Beoordeling

ASUS Cerberus Mech RGB beoordelen: betaalbare RGB-verlichting op een mechanisch toetsenbord

ASUS Cerberus is een lijn van betaalbare gamingaccessoires die zijn ontworpen om een ​​goede gebruikerservaring te bieden voor een betaalbare prijs. Deze line-up heeft onlangs een nieuwe toevoeging gekregen: een mechanisch toetsenbord met RGB-verlichting, genaamd ASUS Cerberus Mech RGB. Hoewel het duurder is dan alle andere toetsenborden met het merk Cerberus, is het goedkoper dan andere mechanische toetsenborden met RGB-verlichting van andere merken. We hebben dit toetsenbord twee weken getest, zowel in games als tijdens het werken, en dit is onze mening:

Waar is het ASUS Cerberus Mech RGB-toetsenbord goed in?

Het mechanische RGB gaming-toetsenbord van ASUS Cerberus past goed bij de volgende gebruikers:

  • Jong publiek dat van RGB-verlichting houdt op hun accessoires
  • Mensen die de premium-prijs van toetsenborden met Cherry MX RGB-switches niet kunnen betalen en iets betaalbaarder nodig hebben
  • Gebruikers die een degelijk mechanisch toetsenbord willen dat lang meegaat

Voors en tegens

Er zijn veel goede dingen over het mechanische RGB gaming-toetsenbord van ASUS Cerberus:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu
  • De typervaring is erg goed, hoewel er goedkopere mechanische schakelaars worden gebruikt in plaats van Cherry MX
  • Het is geweldig om te gamen en het biedt de personalisatiebasissen die gamers nodig hebben
  • Het levert RGB-verlichting voor een betaalbare prijs dan andere vergelijkbare toetsenborden

Er zijn ook enkele minpunten te overwegen:

  • De RGB-verlichting werkt niet en ziet er net zo uit als op toetsenborden met Cherry MX RGB-schakelaars
  • De software is vrij primitief in vergelijking met andere gaming-toetsenborden en er zijn verbeteringen nodig
Product Nominaal 4/5

Vonnis

Het ASUS Cerberus Mech RGB gaming-toetsenbord is een eenvoudig, goed gebouwd product dat goed doet wat het is ontworpen om te doen. Als u een goede typervaring, zeer goede reactiesnelheid in games en RGB-verlichting wilt, alles tegen een iets lagere prijs dan andere RGB mechanische toetsenborden, is ASUS Cerberus Mech RGB een solide keuze. De software heeft echter enige verbetering nodig om een ​​betere gebruikerservaring met minder fouten te bieden.

Unboxing van het ASUS Cerberus Mech RGB-toetsenbord

Het ASUS Cerberus mechanische RGB gaming-toetsenbord wordt geleverd in een grote doos met een tekening van een Cerberus, naast de merknaam en een afbeelding van het toetsenbord zelf.

Op de achterkant van de doos ziet u een lijst met de belangrijkste specificaties van dit toetsenbord en een gids met informatie over het gebruik van de functies, zoals macro-opname tijdens het spelen of het vastleggen van het profiel van een spel. In de verpakking vindt u de volgende elementen: het ASUS Cerberus Mech RGB-toetsenbord zelf, de snelstartgids, de garantie, vier extra keycaps en een keycap-trekker.

Omdat we te maken hebben met een low-end mechanisch toetsenbord met RGB-verlichting, is de unboxing-ervaring snel, de verpakking is heel eenvoudig en er worden geen spannende extra's meegeleverd.

Hardwarespecificaties

Het belangrijkste aspect van het ASUS Cerberus Mech RGB-toetsenbord zijn de schakelaars. Het zijn Kaihua RGB-switches, en ze zouden tot 70 miljoen toetsaanslagen moeten duren. Hoeveel betekent dat in jaren van gebruik? Lees dit artikel: Hoe lang zijn miljoenen toetsaanslagen en klikken, in jaren ?. Deze schatting lijkt een beetje te veelbelovend, aangezien andere, duurdere mechanische toetsenborden een levensduur hebben van 50 miljoen toetsaanslagen. We kunnen deze claim echter niet op de proef stellen en kijken of het waar is. Alle toetsen hebben anti-ghosting NKRO-technologie, wat betekent dat elke toetsaanslag wordt geregistreerd, zelfs als u op meerdere toetsen tegelijk drukt. De polling-snelheid van dit toetsenbord is 1000 Hz.

Dit toetsenbord is vrij eenvoudig in termen van lay-out. Het heeft geen rustpad en het heeft de standaardindeling voor toetsenbord US.

