Beoordeling

ASUS ROG Gladius Review - Een geweldige muis uit de ASUS Forge

ASUS Republic Of Gamers is een van de meest bekende merken voor gamers wereldwijd. Van moederborden tot gaming-randapparatuur, ASUS heeft altijd aan de verwachtingen van gamers voldaan, dus we waren erg benieuwd naar hoe hun nieuwste gamemuis, ASUS Gladius, zich gedraagt ​​in de strijd, vooral bij het spelen van snelle games. We hebben het meer dan een week getest en we zijn blij om met u te delen wat we hebben geleerd.

De ASUS ROG Gladius unboxen

"Oude Romeinse generaals marcheerden naar de overwinning met hun Gladius-zwaarden omhoog.De sterkste, meest gerespecteerde generaals werden Maximus genoemd, de suggestieve naam van ROG's meesterlijke gaming-moederborden en Gladius is de naam van onze meesterlijke gamingmuis! Ontworpen ergonomisch voor puur comfort, getextureerd soepel om koel en met rubber omhuld te blijven voor een superieure grip Maximus heeft Gladius aan zijn zijde nodig, je bent sterk en eist respect - dus maak Gladius tot je wapen. " . De ontzagwekkende inscriptie begroet je zodra je de voorkant van het pakket van Gladius optilt. De doos is geschilderd in de traditionele kleuren van de Republic Of Gamers : de agressieve tinten rood en zwart. Het vermeldt ook de belangrijkste kenmerken en specificaties van deze muis.

In een transparante plastic beschermhoes vindt u de muis in al zijn glorie, samen met een afneembare 2 meter lange gevlochten USB 2.0-kabel, nog een afneembare 1 meter lange niet-gevlochten USB 2.0-kabel, een reistas om de muis veilig mee te nemen, twee Japanse Omron-muisschakelaars, twee ASUS Republic Of Gamers-stickers en vier muisjes met soepele glijdende muis (u zult later ontdekken waarom ASUS ervoor heeft gekozen deze in de verpakking op te nemen).

Op de papieren kant van de dingen vonden we alleen een snelstartgids geschreven in tien talen om verwarring tussen de legers van gamers wereldwijd te elimineren. :) We weten dat sommigen van jullie graag een beter inzicht willen krijgen in het hele pakket, dus hier is een korte unboxing-video die we hebben gedaan:

Hardwarespecificaties

Nu we de verpakking uit de weg hebben gelaten, kunnen we de hardwarespecificaties van deze gamingmuis controleren: De ASUS ROG Gladius heeft een 6400 DPI optische sensor met een trackingsnelheid van 200 inch per seconde en een 50 g volgversnelling. De polling-snelheid is ingesteld op 1000 Hz en het apparaat is compatibel met Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 en Mac OS X 10.7 tot 10.9. De afmetingen van het apparaat zijn 126 x 67 x 45 mm (lengte x breedte x hoogte) en het weegt 116 gram of 0, 25 lbs zonder een kabel. De muis maakt gebruik van twee Japanse Omron D2FC-F-7N schakelaars met een score van 20 miljoen klikken. Theoretisch betekent dit dat ze minstens 20 miljoen keer kunnen worden geklikt voordat ze falen. Een ander paar vervangende Omron D2F-01F-switches, met een score van 1 miljoen klikken, is inbegrepen in het pakket. Het scrollwiel maakt ook gebruik van een Omron-schakelaar met een classificatie van 3 miljoen klikken. In het geval dat u extra switches moet kopen, is het goed om te weten dat de switch-socket compatibel is met de volgende switch-types:

  • Omron D2F-serie schakelaars - D2F, D2F-F, D2F-01, D2F-01F
  • Omron D2FC-serie switches - D2FC-3M, D2FC-F-7N, D2FC-F-7N (beoordeeld met 10 miljoen klikken), D2FC-F-7N (beoordeeld met 20 miljoen klikken)

De linker en rechter knoppen zijn gescheiden en er zijn ook twee programmeerbare schuif-naar- drukknoppen aan de linkerkant van het apparaat.

Aan de bovenkant van de muis, naast het scrollwiel, vindt u een gevoeligheidsschakelaar die verandert tussen twee programmeerbare niveaus van gevoeligheid wanneer ingedrukt. Een rood indicatielampje geeft aan wanneer de schakelaar is ingedrukt. De afneembare USB-kabels worden via een micro-USB-poort op het apparaat aangesloten.

ASUS Gladius beschikt ook over een ingebouwd flashgeheugen dat u kunt gebruiken om verschillende profielen met instellingen en macro's op te slaan. U vindt de volledige specificaties hier: ROG Gladius - Specificaties.

