Beoordeling

Herziening van Xiaomi Redmi 2 - een Chinese budget smartphone met Android

Hoewel Xiaomi niet zo bekend is in Europa of Amerika, is het een zeer grote naam in Azië, vooral als het gaat om smartphones en andere mobiele apparaten. Onlangs lanceerden ze een nieuwe budget-Android-smartphone die ook op westerse markten wordt verkocht. Het heeft Xiaomi Redmi 2 geheten en belooft een zeer goede Android-gebruikerservaring te bieden, tegen een vrij lage prijs. We hadden de kans om bijna twee weken met deze smartphone te spelen en na veel testuren zijn we klaar om met u te delen wat we hebben geleerd, in deze review:

Hardwarespecificatie & verpakking

Xiaomi Redmi 2 is een smartphone die in een vrij spartaans pakket wordt geleverd. Het is een eenvoudige kartonnen doos die niet veel onthult over de inhoud. Op de voorkant ziet u alleen het Mi-logo. Op de achterkant van de doos krijg je wat gedrukte informatie, maar het meeste is in het Chinees geschreven.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

De Xiaomi Redmi 2 is het eerste dat u ziet wanneer u het pakket opent.

Vervolgens stapelt u op elkaar en krijgt u de garantiekaart van de smartphone, de snelstartgids, een oplader en een afneembare USB-kabel. Helaas krijg je geen koptelefoons, maar dat lijkt tegenwoordig voor veel fabrikanten iets normaals te worden.

Xiaomi Redmi 2 is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren: zwart, wit, geel, roze en groen. Zoals je misschien al op de foto's hebt gemerkt, is het model dat we hebben getest de zwarte variant.

Redmi 2 wordt geleverd met een 4, 7 inch IPS LCD-scherm, met een HD-resolutie van 720 x 1280 pixels bij een pixeldichtheid van 312 ppi. De smartphone werkt op een quad-core 1, 2 GHz-processor, 1 GB RAM-geheugen en een Adreno 306-videochip. U krijgt ook 8 GB interne opslagruimte en een microSD-sleuf die u kunt gebruiken om een ​​microSD-kaart van maximaal 32 GB toe te voegen. Redmi 2 wordt aangedreven door een gemiddelde 2200 mAh lithium-ion-polymeerbatterij.

De hoofdcamera maakt gebruik van een 8 megapixels Omnivision-beeldsensor, heeft 5 elementenlens, autofocus en flits. Aan de voorzijde krijg je een 2 megapixelcamera.

De verbindingsopties die u krijgt, omvatten een microUSB 2.0-poort, Bluetooth 4.0 en draadloze ondersteuning voor 802.11 b / g / n-standaarden.

Xiaomi Redmi 2 is alleen gemaakt van plastic, de lichaamsafmetingen zijn 134 x 67, 2 x 9, 4 mm (5, 28 x 2, 65 x 0, 37 inch) en weegt slechts 133 gram (4, 69 oz).

Raadpleeg de officiële Xiaomi-website voor meer informatie en gedetailleerde specificaties: Xiaomi Redmi 2-specificaties.

De Xiaomi Redmi 2 is een reguliere smartphone gericht op budgetbewuste gebruikers. De 1, 2 GHz quad-core CPU, 1 GB RAM en 8 MP camera zouden ervoor moeten zorgen dat je een aangename Android-smartphone-ervaring zult hebben.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Xiaomi Redmi 2 maakt geen indruk als het gaat om het ontwerp. Begrijp ons niet verkeerd, de smartphone is niet lelijk of slecht gebouwd. We voelen ons gewoon alsof het een 'heel gewone' smartphone is.

Het scherm, met zijn 4, 7 inch, is vrij groot voor een budget-smartphone en het is goed dat al het oppervlak bruikbaar is. Dit komt door het feit dat de Recent Apps, Home en Back- knoppen allemaal capacitief zijn en zich onder het scherm bevinden. We vonden ook de rode kleur Xiaomi die werd gebruikt om deze knoppen te schilderen.

De aan / uit-knop en de volumeknop bevinden zich allemaal aan de rechterkant van de smartphone, ergens aan de bovenkant. We vonden dat deze plaatsing comfortabel was, zelfs wanneer het apparaat met slechts één hand werd gebruikt.

Het lichaam is alleen gebouwd met plastic, maar er zijn ook enkele voordelen aan verbonden. Ten eerste is Xiaomi Redmi 2 licht en gemakkelijk mee te nemen. Ten tweede maken de ronde randen en het gestructureerde oppervlak van de achterplaat het gemakkelijk vast te houden.

