Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Heimdal PRO beoordelen

De beveiligingsmarkt staat vol met producten die erop gericht zijn u te beschermen tegen allerlei soorten cyberbedreigingen. Er zijn oplossingen die uitstekende antivirusbescherming of een goede firewall bieden. Er zijn echter niet veel beveiligingsproducten ontworpen om de kwetsbaarheden te controleren die worden aangetroffen in de software van derden die mogelijk op uw Windows-computer is geïnstalleerd. Er zijn ook nog minder producten die zijn ontworpen om bedrijfsmeldingen van nul uur en het lekken van financiële en bankgegevens op te sporen en te stoppen. Heimdal is een van de bedrijven die dit soort bescherming biedt. Toen we zagen dat een nieuwe versie van Heimdal PRO werd gelanceerd, hebben we er een draai aan gegeven en enkele tests uitgevoerd. Lees deze review en leer onze mening over dit nicheveiligheidsproduct voor Windows:

Wat is Heimdal?

Heimdal is een softwaretoepassing die is ontworpen om de veiligheid te verbeteren wanneer u online bent. Het is niet bedoeld om uw antivirus of firewall te vervangen, maar eerder om deze beveiligingsproducten aan te vullen. Heimdal is beschikbaar in drie verschillende versies:

 1. Heimdal FREE is de freeware versie van Heimdal. Het scant uw computer op toepassingen van derden waarvan bekend is dat ze beveiligingslekken hebben. Als deze worden gevonden, kan Heimdal deze programma's automatisch bijwerken naar hun nieuwste versie.
 2. Heimdal PRO is de commerciële versie voor thuisgebruikers. Naast het up-to-date houden van kwetsbare software, kan Heimdal PRO ook binnenkomende aanvallen, ransomware, bancaire trojaanse paarden, phishing-pogingen, enzovoort blokkeren door al uw internetverkeer (HTTP, HTTPS en DNS) te scannen. Als u al een slachtoffer bent, kan Heimdal PRO ook de communicatie tussen malware en door cybercriminelen gestuurde servers blokkeren om botnetinsluitingen, gegevenslekken, terugzetting van ransomware, enz. Te voorkomen. Heimdal PRO is een betaald product, maar voordat u het koopt, kan alle functies testen, door de proefversie 30 dagen te gebruiken.
 3. Heimdal Corp is de bedrijfsversie van deze software en biedt gecentraliseerd beheer en statistieken voor alle computers met Heimdal, naast de functies die te vinden zijn in hun consumentenproducten.

Waar is Heimdal PRO goed in?

Heimdal PRO is een beveiligingsproduct dat erg goed is voor:

 • Bescherm uw computer tegen malware-aanvallen afkomstig van internet, ransomware, bank- en financiële trojan-virussen, phishing-pogingen, enz.
 • Het voorkomen dat uw persoonlijke gegevens worden gestolen en online worden gelekt
 • Het patchen en behouden van kwetsbare software up-to-date
 • Handelend als een extra beschermingslaag tussen uw antivirusoplossing en internet

Waar te kopen

Koop nu

Voors en tegens

Na het gebruik en testen van Heimdal PRO, waardeerden we het volgende:

 • Heimdal PRO verbetert uw beveiliging door veel van de veelgebruikte, kwetsbare apps van derden automatisch te patchen
 • Heimdal PRO heeft een webscanner die u beschermt tegen kwaadwillende websites voordat u die websites bereikt
 • Als uw pc geïnfecteerd raakt, kan Heimdal PRO internetverkeer blokkeren en voorkomen dat hackers uw gegevens stelen. Dat is vooral belangrijk als u nadenkt over uw financiële en bancaire gegevens
 • De gebruikersinterface ziet er goed uit en is gemakkelijk te gebruiken

Het enige minder positieve element dat we hebben geïdentificeerd is dat Heimdal PRO extra kosten met zich meebrengt naast wat je moet betalen voor een goede antivirusoplossing. Als u echter een promotie-aanbieding tegenkomt, kunt u Heimdal PRO voor een zacht prijsje krijgen. Lezers van Digital Citizen krijgen toegang tot een korting van 70%.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

