Tutorial

Maak een USB-geheugenstick met hulpprogramma's voor systeemherstel in Windows 7

Standaard biedt Windows 7 u de mogelijkheid om een ​​systeemherstelschijf op een cd of dvd te maken, en het enige dat u hoeft te doen, is een paar klikken. Windows 7 biedt u echter geen optie om een ​​opstartbare flash-geheugenstick te maken met hulpprogramma's voor systeemherstel. Er is geen ingebouwde tool voor het maken van een flash-drive met dergelijke tools en er is geen commando dat u zou kunnen gebruiken. Dat betekent echter niet dat u het niet kunt doen. U moet uw handen vies maken tijdens het proces, omdat het gaat om het wijzigen van sommige beveiligingsrechten voor een systeemmap met de naam Herstel en het gaat ook om het kopiëren van enkele systeembestanden naar uw geheugenstick. Als u wilt leren hoe u een USB-geheugenstick kunt maken met hulpprogramma's voor systeemherstel, leest u in Windows 7 deze handleiding:

Stap 1. Bereid de USB-geheugenstick voor

Er zijn momenten dat een opstartbare USB-flitser met systeemherstelhulpmiddelen handig is, vooral als u een eigenaar van een netbook bent. Het maken en gebruiken van een USB-flashgeheugenstick met herstelhulpmiddelen is niet eenvoudig, maar u kunt het wel doen als u de hieronder beschreven stappen volgt.

Allereerst moet u de geheugenstick in een USB-poort van uw Windows 7-computer steken. Open Windows Verkenner en controleer of er geen bestanden op de geheugenstick staan. Als je bestanden hebt die je nodig hebt, kopieer deze naar je computer. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de schijf en kies Opmaak .

Zorg ervoor dat u in het venster "Format Removable Disk" het NTFS- bestandssysteem kiest. Klik vervolgens op Start . De andere configuratie-opties zijn niet kritisch - de standaardinstellingen werken prima.

Nadat u de USB-stick hebt geformatteerd, maakt u daarop twee mappen met de naam Boot en bronnen, zoals wordt weergegeven in de onderstaande opname.

Stap 2. Krijg toegang tot de bestanden die u nodig hebt

U moet op uw computer toegang hebben tot bestanden die in twee mappen zijn gevonden. Een daarvan heet Herstel en de andere heet Opstarten . De bestanden die u op de geheugenstick moet kopiëren, zitten erin:

  • Herstel vindt plaats op C: \ Recovery. Deze map wordt gebruikt door Windows 7 om hulpprogramma's voor systeemherstel te laden.
  • Boot bevindt zich in C: \ Windows \ Boot en de inhoud ervan wordt gebruikt om het besturingssysteem op te starten.

Merk op dat de letter C staat voor het station waarop Windows 7 is geïnstalleerd. Het kan op uw computer anders zijn.

Zowel de Recovery- als de Boot- map zijn standaard verborgen. Om ze te bekijken, opent u Windows Explorer en opent u Mapopties. Klik op de knop Organiseren in de linkerbovenhoek van het venster en vervolgens op 'Map en zoekopties'.

Vink in het tabblad Weergave de optie "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven" aan en verwijder het vinkje bij "Verbergen van beveiligde besturingssysteembestanden (aanbevolen)". Druk op de knop OK om de nieuwe instellingen in te schakelen.

Vervolgens moet u de map Recovery op uw computer openen. Standaard is deze niet toegankelijk, zelfs als u bent aangemeld als beheerder. Om het te openen, volgt u de stappen die worden beschreven in het artikel Eigendomsrechten opnemen en machtigingen van bestanden en mappen wijzigen en de machtigingen "Volledig beheer" voor uw gebruikersaccount toevoegen.

Stap 3. Kopieer systeemherstelhulpmiddelen naar de USB-geheugenstick

Nu heb je alle benodigde bestanden om de opstartbare geheugenstick te maken. Open eerst de map Recovery . Binnenin bevindt zich een submap met een automatisch gegenereerde naam (reeks cijfers en letters) met een standaardlengte van 32 tekens. De naam van de map verschilt van de ene pc tot de andere. Open de jouwe.

Kopieer het bestand boot.sdi en plak het in de opstartmap op de USB-geheugenstick.

Kopieer vervolgens het bestand Winre.wim naar de map sources op de USB-stick en hernoem het naar boot.wim .

Open nu de map "C: \ Windows \ Boot \ DVD \ PCAT" en kopieer het BCD- bestand naar de opstartmap op de USB-geheugenstick.

Ga naar "C: \ Windows \ Boot \ DVD \ PCAT \ en-US" en kopieer het bestand bootfix.bin naar de map die op de USB-stick wordt gestart .

Ga tenslotte naar "C: \ Windows \ Boot \ PCAT" en kopieer het bootmgr- bestand naar de root van de geheugenstick.

De structuur van de nieuw gemaakte geheugenstick moet vergelijkbaar zijn met die in de onderstaande afbeelding.

De opstartmap bevat de bestanden: BCD, boot.sdi en bootfix.bin- bestanden en de map sources host alleen het bestand boot.wim . In de hoofdmap van de geheugenstick moet je het bestand bootmgr hebben .

