Beoordeling

Steelseries Diablo 3 Mouse Review - Is het zijn naam waardig?

Onverschillig als je een Diablo-fan bent of niet, je hebt vast wel eens gehoord van de Steelseries Diablo 3-muis. Deze muis is een van de heetste muizen van het jaar en ... Ik had het geluk om er een te bemachtigen. Na bijna twee maanden te hebben getest, heb ik veel te vertellen over de kwaliteit en prestaties van deze muis. Is het een geweldige muis? Werkt het goed voor andere dingen behalve gamen? Is het de prijs waard? Leer de antwoorden op deze vragen en meer, uit deze recensie.

Unboxing van de Diablo 3-muis van Steelseries

Een van de dingen die je zo leuk zult vinden aan deze muis, is de unboxing-ervaring. Het pakket ziet er geweldig uit en resoneert met alle Diablo-fans.

Wanneer je de doos opent, zie je aan de linkerkant wat informatie over het spel en de muis, plus krijg je de muis zelf te zien.

In het pakket vindt u de muis, enkele stickers en handleidingen. Er zijn geen cd's met stuurprogramma's of iets anders. U dient de nieuwste stuurprogramma's en firmware van hier te downloaden: downloads van Steelseries.

De muis ziet er gewoon fantastisch uit en je zult hem zo snel mogelijk willen gebruiken.

Hardwarespecificaties

Qua specificaties lijkt de Diablo 3-muis sterk op de Steelseries Xai-muizenfamilie, met een paar toegevoegde tweaks om het uiterlijk, gevoel en gedrag te laten lijken op een Diablo-geïnspireerde muis.

Allereerst is de muis tweehandig en kan deze gemakkelijk in beide handen worden gehouden. Het ziet er hetzelfde uit en voelt hetzelfde, ongeacht de hand waarmee je het vasthoudt.

Het heeft een vergulde USB-aansluiting. Ik weet niet zeker of dit echt verstandige voordelen biedt, maar het ziet er zeker goed uit en geeft het een premium muis.

Steelseries Diablo 3 heeft een dubbel gevlochten nylon koord (2, 5 m lang) dat stevig aanvoelt en de interne bedrading zeer goed beschermt. Sommige kabels van slechte kwaliteit kunnen soms invloed hebben op de prestaties van een muis. Met dit snoer zul je zulke problemen niet hebben. Ik gebruik het bijna twee maanden en het is nooit een probleem geweest. Bovendien zorgt de kleur ervoor dat deze zich onderscheidt van andere draden en kunt u het muiskoord eenvoudig identificeren in een set draden.

De Diablo III-muis beschikt over een Avago-lasersensor met maximaal 5700 CPI (tellingen per inch). Standaard is deze ingesteld op 3200 CPI, waardoor het al een erg gevoelige muis is.

Het heeft in totaal 7 knoppen, waarvan sommige vooraf gedefinieerde opdrachten hebben. U kunt ze allemaal aanpassen met behulp van de Steelseries Engine-software.

Last but not least is er de verlichting. De muis heeft drie zones: op de CPI-schakelaar, het scrollwiel en het Diablo III-logo. U kunt ervoor kiezen om het AAN / UIT te zetten en de pulsatiesnelheid (LAAG, MED, HOOG) voor het logo in te stellen.

Zal deze muis indruk maken op anderen?

Het antwoord is een duidelijke JA! Zelfs mensen die geen gamer zijn en zich niet druk maken om technologie, zullen onder de indruk zijn van hoe het eruit ziet en hoe het in hun handen voelt. Absoluut iedereen die deze muis heeft gezien en aangeraakt, was er onder de indruk van.

Steelseries Diablo 3 heeft er 'premium' over geschreven. De vorm is heel eenvoudig en elegant, de matte look en feel is geweldig, alle gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit. De stammenmotieven die erop zijn getekend zijn discreet terwijl de verlichting het gewoon geweldig doet lijken, vooral in het donker.

Wat is er leuk aan de Steelseries Diablo 3-muis?

Allereerst is de gevoeligheid van de muis een groot pluspunt. De lasersensor kan worden ingesteld op 5700 CPI (tellingen per inch), terwijl de standaardinstelling 3200 CPI is. Het voelde te gevoelig, zelfs voor deze waarde, en ik koos ervoor om het af te stellen op 2700, zodat ik de muis kon gebruiken op een manier die ik prettig vind. Afhankelijk van uw stijl en gebruiksbehoeften, aarzel dan niet om met verschillende instellingen te experimenteren totdat u het gevoeligheidsniveau vindt dat bij u past.

Dit brengt me bij een ander belangrijk aspect: de muis kan op vele manieren volledig worden aangepast. U hebt bijvoorbeeld een CPI-schakelaar boven op de muis, vlakbij het scrollwiel. U kunt twee verschillende gevoeligheidsniveaus instellen en tussen deze schakelen door op de schakelaar te drukken, afhankelijk van uw behoeften.