Heimdal PRO is geen beveiligingsproduct dat is gemaakt om uw traditionele antivirus- en firewalloplossingen te vervangen. Het is ontworpen als aanvulling op deze beveiligingsproducten. Heimdal PRO bestrijkt een veiligheidskloof die meestal wordt opengelaten door antivirussen, firewalls en andere antimalwareproducten, door voor uw verouderde software te zorgen die anders kwetsbaar kan zijn, door uw toegang tot kwaadwillende websites te blokkeren en door de communicatie tussen financiële en bankzaken te blokkeren. gerelateerde malware en door hackers bestuurde servers. Dit zijn allemaal cruciale functies als het gaat om online beveiliging, en Heimdal PRO doet uitstekend werk wat het belooft, dus ons oordeel kan alleen maar positief zijn. We raden al onze lezers aan om ten minste Heimdal PRO te proberen en te kijken of u het leuk vindt.

Eerste indrukken: installatie en activering

Om Heimdal PRO op uw computer te krijgen, moet u het eerst van de officiële website downloaden. Het bestand dat u downloadt is een klein uitvoerbaar bestand genaamd Heimdal.DeliveryLauncher.msi, met een grootte van slechts 756 KB. Het startprogramma downloadt de bestanden die nodig zijn voor de installatie. Je zou ongeveer 34 MB aan bestanden van Heimdal's servers moeten krijgen. Vervolgens laat Heimdal PRO u de taal kiezen die het gebruikt (Engels, Duits of Deens). U kunt ook een aangepaste installatielocatie selecteren en aangeven of u een snelkoppeling wilt voor deze op uw bureaublad.

Als u vervolgens akkoord gaat met de licentievoorwaarden, kunt u uw product activeren. Als u een Pro- of Corp- licentie hebt aangeschaft, voert u uw licentiesleutel in. Als u alleen de gratis versie wilt gebruiken, moet u uw e-mailadres opgeven, maar dat is alles.

Wanneer de activering is voltooid, vertelt de wizard u wanneer de licentie verloopt en kunt u doorgaan met het installeren van de software.

Het installatieproces duurt enkele seconden van begin tot einde. Als de installatie is voltooid, laadt Heimdal PRO de gebruikersinterface en start het zijn beveiligingsprocessen. Het is niet nodig om de computer opnieuw op te starten.

De download- en installatieprocessen voor Heimdal zijn snel en gemakkelijk om door te nemen. Als u de gratis versie installeert, is de enige persoonlijke informatie die u moet verstrekken een geldig e-mailadres. Als u de Pro-versie installeert, moet u ook de licentiesleutel invoeren om uw product te activeren.

Gebruiksgemak en configuratie

De gebruikersinterface van Heimdal PRO is schoon en ziet er goed uit, in lijn met de platte ontwerptrend die we overal tegenkomen, van Windows 10 tot Android. De gebruikersinterface is onderverdeeld in vier hoofdsecties: overzicht, scannen van verkeer, malwaremotor en patchesysteem .

Het startpunt is het gedeelte Overzicht met stukjes informatie over de status van uw Windows-computer. U kunt zien of "Uw computer gezond is" of niet, u kunt zien hoeveel apps van derden zijn gepatcht met updates, het aantal malwarebestanden dat door Heimdal PRO is opgeschoond met behulp van de VectorN Detection- engine en het aantal kwaadwillende websites dat is geblokkeerd daardoor. U kunt ook achterhalen wanneer de laatste scan en de laatste updates zijn uitgevoerd.

Als u een handmatige scan wilt maken voor alles wat we hebben beschreven, klikt of tikt u gewoon op de grote zeshoekige scanknop .