Stap 4. Test de USB-geheugenstick met hulpprogramma's voor systeemherstel

Nadat u alle stappen uit deze zelfstudie hebt voltooid, raden we u aan om uw nieuw gemaakte opstartstick te testen. Start uw computer opnieuw op en start op vanaf de geheugenstick om te controleren of deze correct werkt. Als het werkt, moet u het menu Systeemhersteltools krijgen.

Merk op dat om van een USB-geheugenstick te booten, het verwijderbare apparaat het eerste apparaat moet zijn dat is ingesteld in het gedeelte "Boot Device Order" van het computer-BIOS.

Wat te doen als er geen Winre.wim-bestand in de map Recovery staat?

In sommige situaties ziet u dit probleem mogelijk als er geen Winre.wim- bestand is gevonden in de map Recovery . Als je deze pech hebt, is de eenvoudigste manier om het op te lossen het kopiëren van het bestand Winre.wim vanaf een andere Windows 7-computer die dit heeft. U moet echter opletten om een Winre.wim- bestand te gebruiken dat afkomstig is van een Windows 7 die dezelfde architectuur gebruikt als de uwe. Als u de opstartbare USB-stick op een 32-bits Windows 7-apparaat wilt gebruiken, moet u het Winre.wim- bestand van een andere 32-bits versie van Windows 7 kopiëren. Als u het op een 64-bits apparaat gebruikt, kopieer dan Winre.wim van een 64-bits Windows 7-computer.

Als u geen toegang hebt tot een ander Windows 7-apparaat en u kunt Winre.wim niet kopiëren, is de andere oplossing die we kennen een Windows 7-installatie-dvd of USB-geheugenstick te gebruiken. Plaats of sluit de Windows 7-installatie-dvd of -geheugenstick in uw computer. Start vervolgens Windows Verkenner en open de bronmap van de installatie-dvd of geheugenstick. Daarin zou je een bestand moeten vinden met de naam Install.wim .

Maak op uw computer een nieuwe map en geef deze elke gewenste naam. We hebben bijvoorbeeld een map gemaakt met de naam temp op de C-schijf waarop Windows 7 ook is geïnstalleerd.

Open nu de opdrachtprompt als een beheerder en voer de volgende opdracht erin in: dism / get-wiminfo /wimfile:D:\sources\install.wim . Merk op dat D de letter is die is toegewezen aan de dvd- of USB-geheugenstick bij de installatie van Windows 7. Vervang het door de letter die op uw computer staat. U zou een lijst moeten krijgen met de versies van Windows 7-installaties die beschikbaar zijn op de dvd of de USB-geheugenstick. Noteer het indexnummer van de Windows 7-installatie die overeenkomt met de uwe. Zoals eerder gezegd, is het belangrijk dat u dezelfde architectuur gebruikt - 32-bits of 64-bits. Als de dvd of geheugenstick met de Windows 7-installatie verschillende edities van het besturingssysteem bevat, zoals Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional of Windows 7 Ultimate, kunt u een van deze kiezen, omdat ze allemaal heb hetzelfde Winre.wim- bestand binnen.

U moet zich nog steeds in de opdrachtprompt bevinden, waar u nu de volgende opdracht moet invoeren: dism / Mount-Wim /WimFile:D:\sources\install.wim / index: 1 / MountDir: C: \ temp / readonly . Merk op dat u deze opdracht moet aanpassen aan uw omgeving:

  • D: \ sources \ install.wim is het pad waar install.wim wordt gevonden op uw dvd of USB-geheugenstick met de Windows 7-installatie;
  • / index: 1 is het indexnummer dat u hebt gekozen bij de vorige opdracht;
  • C: \ temp is het pad van de map die u in het begin hebt gemaakt. In ons geval is dat de tijdelijke map van de C-schijf.

Nu moet uw computer het bestand install.wim in de map temp koppelen. Dit is een groot bestand met een grootte van meer dan 2 GB, dus het duurt minimaal een paar seconden om te koppelen. Dat hangt ook af van de snelheid van uw computer en de leesprestaties van de dvd / USB-geheugenstick. Wanneer dit is gebeurd, hoort u een bericht over "De bewerking [wordt] met succes voltooid".

Sluit Opdrachtprompt en start Windows Verkenner . Navigeer naar de map temp of naar de map die u hebt gemaakt. Daarin zouden alle standaard Windows 7-mappen moeten zitten: programmabestanden, gebruikers en Windows .

Blader naar "C: \ temp \ Windows \ System32 \ Recovery" - dat is de plaats waar u altijd een winre.wim- bestand vindt. Kopieer het en voltooi de andere stappen in deze zelfstudie om uw USB-geheugenstick te maken met hulpprogramma's voor systeemherstel in Windows 7.

Wanneer u klaar bent, opent u de opdrachtprompt opnieuw als beheerder en voert u de opdracht dism / unmount-wim / mountdir: C: \ temp / discard uit om het install.wim- bestand te ontkoppelen.

Vervolgens kunt u ook de tijdelijke map verwijderen die u hebt gemaakt om winre.wim te vinden.

Conclusie

De optie om een ​​systeemherstelstick te maken is een goede verzekering om te hebben voor het geval uw computer crasht. We hopen dat je deze tip nuttig hebt gevonden. Lees de onderstaande artikelen voor meer informatie over de herstelhulpprogramma's. Als u nog vragen heeft, laat dan een reactie achter.