Beoordeling

Herziening van de Inateck HB4009 USB 3.0 3-Port Hub & Magic Port: Is It Really Magic?

Jaren geleden was er een programma genaamd LapLink, dat een eigen kabel gebruikte om gegevens tussen computers over te brengen en te synchroniseren. Zoals de naam al aangeeft, was het oorspronkelijk bedoeld om bestanden te synchroniseren tussen desktop- en laptopcomputers, maar het werkte echt op elke pc en was ook erg nuttig voor het maken van back-ups. De software was terecht populair en zeer goed in wat hij deed (het bedrijf LapLink is nog steeds actief, maar hun focus is tegenwoordig een beetje anders). De Inateck HB4009 USB 3.0 3-Port Hub & Magic Port is ontworpen om te doen wat die LapLink-kabels ooit deden, en het heeft veel extra functies die het er aantrekkelijk uit laten zien. Voldoet het aan zijn beloftes? Onze beoordeling zal uitzoeken.

Unboxing De Inateck HB4009 USB 3.0 3-Port Hub & Magic Port

De Inateck HB4009 USB 3.0 3-poorts hub & magic-poort komt aan in een gewone bruine kartonnen doos met een tekening van het apparaat en een beperkte beschrijving op een wit etiket.

In de doos vindt u de hub zelf, met de bijbehorende kabel, een tweede USB-kabel en een MicroUSB OTG-adapter, samen met een korte handleiding. De handleiding bij de eenheid die we voor het testen hebben ontvangen, is zowel in het Engels als in het Duits geschreven. Wat niet duidelijk is, is dat de hub ingebouwde overdrachts- en synchronisatiesoftware voor pc's, Macs en Android bevat, en Inateck zegt dat de hub ook kan worden gebruikt als een KVM-switch voor alle drie de platforms.

De hub zelf (zonder kabel) meet 100 x 30 x 20 mm (3, 9 x 1, 18 x 8 inch) en weegt 50 gram (.05 ounce). Dit maakt het heel gemakkelijk om in uw computertas te glippen, hoewel u ervoor moet zorgen dat u die adapter niet verliest als u verbinding wilt maken met een microUSB-apparaat. Er zijn drie USB-poorten aan de bovenkant van het apparaat en een "magische poort" (met het label M-poort) aan het uiteinde zonder de aangesloten kabel. Meer over deze 'magische poort' in een oogwenk. De hub en kabels zijn mat grijs en alle poorten zijn verguld.

De pagina van Inateck met volledige specificaties, foto's en beschrijvingen is hier te vinden. Merk op dat hoewel het "pc naar pc" zegt, het echt Macs en Android bevat. :)

De Inateck HB4009 USB 3.0 3-poorts hub & magic-poort gebruiken

We weten dat onze soms zeer goed geïnformeerde lezers al weten wat een USB-hub doet (hoewel we hier een herinnering kunnen sturen als u dat wilt), dus hebben we de Inateck HB4009 niet getest als een hub met 3 poorten. We wilden ons concentreren op het vinden van de "magie" die de fabrikant beloofde. Voor het testen hebben we eerst een Lenovo B590-laptop met Windows 8.1 aangesloten op een Macbook Air met OS X Yosemite en daarna een desktop-pc met Windows 7 en een Mac Mini met OS X Yosemite aangesloten. De ingebouwde software wordt niet op elk platform geladen, tenzij u meer dan één apparaat hebt aangesloten, maar zoals u ziet, wordt het weergegeven in Verkenner en in de Finder . Dit is wat u krijgt in Verkenner :

En in Finder :

We vonden het interessant dat de hub opdook als zowel een cd-station als een verwisselbare schijf. Dit betekent dat u de hub moet uitwerpen wanneer u klaar bent, vooral op de Mac, die naar u zal klagen als u dat niet doet. Wanneer u twee computers aansluit, duurt het even voordat de software op beide computers is geladen. We hebben een vreemde foutmelding gekregen op de Mac en vertelden ons over een configuratiewijziging die al was doorgevoerd. Het is geschreven door iemand die geen moedertaalspreker is.

U krijgt een bericht dat de computers verbonden zijn.

U ziet het Mac KM Link-pictogram in de taakbalk op de Windows-computer en in het Dock op de Mac. Klik met de rechtermuisknop op Voorkeuren (op de pc) of Opties (op de Mac) om een ​​configuratiescherm te zien.

OPMERKING: de GoBridge! software is wat u gebruikt om verbinding te maken met Android-apparaten.

Vreemd genoeg zijn er veel meer opties voor pc's dan voor Macs. Dit is wat u kunt doen met de pc-versie van de software (afbeelding van Windows 7):

En hier is alles wat u krijgt met de Mac:

De belangrijkste instelling die je nodig hebt, is om aan te geven aan welke kant van de huidige computer de andere computer staat (je zult meteen zien waarom).