De overzichtsconsole verandert ook van kleur, afhankelijk van de gezondheidstoestand van uw systeem. Als Heimdal PRO bijvoorbeeld apps van derden heeft gevonden die moeten worden gepatcht met updates, wordt het overzicht geel en zegt het u dat "Uw computer moet worden bijgewerkt", zoals in de onderstaande schermafbeelding.

Het tweede deel van de gebruikersinterface van Heimdal PRO wordt Verkeer scannen genoemd. Hiermee kunt u de functies voor het scannen en filteren van verkeer in- of uitschakelen en uw proxy configureren als u er een gebruikt.

We vinden dat we een beetje moeten uitleggen wat deze functies doen:

 • Scannen met verkeer scant het internetverkeer dat op uw computer wordt uitgevoerd om kwaadwillende websites of inhoud te detecteren en te blokkeren die exploits van Zero Hour kunnen opleveren.
 • DarkLayer GUARD stelt Heimdal PRO in staat om te controleren of de websites waarnaar u probeert te navigeren, worden gevonden in een lijst met bekende kwaadwillende websites die zijn opgeslagen in de database van Heimdal. Deze module is degene die je beschermt tegen aanvallen van ransomware en datalekken.
 • Verkeersfiltering automatisch uitschakelen is een optie die, wanneer ingeschakeld, de verkeersfilterfunctie van Heimdal PRO kan uitschakelen als deze geen verbinding kan maken met de cloudservers die worden onderhouden door het bedrijf op uw locatie. In dergelijke situaties kan uw pc worden losgekoppeld van het internet, dus het is een goed idee om deze schakelaar aan te laten staan.

Het gedeelte over malware bevat twee functies: de ene heet Malware Scanning en de andere heet VectorN-detectie .

De functie Malwarescanning detecteert en blokkeert malware op uw computer en is ontworpen om te handelen tegen Trojaanse paarden, schadelijke scripts en spywareprogramma's. De Malware- scanengine werkt door bestandskenmerken van uw systeem te vergelijken met de handtekeningen die zijn opgeslagen in de databases van Heimdal. De functie VectorN Detectie werkt door de internetverkeerpatronen van de gebruiker te analyseren om bekende en ook nog onbekende malwareaanvallen te identificeren.

De laatste module van de gebruikersinterface van Heimdal PRO heet Patching-systeem . Dit is de module die verantwoordelijk is voor het up-to-date houden van apps van derden, gepatcht met de nieuwste beschikbare updates. Het patchesysteem geeft alle apps van derden weer die door Heimdal PRO worden ondersteund en gecontroleerd. Voor elk daarvan ziet u de nieuwste versie beschikbaar, de status en twee verschillende vinkjes, een voor het kiezen of u die software wilt controleren en een voor het in- of uitschakelen van de functie Autoupdate .

Als een van de externe apps van de Heimdal PRO-lijst niet op uw computer is geïnstalleerd, kunt u deze ook installeren vanaf het tabblad Aanbevolen software . We houden van dit kleine detail, omdat je hiermee snel al deze apps kunt installeren met slechts één klik. Het is niet nodig om naar een bepaalde website te gaan om de app te downloaden en te installeren. Als Heimdal PRO het weet, heeft het het.

Sinds de laatste versie die we vorig jaar hebben beoordeeld, is de lijst met apps van derden die worden ondersteund door het patchesysteem van Heimdal PRO in aantallen gegroeid en kan nu meer dan 70 apps van derden worden gecontroleerd. Hoewel sommige van de apps verschillende versies of edities van dezelfde software zijn, is de lijst best lang en bevat deze: 7-zip, Adobe Acrobat Reader, Adobe Acrobat XI Pro, Adobe AIR, Adobe Flash Player, Adobe Reader, Adobe Shockwave, Audacity, back-up en synchronisatie van Google, Box Sync, Calibre, CCleaner, Chrome, Classic Shell, Dropbox, FileZilla, Firefox, Foxit Reader, Garmin Express, Gimp, Google Drive, iTunes, Jabra Direct, Java 7 en Java 8, Jitsi, KaBoo, Krita, Lenovo System Update, Libre ice, Microsoft Power BI Desktop, Microsoft Silverlight, Notepad ++, Paint.Net, Pidgin, QuickTime, Remote Desktop Manager, Skype, TeamViewer, Thunderbird, VLC en WinRar.