Zoals we eerder al zeiden, heeft de Xiaomi Redmi 2 een 4, 7 inch IPS-lcd-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels bij een pixeldichtheid van 312 ppi. Het IPS-paneel zorgt voor mooie kleuren, goed contrast en brede kijkhoeken. De resolutie en de pixeldichtheid zijn redelijk gemiddeld, maar dat is te verwachten van een budgetsmartphone. Het display profiteert ook van een omgevingslichtsensor, zodat het zijn oppervlak automatisch kan dimmen of oplichten, afhankelijk van het licht om u heen. Vanwege het glanzende oppervlak en het nogal lage maximale helderheidsniveau, vonden we het echter moeilijk om het scherm te zien toen we buiten waren, in direct zonlicht.

Xiaomi Redmi 2 is een gemiddelde smartphone als het gaat om het ontwerp. Het lichaam is helemaal van plastic en het display is niet leesbaar als je buiten bent, in fel licht. De Xiaomi Redmi 2 is echter goed gebouwd en voelt niet als een kwetsbaar apparaat.

De smartphone-ervaring op Xiaomi Redmi 2

Xiaomi Redmi 2 ondersteunt 4G mobiele netwerken en we merkten geen signaaldalingen toen we het gebruikten. De kwaliteit van onze telefoontjes was echter niet de beste. Veel van de telefoontjes die we maakten, waren gevuld met geluiden of onvolledige woorden. De personen met wie we praatten hadden niet dezelfde problemen, dus we vermoeden dat de fout te maken heeft met de oorluidspreker op de Xiaomi Redmi 2. Op hun beurt werkte het gebruik van de luidspreker veel beter, telefoongesprekken waren veel duidelijker.

De geluidskwaliteit is goed, vooral als u een hoofdtelefoon gebruikt. De luidspreker is ook behoorlijk, maar de muziek klinkt een beetje plat. Het is echter redelijk om naar films of YouTube-clips te kijken.

Xiaomi Redmi 2 voert MIUI 6.4.3.0 uit, een aangepaste versie van Android 4.4.4 Kitkat. De MIUI skin biedt een mooie interface, hoewel deze is geoptimaliseerd voor snelheid. Waarschijnlijk omdat de hardware niet echt high-end is, hebben we behoorlijk wat vertragingen opgemerkt bij het gebruik van Redmi 2. Deze vertragingen treden vooral op bij overgangen en animaties, en vooral als je meerdere apps tegelijkertijd openhoudt.

Als het gaat om de camera-ervaring, is Redmi 2 opnieuw gemiddeld. Met de Omnivision-beeldsensor kunt u goede foto's maken, maar niet erg snel. Het maken van een foto met maximale resolutie en met ingeschakelde HDR kan zelfs 3 tot 4 seconden duren. Dat is behoorlijk lang voor de normen van vandaag.

De 2200 mAh-batterij is ook voldoende om uw smartphone een dag of zelfs langer te laten werken, afhankelijk van hoe u het apparaat gebruikt.

Over het geheel genomen is de Xiaomi Redmi 2 een smartphone voor het middensegment die een behoorlijke ervaring biedt. Zelfs als het gebreken vertoont, zijn deze allemaal gebruikelijk in deze prijsklasse. Bovendien, als u ook rekening houdt met wat de belangrijkste concurrenten bieden, kan Redmi 2 een goede deal zijn.

De camera-ervaring op de Xiaomi Redmi 2

De hoofdcamera op de Xiaomi Redmi 2 heeft 8 megapixels, geleverd door een Omnivision-beeldsensor. Het profiteert ook van een LED-flitser voor wanneer u foto's maakt bij weinig licht. De camera aan de voorzijde heeft slechts 2 megapixels en we raden u aan deze alleen voor video-oproepen te gebruiken. Als je er selfies mee wilt nemen, zijn de resultaten niet zo goed.

De camerasoftware biedt HDR-mogelijkheden, een functie die u niet op veel budget-smartphones vindt, of het nu Androids of Windows Phones zijn. U kunt ook panorama's nemen, handmatige instellingen gebruiken of speciale effecten toevoegen zonder apps van derden te hoeven installeren.

In de onderstaande galerij kunt u enkele foto's bekijken die we hebben gemaakt met Xiaomi Redmi 2. We hebben een aantal foto's opgenomen die op een zonnige dag buiten zijn genomen, een panorama, enkele close-ups, maar ook een paar foto's van binnen. Alle foto's zijn gemaakt met automatische instellingen en sommige ook met HDR ingeschakeld.

De Xiaomi Redmi 2 kan video's opnemen in Full HD-resolutie (1080p bij 30 fps). De video's worden opgeslagen met een videobitsnelheid van 15 Mbps en een geluidsbitsnelheid van 96 Kbps.

Het onderstaande voorbeeld geeft u een beter idee van hoe goed de Xiaomi Redmi 2 dynamische video's opneemt.

In het volgende videomonster hebben we Xiaomi Redmi 2 gebruikt om een ​​panorama vast te leggen. Dit type video laat zien hoe de camera meer statische video's afhandelt.

Xiaomi Redmi 2 biedt een goede maar gemiddelde camera. Het is niet de snelste en ook niet de beste camera-ervaring, maar het is goed voor een goedkopere smartphone.