Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Herziening van TunnelBear 3 VPN voor Windows

Het is voor niemand een verrassing dat onze persoonlijke informatie en privacy nooit helemaal en absoluut veilig is wanneer we digitale apparaten gebruiken die op internet zijn aangesloten. Geen enkel systeem kan ooit volledig ondoordringbaar worden gemaakt, maar tegenwoordig beschikken we over veel tools die ons helpen onze gegevens op verschillende manieren te beschermen. Eén zo'n tool is een VPN-service die uw internetverbinding codeert, dus het is veel veiliger om te gebruiken. En dankzij deze technologie kunt u zelfs toegang krijgen tot inhoud op internet die niet beschikbaar is in uw land. TunnelBear is een VPN-service die, naast privacy, ook een humoristische benadering biedt voor cybersecurity. Lees verder en leer wat het te bieden heeft:

Wat TunnelBear te bieden heeft

TunnelBear is een Canadees bedrijf, dat onder de lokale wetgeving valt, waardoor het u wellicht een hoger vertrouwensniveau biedt op het gebied van privacy dan bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Behalve dat het zich in Canada bevindt, biedt TunnelBear een leuke functie voor al zijn gebruikers: het registreert geen verkeer dat via hun VPN-systeem gaat, wat echt belangrijk is voor veel gebruikers. TunnelBear is beschikbaar in drie verschillende versies of formaten: de kleine beer is volledig gratis, maar hij heeft een datalimiet (slechts 500 MB aan gegevens kan elke maand worden overgedragen). Deze limiet kan met 1 GB verhoogd worden als je twittert over TunnelBear, maar alleen voor de huidige maand.

Naast de datalimiet is er geen ander verschil tussen de gratis en betaalde versies van de service: je krijgt 256-bit AES-codering, geen logboekregistratie en servers uit 20 landen (om verbinding te maken met een Australische server, moet je een betaald abonnement hebben wel).

Het volgende niveau is de Giant-beer voor 9, 99 USD / maand: op deze laag krijgt u onbeperkte gegevens en kunt u maximaal 5 apparaten gelijktijdig verbinden met TunnelBear. Als u de service op meer dan 5 apparaten wilt uitvoeren, kunt u een extra abonnement op een nieuw account aanschaffen of gebruik maken van het TunnelBear for teams-aanbod dat is afgestemd op werkgroepen en bedrijven, met prioriteitsondersteuning en eenvoudig te beheren teams .

Het derde abonnementstype is Grizzly Bear, dat in essentie hetzelfde is als Large Bear, maar het wordt jaarlijks gefactureerd tegen een prijs van 59, 88 USD gedurende 12 maanden (waardoor de maandelijkse kosten dalen tot 4, 99 USD). En de beer schiet lasers uit zijn ogen op gevechtsvliegtuigen - hoe cool is dat?

Voor ondersteunde apparaattypen kunt u TunnelBear gebruiken op Windows-, MacOS-, Android- en iOS-apparaten. Er is ook een browserextensie beschikbaar voor Chrome en Opera (dit beschermt alleen webverkeer in uw webbrowser, niet het hele apparaat). TunnelBear biedt "beperkte ondersteuning voor Linux-systemen, maar alleen voor betaalde gebruikers" - details zijn beschikbaar in deze blogpost.

Wat wereldwijde dekking betreft, moeten we zeggen dat TunnelBear in veel landen geen VPN-servers heeft, omdat u alleen naar de volgende plaatsen kunt tunnelen: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Japan, Ierland, Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Zweden, Zwitserland, Australië (alleen betaald), Singapore, Brazilië, Hongkong, Denemarken, Noorwegen, Mexico en India. Zoals je ziet, zijn er nauwelijks servers in Azië, terwijl Afrika volledig ontbreekt in de lijst, net als Rusland.

Omdat we het hebben over een privacygerelateerde service, is het belangrijk om te vermelden dat, wanneer u een abonnement aanschaft, TunnelBear een Bitcoin-optie voor betaling bevat. Als u ervoor kiest om het te gebruiken, is alles wat u op het gebied van persoonlijke informatie moet opgeven een e-mailadres. Oh, en je kunt ook betalen in potten met honing ... weet je, voor de beer. :)

Hoewel het niets toevoegt aan de manier waarop het werkt, moeten we vaststellen dat TunnelBear de leukste en coolste beveiligings-app is die we ooit hebben gezien: de hele website en de applicatie staan ​​vol met beren en verwijzingen naar beren en dingen die daarmee te maken hebben.