Het belangrijkste is hoe eenvoudig je heel specifieke profielen kunt maken. U kunt bijvoorbeeld een profiel met verschillende instellingen instellen dat zichzelf alleen activeert wanneer u een specifiek programma (of een specifiek spel) start of wanneer u bestanden in een specifieke map uitvoert. Nadat het programma is gesloten of u geen bestanden meer uit die map gebruikt, keert de muis automatisch terug naar het profiel dat u als standaard en de bijbehorende instellingen hebt ingesteld.

Een ander pluspunt dat ik nog minstens een jaar of zo niet kan bewijzen, is de duurzaamheid van de muis. Elke knop heeft een levensduur van 10 miljoen klikken. Hoewel ik Diablo 3 op Normaal heb voltooid en net ben begonnen met spelen in Nightmare, ben ik nog steeds ver verwijderd van het bereiken van dit aantal klikken.

Last but not least is een zeer belangrijk positief punt dat de Steelseries Engine-software (evenals de firmware van de muis) regelmatig updates ontvangt die fouten verhelpen en verschillende aspecten verbeteren. Vergeet niet om van tijd tot tijd het gedeelte Downloads van de Steelseries-website te raadplegen.

Wat is er niet leuk aan de Steelseries Diablo 3-muis?

Er zijn niet veel dingen die het vermelden waard zijn. Over het algemeen was ik erg tevreden over hoe deze muis werkt en vond ik heel weinig om over te klagen.

Een van de dingen waar sommige mensen niet van zullen houden (inclusief mezelf) is de Diablo 3-geïnspireerde skin, toegepast op de Steelseries Engine-software. Het is prima dat het op Diablo 3 lijkt, maar het maakt de interface langzamer om te laden en te reageren dan de standaardsoftware gemaakt door Steelseries.

Ik had de kans om de interface gebruikt voor andere (niet-gemerkte) muizen van Steelseries te zien en kort te gebruiken. De schermruimte wordt op een betere manier gebruikt en de interactie voelt snappier. U kunt uw muis echter nog steeds volledig gebruiken en aanpassen - er is geen verschil in wat de software kan doen. De Diablo 3-geïnspireerde interface is slechts een huid en heeft geen negatieve invloed op de werking van de muis zelf of de aanpasbaarheid ervan.

OPMERKING: een van onze lezers heeft een manier gedeeld om de skin van de door Diablo geïnspireerde versie te veranderen in de standaard die door Steelseries wordt gebruikt, die beter reageert. U klikt met de rechtermuisknop op het pictogram Steelseries in het systeemvak, gaat naar Instellingen, kiest u de SSE-skin en klikt u op OK .

Een tweede minder positief aspect is het feit dat firmware-updates een beetje foutgevoelig zijn. Als u meerdere randapparaten (met name games) heeft aangesloten en geïnstalleerd, kan het gebeuren dat de update niet werkt vanaf de eerste poging en het toont fouten die moeilijk te begrijpen zijn (bijv. "Pool nadat branden is mislukt", "Adres instellen 0000C800 mislukt "of" Adres instellen 0000DA00 mislukt "). Meestal lost het probleem het probleem op door de muis los te koppelen en opnieuw aan te sluiten. Maar als dat niet het geval is, hoeft u alleen de firmware op een andere computer te upgraden, met minder USB-apparaten erop aangesloten. Het deed dat en het werkte als een charme.

Omdat de Steelseries Diablo 3-muis wat technologie deelt met Steelseries Xai-muizen, had ik het stomme idee om te proberen de Xai-software ervoor te gebruiken en te kijken of het werkt. Jongen ... was dit een slecht idee. Probeer dit niet thuis! Je zult deze geweldige muis bijna verpesten en je zult zijn originele firmware moeilijk kunnen herschrijven. De Diablo 3-muis heeft voldoende ingebouwde ingebouwde kenmerken die alleen de eigen software en firmware gebruiken. Dit is echter geen probleem met de muis zelf. Ik wilde deze kennis gewoon delen en ervoor zorgen dat anderen dezelfde problemen vermijden.

Ten slotte wil ik een grappige bug delen die ik heb opgemerkt in het paneel Apparaten en printers van Windows 7: het pictogram van de Steelseries Diablo 3-muis is een toetsenbord. :)

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Dit heeft geen enkele invloed op de werking ervan. Ik dacht eraan om het te delen, voor het geval iemand van Steelseries de review leest, zodat ze deze zeer kleine bug oplossen in een toekomstige update van hun software.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Ik ben erg onder de indruk van de Steelseries Diablo 3-muis. Persoonlijk houd ik niet van grote muizen met veel knoppen, zoals de meeste gaming-muizen. Ik vond de Diablo 3-muis verrassend eenvoudig. Het biedt precies genoeg aanpasbare knoppen om handig te zijn zonder overbelast te raken. De bouwkwaliteit is geweldig, de aanpassing is zelfs nuttig voor mensen die niet vaak games spelen en de gevoeligheid ervan voldoet aan ieders behoeften, ongeacht wat ze op hun computers doen: games spelen, grafisch ontwerp maken, zakelijke toepassingen gebruiken of bladeren door de computer. web. Als u op zoek bent naar een solide muis met een hoge kwaliteit en een goede gevoeligheid, aarzel dan niet om hem te kopen.