Beoordeling

Herziening van de Nokia universele draagbare USB-oplader

We hebben hier allerlei soorten apparaten beoordeeld bij 7 zelfstudies, maar nooit met een draagbare USB-lader. Ik moest onlangs een reis maken van Europa naar de Verenigde Staten en ik wist dat ik er een nodig zou hebben. Microsoft was zo vriendelijk om hun Nokia Universal Portable USB Charger voor deze reis te delen, zodat ik deze kon gebruiken en samen met mijn Nokia Lumia 930 kon testen. Ontdek hoe goed het werkte vanuit deze recensie:

Hardwarespecificaties & verpakking

Zoals u van een dergelijk apparaat zou verwachten, is de verpakking voor de Nokia universele draagbare USB-oplader (DC-18) zeer eenvoudig: hij wordt geleverd in een recyclebare doorzichtige doos waarmee u het apparaat gemakkelijk kunt zien.

In de doos vindt u de oplader, een micro-USB-kabel, de garantie en een kleine gedrukte handleiding.

De oplader is erg klein en draagbaar: hij is slechts 57 mm (2, 24 inch) hoog en breed, 14, 9 mm (0, 58 inch) dik en weegt slechts 65 gram (2, 29 ounces). Het heeft een Li-Ion batterij met een gemiddelde capaciteit - 1720 mAh en de oplaadtijd is 4 uur (240 minuten).

U kunt de volledige specificaties hier lezen: Nokia Universele draagbare USB-lader - Gedetailleerde specificaties.

Ontwerp, bouwkwaliteit en de gebruikerservaring

De Nokia universele draagbare USB-oplader is een klein en goed uitziend apparaat dat beschikbaar is in vier kleuren: wit, blauw, geel en rood. We hebben de witte versie ontvangen om te testen.

Door het kleine formaat en de vierkante vorm kunt u hem gemakkelijk meenemen. Het past in uw zakken, samen met uw smartphone. In mijn testen heb ik het samen met een Nokia Lumia 930 gebruikt en ik had geen problemen met het dragen van beide in de voorzakken van mijn spijkerbroek, zelfs terwijl de smartphone ermee was verbonden en werd opgeladen.

Het ontwerp van de Nokia Universal Portable USB Charger is behoorlijk slim, als je het zorgvuldig analyseert. Ten eerste heeft het een ingebed snoer dat functioneert als een aan- en uitknop. Het apparaat probeert uw smartphone alleen op te laden als u het snoer dat zich binnenin bevindt, aansluit. Hiermee voorkomt u onbedoelde ontladingen die optreden met opladers met aanraaktoetsen. Wanneer u het snoer aansluit, geeft de batterijniveau-indicator ook de beschikbare lading aan. De niveau-indicator is ook heel goed zichtbaar bij gebruik buitenshuis, wat geweldig is.

Uw smartphone zal relatief snel worden opgeladen, maar om de best mogelijke lading te krijgen, wordt het aanbevolen dat u uw smartphone niet gebruikt terwijl deze op de oplader is aangesloten. Ik heb het scenario ook getest toen ik mijn Lumia 930 gebruikte voor dingen zoals het maken van foto's, Facebook, GPS-navigatie terwijl ik met de batterij was verbonden. In deze scenario's heeft de Nokia universele draagbare USB-oplader alleen geholpen bij het behouden van dezelfde batterijniveaus op mijn smartphone, totdat de oplader volledig ontladen was.

De enige nadelen van deze oplader zijn de beperkte capaciteit en de trage oplaadtijd. De Nokia universele draagbare USB-oplader heeft een capaciteit van slechts 1720 mAh en de meeste smartphones hebben batterijen van meer dan 2000mAh. De nieuwe Nokia Lumia 735 heeft bijvoorbeeld een 2220 mAh-batterij terwijl mijn Lumia 930 een 2420 mAh-batterij heeft. Hierdoor krijgt u onderweg nooit de volledige lading van uw smartphone. Deze lader is alleen nuttig voor trips van een dag die de batterij van je smartphone niet aankan met een volle lading. Als u een langere reis maakt en u uw smartphone niet langer dan een dag kunt opladen, moet u op zoek naar extra krachtige laders met een genereuzere batterijcapaciteit.

Het tweede probleem is het feit dat het vier uur kost om op te laden. Dit is nogal traag, vooral als je rekening houdt met de gemiddelde capaciteit van de batterij. Het zou fantastisch zijn geweest als het zichzelf binnen ongeveer twee uur had kunnen opladen.

Waar te kopen

Koop nu Nu kopen Productbeoordeling 3/5

Vonnis

We waren blij met de manier waarop de Nokia universele draagbare USB-oplader werkte. Het is een zeer mobiele oplader die u overal mee naar toe kunt nemen, in elk van uw zakken. Het is compatibel met veel smartphones en laadt ze snel op. De capaciteit is redelijk gemiddeld en de meeste smartphones kunnen niet worden opgeladen. Het wordt het best gebruikt voor snelle ritten waarbij je de batterij van je smartphone een boost nodig hebt, zodat deze blijft zitten totdat je thuiskomt. Als je veel lange ritten maakt waarbij je meer batterijcapaciteit nodig hebt, moet je ergens anders zoeken.