Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - Benjamin Mercer

Benjamin Mercer, een grafisch ontwerper overdag, bracht het begin van zijn carrière door met het regisseren van anderen in fotografie, maar na een ervaring met het openen van een oogwenk bij het bezoeken van de 88 Tempel-bedevaart op het eiland Shikoku in Japan, heeft hij ontdekt hoe leuk het is om zelf foto's te maken . Zijn foto's zijn overwegend zeegezichten, aangezien hij vindt dat kustlijnen, constant onder de invloed van tijd en erosie, een steeds veranderende, altijd fascinerende bron van inspiratie zijn. Hij geniet van het fotograferen van de kusten van Essex en Suffolk, waar hij is gevestigd en heeft ook gereisd door het Verenigd Koninkrijk, naar de noordkust van Noord-Ierland, Glencoe en het eiland Skye in Schotland, evenals delen van North Yorkshire en Northumbria om hun meer te fotograferen. ruige kustlijnen. Om meer over Ben te weten te komen en de fantastische zeegezichten te downloaden die hij met ons heeft gedeeld, raden we aan dit interview te lezen.

Introductie van Benjamin Mercer

Benjamin vertelde ons over het wekken van zijn passie voor fotografie en kustlijnen in een kort interview:

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Ik verliet mijn baan een paar jaar geleden om te gaan reizen en dacht dat het verstandig zou zijn om een ​​camera mee te nemen, dus kocht ik een Canon 350D en een 35-125mm-zoomlens en ging ik weg. Ik was nog nooit zo geïnteresseerd in fotografie, als ontwerper was ik meer geïnteresseerd in het eindproduct en hoe ik het ging gebruiken, dan in het proces zelf. Als ik ooit iets specifieks nodig had, was ik heel tevreden met kunst als freelancer.

Maar toen ik op reis was, wandelde ik de 88 Tempelbedevaart in Shikoku, Japan en het grootste deel ervan lag langs de kust. Omdat ik een beetje vastliep voor geld, neigde ik me te kamperen in de buurt van lege heiligdommen enzovoort. Maar als er niets in de buurt was, zou ik uiteindelijk op het strand gaan slapen. Af en toe vroeg in de ochtend om vluchten te maken had ik niet echt veel te vroeg bij zonsopgang, maar kamperen naast de zee liet me zien wat ik gemist had! Een strand, bij zonsopgang, is een van de beste plekken die je kunt zijn.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

De kust! Ik hou gewoon van de interactie van de zee met het land, plus het is zo'n heerlijke plek om op elk moment van de dag te zijn, maar vooral 's morgens vroeg. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ik zeegezichten neem, de foto's zijn bijna ondergeschikt aan het plezier van het wandelen langs het strand op dat moment van de dag. Als een bonus is de kust altijd anders, altijd aan het veranderen. Ook al heb je dat stuk zand honderd keer gefotografeerd voordat het nooit precies hetzelfde is dankzij de effecten van tijd en getij.

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

Ik gebruik een Canon 40D, meestal met een Sigma 10-20mm-lens en een selectie van Lee Neutral Density-filters. Ik fotografeer in RAW en gebruik daarom Adobe Lightroom en Photoshop voor het opruimen van waterdruppels op de filters, lenscorrecties enz. Ik probeer niet te veel nabewerking te doen, omdat het een beetje te veel lijkt op mijn dagelijkse baan! Voor mij is het plezier om de foto's daadwerkelijk te maken, in plaats van ermee te spelen op de computer.

Wat was volgens jou de grootste invloed in je fotografie?

Dit is moeilijk om te beantwoorden, zoveel dingen zijn van invloed. Zeker, mijn vriend Dave Peck (een andere landschapsfotograaf), heeft een grote invloed gehad. Er gaat niets boven fotograferen met een andere fotograaf op het strand, het maakt niet uit hoe blij je bent met je eigen compositie, je hebt altijd het knagende gevoel dat ze een betere hebben gevonden! Dus het helpt je te duwen. Nieuwe apparaten kunnen ook van invloed zijn op hoe je een opname benadert, ik heb een paar jaar geleden een Infra Red-filter opgepakt en het maakte een groot verschil voor hoe ik dacht aan verlichting: tijden van de dag waar ik normaal niet de moeite zou nemen om te nemen foto's zijn nu mogelijk bij het fotograferen in Infra Rood.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

Ik denk dat het waarschijnlijk deze is: Stormy Seas in Southwold, Suffolk. Niet omdat het de beste foto is die ik ooit heb gemaakt, maar omdat het alles bevat wat ik leuk vind aan kustfotografie. Het was tijdens stormomstandigheden en ik moest langs het strand rennen, achter de teruggaande golf aan om de foto te maken. Ik had maar één kans om het te krijgen, want de volgende golf bedekte mij en de camera volledig! Ik hou van het gevoel van beweging dat het vangt in het water en de lucht, zelfs de vervorming van de lens op de pier lijkt te werken. Voelt me ​​gewoon heel dynamisch.

Wat is het ding / de plek die je het liefst zou willen fotograferen, maar waar heb je nog geen kans toe gehad?

Er zijn zoveel plaatsen die ik zou willen fotograferen, te veel om op te noemen, maar de top van mijn lijst is het Isle of Skye. Ik heb het eerder gefotografeerd, maar het weer was verschrikkelijk en ik heb het geen recht gedaan, dus ik ben bang om terug te keren voor een volgend bezoek.

Wat zijn je plannen met fotografie vanaf hier?

Gewoon doorgaan met wat ik al doe, zolang ik het nog steeds leuk vind om het te doen!

Geniet van Ben's werk via een Windows-thema - Download koppelingen

Ben heeft ervoor gekozen om enkele van zijn meest verbazingwekkende zeegezichten met ons te delen en we hebben ze gebundeld in twee thema's: een voor Windows 7 en een voor Windows 8,

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Benjamin Mercer. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Benjamin Mercer en zijn werk

Als je de foto's van Ben leuk vond en je de rest van zijn werkelijk spectaculaire portfolio wilt zien, kun je zijn officiële website bezoeken of hem volgen op deviantART of Saatchi.

We willen Ben bedanken voor het delen van zijn werk met ons en onze lezers en wensen hem het allerbeste in al zijn toekomstige projecten.