De gebruikersinterface van Heimdal PRO biedt ook een reeks logboeken die de acties beschrijven die nodig zijn. Als u ze wilt zien, klikt of tikt u op de knop Activiteitenrapporten rechtsboven in de gebruikersinterface. Vervolgens kunt u de algemene statistieken bekijken of u kunt Heimdal PRO vragen om beveiligingsnieuwswaarschuwingen of de logboeken die zijn opgenomen voor software-patches, gedetecteerde infecties, vectorN-detecties of geblokkeerde websites te tonen .

Naast de opties die beschikbaar zijn in elk van de beveiligingsmodules die te vinden zijn in Heimdal PRO, bevat dit beveiligingsproduct ook een reeks meer geavanceerde instellingen . U kunt ze openen door op het kleine tandwieltje te klikken in de rechterbovenhoek van de gebruikersinterface. Hier kunt u de hoofdmodules in- of uitschakelen en de frequentie instellen van de scans van Heimdal PRO op malware of verouderde apps van derden. Heimdal PRO voert standaard elke 60 minuten een Malware-scan uit en scant elke 120 minuten op verouderde apps. We hebben vastgesteld dat deze waarden goed zijn geconfigureerd en we denken niet dat u deze moet wijzigen. Tenzij u deze scans nog vaker wilt maken omdat u in een gevaarlijke omgeving werkt met frequente malwarebedreigingen.

We stelden het op prijs dat Heimdal PRO een reeks instellingen bevat die u kunt gebruiken om het aantal en de soorten meldingen aan te passen. In het gedeelte Meldingscentrum kunt u de ballonmelding geheel aan of uit zetten, maar u kunt ook in detail treden en zien of u meldingen wilt zien over kwaadaardig verkeer dat is geblokkeerd, over software-updates, wekelijkse activiteitenverslagen of beveiligingsnieuws waarschuwingen.

Heimdal PRO bevat ook enkele ondersteuningsopties : u hebt toegang tot hun veelgestelde vragen (veelgestelde vragen), de gebruikershandleiding of, als u meer hulp nodig hebt, kunt u contact met hen opnemen door een e-mail te sturen.

Heimdal PRO biedt een gebruikersinterface met een plat ontwerp dat er goed uitziet. We vonden het leuk om met de verschillende beschikbare modules en functies te werken en we zijn er zeker van dat gebruikers ook tevreden zullen zijn. Onder de nieuwigheden van de nieuwste versie van Heimdal PRO krijg je een nieuwe malwarebeschermingsfunctie genaamd VectorN Detection die niet alleen bekende malware maar ook nog niet ontdekte malwareaanvallen kan identificeren, door te kijken naar de internetverkeerspatronen van de gebruiker. Het bedrijf heeft ook het aantal apps van derden verhoogd dat wordt gecontroleerd en kan automatisch worden bijgewerkt.

Hoe goed beschermt Heimdal PRO u?

Zoals we eerder vermeldden, werkt Heimdal PRO door een reeks extra beveiligingslagen toe te voegen bovenop je antivirusoplossing, allemaal om je te beschermen tegen cyberbedreigingen. Laten we eens kijken naar elk van deze beveiligingsfuncties en kijken of ze werken zoals geadverteerd:

De eerste beschermingslaag die Heimdal PRO biedt, is zijn Traffic-scanengine met zijn DarkLayer GUARD- module. Heimdal PRO analyseert al het verkeer op uw computer en controleert of de websites die u probeert te laden erom bekend staan ​​dat ze schadelijke inhoud bevatten. Als de software iets gevaarlijks detecteert, probeert het de bedreigingen te stoppen voordat ze uw computer of pc bereiken. Dit type beveiliging is opgenomen in veel traditionele beveiligingssuites, maar we kunnen u uit ervaring vertellen dat niet veel van hen goed werken en u beschermen zoals ze zouden moeten. Daarom beschouwen we deze beveiligingsfunctie van Heimdal PRO als een welkome aanvulling.