Verschillende combinaties testen

U hebt de resultaten gezien van verbindingen tussen een Lenovo-laptop en een Macbook Air en tussen een desktop-pc en een Mac Mini. Omdat de Inateck HB4009 Hub beloofde verbindingen tussen andere apparaten mogelijk te maken, hebben we dat geprobeerd. Toen we de Lenovo-laptop met Windows 8.1 op een Samsung Galaxy Tab 4 10.1-tablet met Android Lollipop lieten aansluiten, stuitten we op een aantal ernstige problemen. Eerst moesten we de QR-code in de handleiding gebruiken om de WinDroid Linker- software te downloaden, of zoeken naar "Windroid Linker" in de Google Play-app store om de app te krijgen (of klik hier). In de handleiding staat dat wanneer u gegevens van en naar een Android-apparaat overdraagt ​​(waarvoor OTG moet zijn ingeschakeld), u de computer als besturingsapparaat moet gebruiken. Helaas bleek de WinDroid Linker-software onmogelijk te gebruiken op de tablet (iets dat ook andere recensenten aantroffen), dus we konden deze combinatie van apparaten helemaal niet testen.

Sterke punten

De Inateck HB4009 3-poorts USB 3.0 Hub en Magic Port is goed gemaakt en ziet er stevig uit, en de vergulde contacten zijn een plus. De verwijderbare kabel is lang genoeg om apparaten aan te sluiten die niet, om welke reden dan ook, naast elkaar zitten. De ingebouwde software laadt zonder problemen en zou voor de meeste mensen eenvoudig genoeg moeten zijn om te gebruiken. Het maakt het slepen en neerzetten van bestanden spectaculair eenvoudig en de KVM-mogelijkheden zijn geweldig. Het moet erg handig zijn voor iedereen die twee computers wil verbinden of tegelijkertijd bestanden van flashstations naar meer dan één computer wil overbrengen.

Eigenaardigheden en ongemakken

  1. Er is geen manier om de hub van stroom te voorzien. Je moet er zeker van zijn dat de apparaten die je aansluit niet te veel stroom trekken. Als u slechts twee computers met hun eigen stroombronnen verbindt of bestanden overbrengt van flashstations, is dit waarschijnlijk geen probleem, maar u moet zich ervan bewust zijn dat u relatief energievretende apparaten op de hub wilt aansluiten (zoals externe schijven, tablets en smartphones). Elk apparaat dat via USB oplaadt, probeert vrij logisch zichzelf op te laden wanneer je het aansluit, en dat zal veel energie opslorpen en kan goed voorkomen dat de hub correct werkt. Toen we naar opmerkingen op dit apparaat op internet keken, was de grootste klacht die mensen hadden, namelijk het gebrek aan voldoende macht. Inateck maakt geen andere versie van deze hub die externe stroom kan gebruiken.
  2. Toen we de computers voor een tweede dag testten, hebben we per ongeluk de positie van de hub ten opzichte van de computers omgekeerd. En de software zou niet werken. Het configuratiescherm op de pc verschijnt een seconde en verdwijnt. Het slepen en neerzetten werkte niet en we konden de software op de Mac zelfs niet openen. Noteer dus welk uiteinde van de HB4009 de eerste keer op de computer is aangesloten of dat u nergens komt wanneer u het opnieuw probeert te gebruiken.
  3. Toen we de hub met een desktopcomputer met Windows 7 en een Mac Mini met OS X Yosemite verbonden, ontdekten we dat als je een tablet en een stylus als invoerapparaat gebruikt (zoals op de pc), je niet in staat zult zijn om sleep bestanden van het scherm vanwege de manier waarop de tablet werkt. Mogelijk kunt u de cursor net binnen het scherm van de tweede computer zien, maar u kunt deze niet verder verplaatsen omdat u de rand van de tablet tegenkomt.
  4. De software die wordt gebruikt om Android-apparaten aan te sluiten is blijkbaar van een derde partij en werkte niet op ons apparaat. We zijn er nooit in geslaagd om de tablet verbinding te laten maken. De instructies voor de Android-software zijn minimaal en de Inateck-handleiding maakt dingen niet eenvoudiger. Dit is een schande, omdat dit soort overdracht zeer nuttig zou kunnen zijn.

Waar te kopen

Koop nu Nu kopen Productbeoordeling 3/5

Vonnis

De Inateck HB4009 3-poorts USB 3.0 Hub en Magic Port is een goed gemaakt en goed ontworpen apparaat. De ingebouwde software werkt redelijk goed, hoewel het ontcijferen van de handleiding niet zo eenvoudig is als het gebruik van de software. Als u alleen de hub gaat gebruiken om apparaten met eigen voedingen te verbinden en bestanden van flashstations te kopiëren, zou u helemaal geen problemen moeten hebben. We vonden de eenvoudige interface, de overdrachtssnelheid en, eerlijk gezegd, het hele idee van het apparaat goed. Het zou voor veel mensen heel goed moeten werken. Het feit dat er geen mogelijkheid is om stroom te leveren, maakt het misschien iets minder handig bij apparaten die zichzelf opladen via USB, en het feit dat het elke keer op dezelfde manier moet worden aangesloten, kan het lijken alsof het niet werkt als je het krijgt het is verkeerd, zoals we per ongeluk deden. We raden u aan het te kopen bij een verkoper met een goed rendementbeleid en het eens te proberen.