ASUS Cerberus Mech RGB biedt macro-opnamen tijdens het spelen, het opnemen van maximaal vijf verschillende spelprofielen, een Windows-toetsvergrendeling (handig bij het gamen) en multimediatoetsen.

Aan de achterkant van dit toetsenbord bevinden zich twee rubberen voetjes die voorkomen dat deze verschuift en twee plastic voeten die kunnen worden verlengd, als u het toetsenbord in een comfortabelere positie wilt hebben.

Het mechanische RGB gaming-toetsenbord van ASUS Cerberus is niet erg groot. Het heeft een afmeting van 17, 71 x 5, 9 x 1, 8 inch of 45 x 15 x 3 centimeter in lengte, breedte en hoogte. Omdat het een mechanisch toetsenbord is, is het behoorlijk zwaar, bij 2, 75 pond of 1, 25 kg.

Wat betreft stuurprogramma-ondersteuning, dit toetsenbord werkt met elk besturingssysteem. Als u echter zijn personalisatiesoftware wilt installeren, hebt u Windows 7, Windows 8.1 of Windows 10 nodig.

Als u alle officiële specificaties van dit toetsenbord wilt lezen, raden we u aan naar deze pagina te gaan: ASUS Cerberus Mech RGB.

Het ASUS Cerberus Mech RGB-toetsenbord gebruiken

Het eerste waar we in geïnteresseerd waren, waren de Kaihua Kaihl-schakelaars die op het ASUS Cerberus Mech RGB-toetsenbord worden gebruikt. Gelukkig voelen ze zich niet slechter dan Cherry MX-switches. Tenzij u een connaisseur bent, zijn de verschillen tussen hen nauwelijks merkbaar. We vonden typen op dit toetsenbord leuk (en we typen veel) en gamen was ook een aangename ervaring. We gebruikten dit toetsenbord om vele lange artikelen over Digital Citizen te typen, wat kantoorwerk te doen en games te spelen zoals Metro 2003, League of Legends, Starcraft 2 en Age of Empires. De toetsen registreren te allen tijde correct, zelfs wanneer u meerdere toetsen tegelijk indrukt en de voelbare feedback voldoet. De ASUS Cerberus Mech RGB-toetsenborden fungeren en voelen aan als een gaming-toetsenbord.

De RGB-verlichting is beschikbaar in zes voorinstellingen die kunnen worden aangepast: statisch, ademhaling, kleurcyclus, reactief, golf en explosie. Je kunt ook je eigen effecten creëren met je eigen kleuren.

Als het gaat om typen, zijn de Kaihua Kaihl RGB-schakelaars net zo goed als Cherry MX, maar als het gaat om RGB-verlichting zijn ze inferieur. De lichteffecten en sommige kleuren zien er niet zo goed uit als bij Cherry MX RGB-schakelaars. De afweging kan echter de moeite waard zijn voor gebruikers die RGB-verlichting wensen tegen lagere kosten. Als je een korte demo wilt, bekijk dan de onderstaande video met het Wave-effect.

Om het RGB-verlichtingssysteem te personaliseren, moet u de desktop-app Cerberus Keyboard installeren. Dit werkt alleen op de moderne versie van Windows, te beginnen met Windows 7. Helaas is deze app vrij moeilijk te gebruiken. De gebruikersinterface is druk en lelijk, zoals u hieronder kunt zien.

Gelukkig doet het goed werk bij het personaliseren van de lichteffecten en de beschikbare spelprofielen. Als u de gebruikershandleiding leest, heeft u geen problemen bij het configureren van alles wat u wilt.

Helaas werkt de Cerberus Keyboard-app als bètasoftware: soms hangt deze zonder duidelijke reden, soms is het traag om op commando's te reageren en duurt het lang voordat je je wijzigingen hebt opgeslagen. Onze indruk werd bevestigd toen we naar de versie van de Cerberus Keyboard desktop-app keken: 0.1.0. Dit is absoluut een vroege versie van deze software en het heeft enige verbeteringen qua stabiliteit en bruikbaarheid nodig.

Het ASUS Cerberus Mech RGB-toetsenbord biedt een eenvoudige gebruikerservaring die werkt, zonder veel toeters en bellen. De typervaring is zeer aangenaam, de RGB-verlichting doet zijn werk goed, maar zonder indruk op ons te maken als duurdere RGB-switches, en de software werkt, ook al heeft het een aantal bugs die moeten worden gladgestreken.

Wat is jouw mening over het ASUS Cerberus Mech RGB-toetsenbord?

Nu weet u wat onze gebruikerservaring is met het ASUS Cerberus mechanische RGB gaming-toetsenbord en ons oordeel. Heeft u, voordat u deze recensie sluit, uw mening over dit toetsenbord gedeeld? Ben je geïnteresseerd om het te kopen?