Om het uit te proberen, gebruikten we op onze computer alle populaire webbrowsers ( Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox en Opera) en probeerden een reeks websites te laden waarvan bekend is dat ze kwaadaardig zijn. We moeten er ook op wijzen dat we een schone Windows 10-installatie en schone webbrowser gebruikten, wat betekent dat er geen antivirusprogramma's waren geïnstalleerd behalve Windows Defender, en dat de browsers geen add-ons hadden geïnstalleerd. We hebben ook alle antimalware-beveiligingsmodules binnen de browser uitgeschakeld. Deze maatregelen waren nodig om te controleren of Heimdal PRO inderdaad opzettelijk schadelijke websites blokkeert. Dit is echter een extreme situatie, omdat u Heimdal PRO moet gebruiken samen met alle andere beveiligingsmodules die we hebben uitgeschakeld.

Onze bevindingen waren positief en we kunnen bevestigen dat Heimdal PRO alle kwaadwillende websites heeft geblokkeerd waartoe we toegang probeerden te krijgen. Het werkte zoals het zou moeten in alle webbrowsers die we hebben getest, zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding.

Heimdal PRO bevat ook een Malware-engine die is ontworpen om u te beschermen door de communicatie tussen uw geïnfecteerde computer en de hackers of servers die proberen uw gegevens te compromitteren te detecteren en te blokkeren. Om de efficiëntie van de Malware-engine te testen, hebben we een paar ransomware-samples gebruikt om ons Windows 10-testsysteem met hen te infecteren. In tegenstelling tot antivirussen, kwam Heimdal PRO niet op de desktop en zei dat "het einde nabij is". Dat is niet wat zijn taak is. In plaats daarvan bewaakte en blokkeerde het alle pogingen die de ransomware deed om verbinding te maken met kwaadaardige servers op afstand. De lijst met geblokkeerde pogingen bleef groeien en groeien, maar er kwamen geen gegevens weg van onze pc.

Als u een dergelijke situatie tegenkomt, zult u blij zijn te weten dat geen van uw financiële en bankgegevens is gestolen. Als noch uw antivirusoplossing, noch de proactieve maatregelen van Heimdal PRO u ervan weerhouden om geïnfecteerd te raken met malware, zal de reactieve beschermingsmodule - de Malware-engine met de VectorN Detectie- functie - u er ten minste van weerhouden om informatie te verliezen, door het analyseren van de netwerkverkeer op uw pc.

Op het moment dat deze recensie werd geschreven, kan Heimdal PRO meer dan 70 verschillende apps van derden monitoren en automatisch patchen. De lijst bevat veelgebruikte programma's die bekend staan ​​als kwetsbaar en meestal worden getarget door malware en hackers.

We wilden zien of Heimdal PRO inderdaad de programma's in deze lijst van kritieke applicaties bijwerkt. Dus we gebruikten onze testcomputer die op Windows 10 draaide, en we installeerden oude versies van de programma's in de Heimdal PRO-lijst. Daarna keken we wat Heimdal PRO doet. Het detecteerde onmiddellijk en begon met het bijwerken van de oude apps. In slechts een paar minuten waren ze allemaal opgelapt.

Heimdal PRO houdt zijn woord en levert wat het belooft. We vonden het zeer effectief in onze testen.

Wat is jouw mening over Heimdal PRO?

Nu weet u wat Heimdal PRO is en doet. U hebt ook gezien hoe het in onze testen is gegaan en u kent onze mening over dit beveiligingsproduct. Voordat u deze recensie sluit, kunt u uw mening hierover delen in het gedeelte Opmerkingen hieronder. Vind je het leuk wat het te bieden heeft? Overweegt u om een ​​Heimdal PRO-licentie te kopen?