betreft, hebben de monitor en de standaard een breedte, hoogte en diepte van 24, 19 x (16, 62 ~ 20, 56) x 10, 58 inch, of 614, 5 x (422, 2 ~ 522, 2) x 268, 7 millimeter. Het totale gewicht van de monitor plus de standaard is 18, 65 pond of 8, 46 kilogram.

Als u alle specificaties en functies van de ASUS ROG Swift PG27VQ wilt bekijken, gaat u naar deze website: ASUS ROG Swift PG27VQ Specificaties.

Hoewel het paneel dat door de ASUS ROG Swift PG27VQ wordt gebruikt, Twisted Nematic-technologie gebruikt, wat vrij oude technologie is, zijn de hardwarespecificaties van deze monitor indrukwekkend. Als u houdt van gebogen schermen, lichteffecten en uw videokaart ondersteunt Nvidia G-Sync, dan zijn de specificaties van deze gamingmonitor naar uw smaak. :)

De ASUS ROG Swift PG27VQ gebruiken

De ASUS ROG Swift PG27VQ ziet er vanaf elke kant prachtig uit. Een dunne rand omringt het scherm aan de boven-, linker- en rechterkant en een grotere aan de onderkant. Als je de prijs van twee of zelfs beter kunt betalen, zouden drie monitors naast elkaar een echte traktatie voor elke gamer moeten zijn. De dunne zijkanten en de kromming van het scherm maken het ideaal voor een opstelling met meerdere monitors.

Het onderste paneel is groter dan de andere, maar het is op geen enkele manier storend, en de ontwerplijnen wijzen naar het Republic of Gamers- logo dat in het midden zit.

Aan de achterkant van de monitor is de houder op het scherm bevestigd en zit hij stevig in de bureaustandaard. Hun gecombineerde gewicht en lange benen van de standaard verzekeren u dat de monitor zeer stabiel op uw bureau staat. Onder de bureausteun plaatste ASUS een rode LED die het licht door een doorzichtig plastic omhulsel verspreidt en het beeld op je bureau projecteert. Het is een leuk effect dat de meeste gamers waarderen.

Standaard wordt de monitor geleverd met twee van dergelijke lichte covers die het Republic of Gamers- logo bevatten, maar je krijgt ook drie extra lege covers, waarop je je lichtpatroon kunt maken. We houden van dergelijke aanpassingsmogelijkheden en we wedden dat de meeste gamers dat ook doen.

Toen we deze monitor aanzetten, zelfs voordat we bij het scherm kwamen, hebben we gemerkt dat er ook verlichting op de achterkant zit. Rond het punt waar het steunbeen de monitor vasthoudt, heeft ASUS een soort driehoeksvorm ontworpen met ventilatiegebieden maar ook met LED's erin. Ze zijn RGB en kunnen worden ingesteld om op te lichten in elke gewenste kleur, met behulp van allerlei effecten. Als je iemand uitnodigt om je gaming-hol te zien en de lichten uit zijn, zal dit ze doen waaien!

Onder het verlichtingsgebied vanaf de achterkant bevindt zich een afneembaar kunststof paneel dat alle verbindingspoorten bedekt. Wat wel leuk is, is het feit dat je alle kabels door het steunbeen kunt slepen en ze achter de monitor kunt verbergen, zodat ze zich niet lelijk verspreiden op je bureau.

Het scherm is het belangrijkste, en de ASUS ROG Swift PG27VQ stelt niet teleur. Hoewel het paneel TN-technologie gebruikt, is de beeldkwaliteit veel beter dan wat we zagen op vergelijkbare TN-schermen. Natuurlijk, de kleuren en de zichtbaarheid komen niet overeen met wat je van een IPS-paneel krijgt, maar ze zijn toch goed. Ook helpt de kromming van het scherm veel met betrekking tot de zichtbaarheid: als je op ongeveer een armlengte afstand van het scherm staat, ziet het scherm er bijna perfect uit - er zijn geen beeldvervormingen of kleurartefacten dan ook.

Enkele van de sterkste punten van de ASUS ROG Swift PG27VQ zijn de hoge 2560 x 1440 pixels WQHD-resolutie, de 165 Hz maximale vernieuwingssnelheid, 1 milliseconde responstijd en de ondersteuning voor NVIDIA G-Sync-technologie. In het echte leven vertalen deze details zich naar meeslepende gameplay, geen wazige beelden in games, geen scheuren of stotteren. Dat maakt het vooral geschikt voor gamers die graag MOBA's spelen zoals League of Legends of Heroes of the Storm. Tijdens de week waarin we de monitor moesten testen, speelden we een behoorlijk aantal uren League of Legends en we moeten toegeven dat het een heerlijke ervaring was.

Helaas, om te genieten van de beste in-game-ervaring met deze monitor, zou je een high-end videokaart zoals een Nvidia GeForce GTX 1080 Ti nodig hebben. Bij het afspelen op deze WQHD-resolutie ziet alles er echter beter uit: zelfs oudere games of veeleisende games die zijn ingesteld op een lagere visuele kwaliteit. Een van de spellen die we nu leuk vinden is de Assassin's Creed Black Flag, die er prachtig uitziet op de ASUS ROG Swift PG27VQ, zelfs als het een oude titel is.

De ASUS ROG Swift PG27VQ is een uitstekende monitor die bijna alles heeft wat een gamer vandaag nodig heeft. We houden van het ontwerp en de lichteffecten, de schermkromming, de hoge WQHD-resolutie, Nvidia G-Sync-ondersteuning en de ultrasnelle responstijd. De enige dingen die niet geweldig zijn, zijn de enigszins hoge prijs en het feit dat het een TN-paneel gebruikt.

Wat is jouw mening over de ASUS ROG Swift PG27VQ?

We houden van de gamingmonitor ASUS ROG Swift PG27VQ en we geloven dat het een uitstekende aanvulling is op elke pc voor pc's met pc-games. Hoewel het een paar tekortkomingen heeft, is het nog steeds een van de beste gamingmonitoren die we hebben gezien. In deze review lees je onze mening hierover, en nu zouden we ook de jouwe willen lezen. Deel uw mening over de ASUS ROG Swift PG27VQ gamemonitor, in de sectie opmerkingen.