Tutorial

8 Unieke startschermontwerpen die u alleen kunt maken in Windows Phone

Een van de meest innovatieve aspecten van Windows Phone is het startscherm en het feit dat u eenvoudig uw eigen, unieke startscherm kunt maken. Als je op smartphones kijkt met Android en iOS, lijken ze er veel op en gebruiken de meeste gebruikers niet eens de manier waarop snelkoppelingen en widgets worden weergegeven. Als u in Windows Phone een beetje tijd spendeert om het startscherm aan te passen, kunt u een aantal fantastische ontwerpen maken die er echt uitspringen. Om u te inspireren om uw eigen ontwerpen te maken, hebben we deze collectie met 8 ontwerpen gepubliceerd. Bekijk het en deel uw eigen ontwerpen in de opmerkingen.

Startschermontwerpen voor Windows-telefoons met kleinere resoluties

Windows-telefoons met kleinere resoluties kunnen slechts vier tegels op een rij weergeven en de ontwerpen die u kunt maken zijn eerder beperkt en zeker minder gedetailleerd in vergelijking met smartphones met hogere resoluties.
Dit zijn de ontwerpen die we hebben gemaakt op een Nokia Lumia 525:

  • Wilt u een startschermontwerp maken dat lijkt op de eerste letter op uw naam? Je kunt dit zeker doen.
  • Hoe zit het met het tekenen van nummers op uw startscherm?
  • Dit startscherm is gemaakt om eruit te zien als een eenvoudige robot.

Dit zijn slechts enkele basisideeën om u op weg te helpen.

Startschermontwerpen voor Windows-telefoons met HD-beeldschermen

Voor de volgende reeks ontwerpen hebben we de Nokia Lumia 1320 gebruikt die we onlangs hebben beoordeeld. Deze Windows Phone geeft zes tegels op een rij weer en u kunt er echt creatief op worden. Hier zijn enkele ontwerpen die we hebben gemaakt:

  • Hier is een veel mooiere robot.
  • En wat vind je van dit ontwerp van het startscherm, geïnspireerd door een auto?
  • Vervolgens hebben we een zandloper gemaakt.
  • Wat denk je van deze eenvoudige weergave van een huis?
  • Last but not least hebben we een startschermontwerp gemaakt dat is geïnspireerd op het logo van de Duitse rockband - Rammstein.

Welke ontwerpen heb je op je Windows Phone gemaakt met een HD-display?

Het probleem waarmee je te maken krijgt als je tegels verplaatst

De tegels op het startscherm kunnen naar wens worden gerangschikt en herschikt. U kunt hun formaat wijzigen en ze ook over het scherm verplaatsen. Tijdens het experimenteren met verschillende lay-outs en ontwerpen, hebben we geleerd dat er een nadeel is aan de manier waarop Windows Phone uw tegels rangschikt: wanneer Windows tegels verplaatst, heeft Windows Phone de neiging om uw tegels automatisch naar boven te duwen en uit te lijnen. Als gevolg hiervan kunt u niet te veel lege ruimte tussen tegels achterlaten, of worden ze automatisch herschikt door het besturingssysteem. Dit kan uw ontwerpen in het begin moeilijker maken. Echter, na een beetje experimenteren, zul je het onder de knie krijgen.

Conclusie

Ik hoop dat dit artikel je heeft geïnspireerd om je eigen startschermontwerpen te maken. Aarzel niet om uw screenshots met ons te experimenteren, te tekenen en te delen, met behulp van het onderstaande opmerkingenformulier. Als u voldoende ontwerpen van u ontvangt, zullen we ook een galerij maken die ze aan anderen laat zien. Vanzelfsprekend wordt u gecrediteerd voor uw ontwerpen.
Bovendien moet u er rekening mee houden dat u met de aanstaande Windows Phone 8.1-update meer tegels op een rij kunt weergeven, zelfs op smartphones met een lagere resolutie. Dit zou de dingen leuker moeten maken en gebruikers zouden nog meer unieke startschermen moeten kunnen maken.