De ASUS ROG Gladius gebruiken

We kunnen vanaf het begin zeggen dat het gebruik van de Gladius een plezier was. De muis heeft een zeer goede grip en dankzij de rubberen zijkanten glijdt hij niet uit de hand tijdens gebruik. We hebben het apparaat zowel op kantoorwerk als op gaming getest en het heeft geweldig gepresteerd. ASUS heeft de Gladius ontworpen om vrijwel elk type grip te passen, of het nu klauw, palm of vingertop is. De ergonomische vorm is duidelijk geïnspireerd op Razers Deathadder, een van de meest populaire gamingmuizen die er zijn. We hebben verschillende soorten games gespeeld tijdens het testen van de Gladius, zoals Counter-Strike: Global Offensive, Diablo 3 en Watch Dogs . Omdat verschillende spellen verschillende gevoeligheidsinstellingen hebben, is dit de plaats waar de ASUS-software erg handig is. De profielen zijn uiterst handig voor gevallen waarin u verschillende niveaus van responsiviteit nodig hebt. Een nadeel is dat de muis geen speciale macrotoetsen heeft, dus je kunt niet alle opdrachten van een MMORPG bijvoorbeeld toewijzen aan de knoppen op de muis, zoals het geval is met Razer's Naga . Dat zou de dingen echter veel drukker hebben gemaakt en het zou zijn aantrekkingskracht hebben verlaagd naar mensen die niet per se hardcore gamers zijn en op zoek zijn naar een solide muis met hoge precisie die ook goed werkt voor de gebruikelijke computertaken. De extra kabel is ook een leuke touch, waardoor je het apparaat naar verschillende locaties kunt dragen zonder dat je het op de achterkant van je computer hoeft aan te sluiten en los te koppelen. U kunt de muis bijvoorbeeld zowel thuis als op het werk gebruiken en de kabel op elk van de twee computers laten aansluiten. Je draagt ​​gewoon het lichaam van de muis, zonder de kabel. Een aspect dat voor sommige gamers een zwak punt zou kunnen zijn, is het gewicht van de muis. Als je de voorkeur geeft aan zwaardere muizen, houd er dan rekening mee dat de Gladius vrij licht is met 116 gram (of 0, 25 lbs). Afhankelijk van je speelstijl, kun je tijdens het spelen van games de muis van de pad tillen. ASUS heeft de Gladius helaas niet uitgerust met afneembare gewichten, dus je zit vast aan het standaardgewicht. Dit is niet echt een dealbreaker, maar het hangt echt af van je persoonlijke voorkeuren. Eerlijk gezegd hadden we liever gezien dat ASUS afneembare gewichten bevatte en de uitwisselbare schakelaars sloot, omdat dit meer een gimmick is dan een echt nuttige functie. Het apparaat heeft een goede bouwkwaliteit en de matzwarte afwerking van de behuizing laat geen ruimte voor vingerafdrukken. Het verlichte ROG- logo is ook een leuk detail, vooral omdat het ademhalingseffect actief is. Gladius heeft geen revolutionair ontwerp. Het neemt ideeën die je in andere muizen ziet en implementeert ze goed. Ook is het zeker niet vol eye-candy, zoals sommige andere gaming-muizen zijn. Dit is een gaming-muis met een tamelijk professionele uitstraling en dat vinden wij erg leuk.

De Omron-switches vervangen

Afhankelijk van hoeveel je speelt en het type games dat je leuk vindt om te spelen, is de kans klein dat de schakelaars op tijd slijten en moeten worden vervangen. Gelukkig heeft ASUS een paar verwisselbare schakelaars voor deze situatie meegeleverd. Om de schakelaars te vervangen, ontkoppelt u eerst de kabel en draait u de muis ondersteboven. Maak de klevende voeten voorzichtig los en verwijder de vier schroeven onder de voetjes.

Nadat u de schroeven hebt verwijderd, maakt u de behuizing van de muis los.

Je kunt de Omron-schakelaars in hun aansluitingen aan de zijkanten van het bladerwiel zien staan.

Verwijder de schakelaars door ze eenvoudig omhoog te trekken.

Plaats vervolgens de nieuwe schakelaars stevig in hun aansluitingen en monteer het apparaat opnieuw.

Stuurprogramma's en software - Betreed de wapenkamer

De Gladius werd automatisch gedetecteerd door Windows 8.1 en het werkte goed uit de doos. Om echter de ware kracht van dit wapen te ontketenen, moet u de ROG Armory-driver en -software van ASUS installeren. Op het moment dat deze recensie werd geschreven, was de software zo vers dat ze vers was, dat Windows SmartScreen probeerde het te blokkeren omdat maar heel weinig mensen het hadden gedownload en op hun computers hadden geïnstalleerd. Dit zal veranderen zodra de muis wereldwijd beschikbaar wordt gemaakt.

We hebben de software geïnstalleerd en zodra deze het apparaat heeft gedetecteerd, heeft het ons op de hoogte gebracht van een beschikbare firmware-update.