Downloaden en installeren

Het downloaden en installeren van TunnelBear op Windows is een zeer eenvoudig proces: ga naar de downloadpagina, waar de toepassing die geschikt is voor uw besturingssysteem automatisch wordt gedownload. Onder Windows krijgt u een installatiebestand van 28, 5 MB, genaamd TunnelBear-Installer.exe.

De installatieprocedure is eenvoudig: accepteer de Servicevoorwaarden, kies een installatielocatie en druk op Installeren . Het is de moeite waard te vermelden dat, om TunnelBear te kunnen installeren, je beheerdersrechten nodig hebt.

Om ervoor te zorgen dat TunnelBear goed functioneert, kan het u ook vragen om de installatie van een set virtuele netwerkstuurprogramma's toe te staan: TunnelBear-adapter V9 . Kies desgevraagd Ja om de installatie toe te staan, anders kan TunnelBear niet werken.

Merk op dat als u andere VPN-software hebt geïnstalleerd, de virtuele netwerkadapters conflicteren, waardoor een of beide VPN-toepassingen onbruikbaar worden. Het wordt aanbevolen om op elk moment slechts één VPN-client op uw Windows-computer te hebben geïnstalleerd.

Onze eerste indrukken van TunnelBear voor Windows zijn overwegend positief: u krijgt geen toegang tot een groot aantal servers, maar het installatieproces is eenvoudig en vriendelijk. Ook kunt u betalen in Bitcoins. Het is geweldig dat er een gratis service beschikbaar is, wat in sommige gevallen misschien niet genoeg is, maar het is zeker goed om te testen hoe het werkt voordat je voor deze service betaalt.

TunnelBear gebruiken in Windows

Een VPN-client moet redelijk gemakkelijk te gebruiken zijn en TunnelBear is echt eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Nadat u de toepassing hebt gestart, wordt u begroet met het volgende scherm.

Om een ​​nieuwe VPN-sessie te starten en verbinding te maken met een server (die door TunnelBear wordt aangeduid als tunneling), kunt u op de grote knop Uit in de linkerbovenhoek klikken. De applicatie toont nu de voortgang van de verbinding door de tunnel tussen uw locatie en de VPN-server visueel te tekenen.

Na een paar seconden verschijnt de TunnelBear-mascotte op de locatie van de VPN-server, wordt de kaart groen en geeft de knop Aan, waarmee wordt aangegeven dat u bent verbonden met de VPN-service. Het proces is eenvoudig en als u de verbinding wilt verbreken, drukt u op de knop Aan .

TunnelBear maakt standaard verbinding met de VPN-server die zich het dichtst bij uw locatie bevindt. Dit is de beste oplossing als u alleen beveiliging wilt, maar geen server uit een bepaald land nodig hebt.

Als u verbinding wilt maken met een specifieke VPN-server, kunt u dat op twee manieren doen: kies de server in de vervolgkeuzelijst bij de knop Aan / Uit voordat u erop drukt of klik op de afbeelding van de tunnel in het land waar u woont verbinding wilt maken en de verbinding wilt bevestigen.

TunnelBear is een eenvoudig te gebruiken applicatie voor Windows. U kunt snel met een enkele klik verbinding maken met een nabijgelegen VPN-server. Handmatig een bepaald land selecteren is net zo gemakkelijk, u hoeft zelfs het hoofdvenster van het programma niet te verlaten. TunnelBear biedt geen manier om de beschikbare servers te sorteren of uw favorieten te bewaren , maar er zijn niet veel servers om mee te beginnen, dus dit is geen groot probleem.

Ga naar de tweede pagina van deze recensie om meer te weten te komen over de geavanceerde functies van TunnelBear en de resultaten die zijn behaald in onze prestatiebenchmarks. U zult ook ons ​​definitieve oordeel voor dit product zien.