Tutorial

Wat is nieuw over Windows 8-thema's? Waarom werken ze niet in Windows 7?

Windows 8-thema's verschillen niet van Windows 7-thema's, althans niet wanneer u ze voor de eerste keer bekijkt. Het proces voor het maken en aanpassen van thema's is hetzelfde in beide besturingssystemen, maar de themabestanden die het resultaat zijn van het proces hebben een andere bestandsextensie en ze zijn niet compatibel met elkaar. Waarom is dat? Ik wilde echt het antwoord op deze vraag leren en besloot om zelf een beetje onderzoek te doen. Dit is wat ik heb geleerd:

Wat is een Windows-thema eigenlijk? - De definitie van een nerd

Allereerst zou ik willen beginnen met uit te leggen wat een Windows-thema is, onafhankelijk van de Windows-versie die u gebruikt. Microsoft zegt dat "een thema een combinatie is van bureaubladachtergrondafbeeldingen, vensterkleuren en geluiden".

Dat klopt, maar het deelt niet het volledige beeld. Daarom zou ik graag een langere en diepgaandere definitie willen geven. Hier gaan we:

"Een Windows-thema is een archief met een specifieke bestandsextensie ( .themepack in Windows 7 en .deskthemepack in Windows 8). Het bevat de achtergronden op het bureaublad en de instellingen zoals: de standaard bureaubladpictogrammen (Computer, Netwerk, Prullenbak, enz.) Wordt gebruikt, visuele stijlinformatie toegepast op Windows en alle desktopprogramma's, de muiscursors die worden gebruikt, de screensaver die wordt uitgevoerd wanneer de computer niet in gebruik is en het geluidsschema op het besturingssysteem wordt toegepast. "

Wanneer u de inhoud van een Windows-thema extraheert, vindt u een structuur die vergelijkbaar is met de structuur hieronder: een DesktopBackground- map met alle achtergronden op het bureaublad en een bestand met de extensie ".theme" die lijkt op ".ini " configuratiebestanden gebruikt door allerlei soorten programma's.

Als u het ".theme" -bestand bewerkt, zult u merken dat het een structuur heeft die lijkt op wat in de onderstaande schermafbeelding wordt getoond.

Wat is er anders aan Windows 8-thema's in vergelijking met Windows 7-thema's?

Aangezien een Windows-thema dezelfde definitie en dezelfde rol heeft, ongeacht de Windows-versie die u gebruikt, waarom werken de Windows 8-thema's dan niet in Windows 7?

Om de technische verschillen volledig te begrijpen, heb ik een geweldig thema gebruikt dat we hebben gemaakt, gebruikmakend van dezelfde achtergronden en bijna dezelfde instellingen, zowel in Windows 7 als Windows 8. Het is een fantastisch uitziend thema. Je zou het moeten proberen: Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - Tomasz Huczek.

Nadat ik het thema handmatig had gemaakt, zowel in Windows 8 als Windows 7, heb ik elk themabestand geëxtraheerd en ben ik op zoek gegaan naar verschillen die zouden verklaren waarom Windows 8-thema's niet compatibel zijn met Windows 7.

Het eerste merkbare verschil is de bestandsextensie. Windows 8-thema's hebben de bestandsextensie .deskthemepack terwijl Windows 7-thema's de bestandsextensie .themepack hebben . Het type voor elk van deze bestanden heeft ook een andere naam: een Windows 8-themabestand heeft de naam Windows Desktop Theme Pack File terwijl het in Windows 7 de naam Windows Theme Pack File heeft .

Als Windows-thema's bijna dezelfde instellingen hebben, moeten ze ongeveer dezelfde grootte hebben. Zoals u in de bovenstaande schermafbeelding kunt zien, is het Windows 8-thema slechts 1 KB kleiner dan het Windows 7-thema.

Het extraheren van de inhoud van elk themabestand onthulde dezelfde structuur en bestanden. Daarom was de volgende stap om het ".theme" -bestand in elk thema te openen en de instellingen te vergelijken die erin zijn opgeslagen. Pas toen merkte ik een paar belangrijke verschillen op.

Allereerst hebben Windows 8-thema's een ThemeID - een ID zoals die wordt gebruikt in het Windows-register. Windows 7-thema's gebruiken dergelijke ID's niet.

Vervolgens hebben Windows 7-thema's twee instellingen die lijken te zijn verdwenen uit Windows 8-thema's: TileWallpaper en WallpaperStyle - ze worden gebruikt om de positie van de achtergrond op het scherm te beschrijven.

Windows 8-thema's introduceren in plaats daarvan drie nieuwe instellingen: MultimonBackgrounds - gebruikt wanneer u wallpapers hebt die compatibel zijn met multimonitoropstellingen en PicturePosition - dit vervangt hoogstwaarschijnlijk de twee eerder genoemde instellingen voor positionering van Windows 7.

De derde nieuwe instelling is AutoColorization . Dit is een nieuwe nieuwe functie van Windows 8-thema's: de mogelijkheid om de kleur die op alle vensters van het scherm wordt toegepast, te wijzigen op basis van de hoofdkleur van de actieve achtergrond.

De lijst met verschillen stopt hier en is korter dan ik had verwacht.

Conclusie

Zoals je kunt zien aan de hand van mijn kleine onderzoeksoefening, is de reden waarom Windows 8-thema's niet werken in Windows 7, omdat Windows 8 nieuwe functies introduceert voor de bureaubladthema's: ondersteuning voor meerdere monitoren, automatische inkleuring van alle geopende vensters op basis van de actieve behang en een nieuw identificatiesysteem voor elk thema.