Nadat we op OK hebben geklikt, zijn de deuren van ROG Armory ontgrendeld. We stapten er meteen in en keken naar het vrij grote aantal beschikbare aanpassingen.

Met de ROG Armory kunt u elke knop van het apparaat configureren, de gevoeligheid van de optische sensor afstellen, de lichteffecten wijzigen en het apparaat kalibreren voor verschillende soorten oppervlakken. De interface van de Armory is verdeeld in meerdere secties:

  • Knoppen - in deze sectie kunt u elke knop van de muis configureren door erop te klikken en een nieuwe functie toe te wijzen.
  • U kunt het type opdracht instellen op een muisfunctie, een Windows-snelkoppeling, een multimediacommando of een macro.
  • Vergeet niet op OK te klikken en vervolgens op Opslaan nadat u nieuwe functies aan knoppen hebt toegewezen.
  • Prestaties - hiermee kunt u de instellingen van de optische sensor fijnafstemmen. U kunt twee verschillende niveaus van gevoeligheid instellen en schakelen tussen deze niveaus door de speciale knop naast het scrollwiel te gebruiken. Op het moment dat deze beoordeling werd geschreven, leek het erop dat de gevoeligheidsinstellingen per ongeluk werden omgekeerd door de ontwikkelaars van de software, omdat de instelling SENSITIVITY (LIGHT ON) daadwerkelijk van kracht werd toen het indicatielampje uit was. Hopelijk lost ASUS dit probleem op om verwarring te voorkomen. U kunt ook het versnellingsniveau en het vertragingsniveau van de sensor, het hoekmomentniveau en de polling-snelheid wijzigen.
  • Verlichting - in deze sectie kunt u de lichteffecten op het apparaat wijzigen. U kunt een Ademhalingseffect instellen op het logo op het apparaat, u kunt het uitschakelen of permanent laten branden, u kunt het licht in het scrollwiel in- of uitschakelen of het indicatielampje van de DPI-schakelaar in- of uitschakelen.
  • Kalibratie - hiermee kunt u de optische sensor kalibreren volgens het type oppervlak waarop u van plan bent het apparaat aan te zetten. U kunt kiezen uit vijf vooraf ingestelde oppervlakken (stof, metaal, plastic, glazen mousepad of houten huid) of handmatig de muis kalibreren voor uw specifieke muismat of oppervlak. In onze tests leek de handmatige kalibratie de reactietijd veel te verbeteren. Voor deze review gebruikten we een Steelseries 4HD muismat. We raden u aan om een ​​hoogwaardige muismat te kopen bij het kopen van deze muis, zodat u kunt profiteren van de volledige ervaring die dit apparaat te bieden heeft.

ROG Armory - Profielen en macro's

Met de ROG Armory- software kunt u ook verschillende profielen en macro's maken. Het is belangrijk om te weten dat het flashgeheugen van de muis slechts één profiel kan opslaan. Elk ander profiel dat u maakt, wordt op uw computer opgeslagen met behulp van de .pof- indeling. U kunt deze profielen gemakkelijk vanuit de ROG Armory- interface laden wanneer u ze nodig hebt. Het maken van profielen is een moeiteloos proces dat slechts enkele ogenblikken duurt. Nadat u uw instellingen hebt aangepast, kunt u het profiel eenvoudig opslaan en gebruiken wanneer u maar wilt. Alle instellingen die u in ROG Armory configureert, worden opgeslagen in het momenteel geselecteerde profiel. Het maken van macro's is ook een eenvoudig proces. De macrosectie heeft een functionaliteit die lijkt op de profielen, waarmee u macro's kunt maken, opslaan, verwijderen en laden.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu Product Nominaal 5/5

Vonnis

Het merk Republic Of Gamers van ASUS stelt deze keer ook niet teleur. ASUS heeft een prachtige gamingmuis gebouwd met zeer goede prestaties en een paar hele mooie functies. Gladius presteert fantastisch in shooters, actiegames en strategiespellen. Maar als je fan bent van MMORPGs, zou je een model met meer knoppen kunnen overwegen, zodat je snel spreuken en andere commando's kunt toewijzen. Maar laten we het hebben over gebruikers die geen gamers zijn: we houden ervan om gamingmuizen te gebruiken omdat ze grote precisie en prestaties bieden in vergelijking met normale muizen. We gebruiken ze zowel voor ons publicatiewerk als voor het spelen van games. ASUS Gladius vormt hierop geen uitzondering: het is een goed afgerond apparaat met grote precisie en prestaties. Zelfs als je geen games speelt, zal het ook in kantooromgevingen heel goed presteren. Als u een ontwerper of een beeldend kunstenaar bent, zult u deze muis waarderen vanwege zijn precisie. ASUS Gladius is een goede all-round muis voor al uw dagelijkse computerbehoeften. We bevelen het ten zeerste aan al onze lezers aan.