Tutorial

Stel Windows 8.1-apps in die de webcam, microfoon en andere apparaten mogen gebruiken

Een andere nuttige nieuwe functie in Windows 8.1 is dat u in detail kunt instellen welke apps apparaten zoals de webcam, microfoon en anderen kunnen gebruiken. Deze tutorial laat zien hoe deze configuratie wordt uitgevoerd. Zoals u zult zien, is het zeer snel en pijnloos. :)

OPMERKING: de gedetailleerde instellingen die in deze zelfstudie worden beschreven, zijn alleen van toepassing op apps uit de Windows Store . Desktop-applicaties worden op geen enkele manier beïnvloed door deze instellingen. Als u meer wilt weten over het verschil tussen apps en traditionele toepassingen, lees dan dit artikel: Wat is een Windows 8-app? Hoe verschilt dit van een bureaubladtoepassing?

Instellen welke apps de webcam, microfoon, enz. Mogen gebruiken

Open eerst de pc-instellingen . Als je niet weet hoe, lees dan deze handleiding: Vijf manieren om toegang te krijgen tot pc-instellingen.

Ga in PC-instellingen naar Privacy . Je zult verschillende subsecties vinden. Als u wilt instellen welke Windows 8.1-apps toegang tot uw webcam kunnen krijgen, klikt of tikt u op Webcam in de linkerkolom.

U ziet een algemene schakelaar met de tekst 'Laat apps mijn webcam gebruiken' . Als u dit op Uit instelt, mogen alle apps uw webcam niet gebruiken. Als u dit op Aan instelt, kunt u de apps die uw webcam kunnen gebruiken één voor één configureren.

Onder de globale schakelaar is er een lijst met alle apps die je webcam kunnen gebruiken, als je dat toelaat.

Zet hun schakelaars op Aan of Uit, afhankelijk van welke apps je je webcam wilt gebruiken.

In de sectie Microfoon vindt u vergelijkbare opties. De schakelaar met de tekst 'Laat apps mijn microfoon gebruiken' is ook wereldwijd. Als u dit op Uit zet, mogen alle apps uw microfoon niet gebruiken. Als u dit op Aan instelt, kunt u de apps die de microfoon kunnen gebruiken één voor één configureren.

De sectie Andere apparaten werkt volgens dezelfde principes.

Conclusie

De verbeteringen aan pc-instellingen in Windows 8.1 bieden meer controle voor gebruikers en verbeteren hun computerervaring. Een manier hebben om snel te evalueren en bewerken welke apps welke apparaten kunnen gebruiken, helpt bij het oplossen van problemen met apps die niet lijken te doen wat u verwacht.