Tutorial

Mijn Microsoft- of Hotmail-account is gehackt? Hoe de recente activiteit in mijn account te controleren

Wist u dat u kunt controleren of uw Microsoft-account door iemand anders is gehackt? Als u vermoedt dat een andere persoon uw Skype, uw Outlook-e-mailservice, uw Xbox-ID of uw Microsoft-account gebruikt, kunt u het echte antwoord in enkele minuten vinden. Hier is wat u kunt doen om te ontdekken of u al dan niet bent gehackt en hoe u kunt voorkomen dat u in de toekomst wordt gehackt:

Wat is een Microsoft-, Hotmail-, Skype- of Xbox-account?

Microsoft heeft veel producten en services die mensen gebruiken, via allerlei soorten accounts: e-mailservices zoals Hotmail of Outlook, Skype ID's, Xbox-ID's of Microsoft-accounts die u gebruikt om u aan te melden bij Windows 10. Ook al zou u al deze accounts anders kunnen overwegen, ze zijn allemaal hetzelfde: een Microsoft-account. Uw Hotmail-adres is een Microsoft-account; uw Skype-account is een Microsoft-account, uw Xbox-ID is een Microsoft-account, enzovoort. Lees dit artikel voor meer informatie: Simpele vragen: Wat is een Microsoft-account (Outlook, Xbox, Skype) ?.

Hoe de recente activiteit op uw Microsoft / Hotmail-account te controleren

Open een webbrowser en ga naar https://account.microsoft.com. Daar log je in met het e-mailadres en wachtwoord van je Microsoft-account. Als u tweestapsverificatie voor uw account hebt ingeschakeld, moet u mogelijk een beveiligingscode invoeren die u kunt ontvangen met een app op uw smartphone, een sms of een e-mail naar een ander adres.

Nadat u bent ingelogd, ziet u een dashboard van uw Microsoft-account. Klik of tik in de werkbalk bovenaan op Beveiliging .

Nu zie je verschillende beveiligingsgerelateerde opties. Aan de rechterkant is er een vierkant met de naam 'Recente activiteit bekijken'. Klik of tik op de knop "Activiteit bekijken " .

Bij deze stap kan u worden gevraagd om uw wachtwoord nog een keer te verifiëren, omdat u probeert toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Als dat zo is, typt u uw wachtwoord en drukt u op 'Aanmelden'.

Nu krijgt u een logboek te zien van al uw recente inlogactiviteit, te beginnen met de huidige sessie.

Blader door de lijst met activiteiten en vouw ze uit. Voor elke inlogactiviteit ziet u de datum en tijd, de status (geslaagde of mislukte aanmelding), het apparaat en het platform waar de poging is uitgevoerd, de browser die werd gebruikt, het IP-adres en de geografische locatie van waaruit de inlogpoging is ontstaan.

Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat iemand uit Bulgarije probeerde toegang te krijgen tot mijn Microsoft-account en dat dit niet lukte.

Nadat u alles in het recente activiteitenlogboek hebt gecontroleerd, weet u of iemand anders uw account heeft gehackt.

Wat te doen als uw Microsoft-account is gehackt

Als een aanmeldingsactiviteit niet eenvoudig is, klikt of tikt u op de link 'Beveilig uw account'. Ga vervolgens verder met de instructies van Microsoft om uw wachtwoord te wijzigen en uw accountbeveiliging te controleren.

Als uw Microsoft-account is gehackt en de persoon die het heeft gehackt uw wachtwoord heeft gewijzigd, bevindt u zich in een vreselijke situatie en kan alleen Microsoft u helpen. Ga naar deze pagina en volg de instructies die daar worden gedeeld: herstel uw Microsoft-account.

Hoe voorkom je dat je wordt gehackt?

Als u niet wilt dat uw account wordt gehackt, raden we u aan het wachtwoord van uw Microsoft-account te wijzigen en een lang wachtwoord te gebruiken dat verschillende karakters bevat en moeilijk te raden is. U moet ook authenticatie in twee stappen inschakelen en aanmeldingsaanvragen goedkeuren met uw smartphone. Op deze manier kunt u, telkens wanneer iemand anders uw gehackte wachtwoord verifieert, de aanmeldpoging rechtstreeks van uw smartphone afwijzen. Als je wilt weten hoe je dit moet doen, lees dan deze handleidingen:

  • Hoe inloggen op uw Microsoft-account zonder een wachtwoord, met behulp van uw smartphone
  • Inlogverzoeken voor uw Microsoft-account goedkeuren of weigeren met Android
  • Hoe u authenticatie in twee stappen kunt instellen voor uw Microsoft-account met Google Authenticator

Is uw Microsoft-account gehackt?

Hoogstwaarschijnlijk heb je dit hele artikel gelezen omdat je vermoedt dat iemand anders je Microsoft-account heeft gehackt of je weet dat iemand het heeft gedaan. Voordat je deze tutorial afsluit, kun je met ons delen wat je hebt geleerd: is je Microsoft-account gehackt? Wat is de locatie van de persoon die het heeft gedaan? Heb je je account hersteld en beveiligd? Reageer hieronder en laten we bespreken.