Beoordeling

Herziening van de ASUS Sica - een budget gaming muis uit de Republiek Gamers

De Republic of Gamers heeft een nieuwe gamingmuis toegevoegd aan hun assortiment randapparatuur. Het heet ASUS Sica en het haalt zijn inspiratie uit oude Dacische legendes. Deze muis is ontworpen voor gamers met een beperkt budget die dol zijn op het merk ROG en hun randapparatuur willen gebruiken, maar zich de duurdere modellen niet kunnen veroorloven. We hebben de ASUS Sica-muis een week getest, met verschillende spellen en we zijn klaar om onze conclusies in deze review te delen. Lees verder om te leren of ASUS Sica de juiste muis voor u is.

Unboxing De ASUS Sica Gaming Mouse

De sica was een korte dolk die werd gebruikt door de oude Thraciërs en Daciërs. Vroeger had het een gebogen lemmet, ongeveer 18 centimeter lang, en er wordt gezegd dat de Dacische koning Decebalus zijn eigen leven nam met een sica .

Fotocredit: Total War-forums.

Tijdens het bouwen van een betaalbare gamingmuis, leerde ASUS zijn inspiratie uit de stoffige hoeken van de antieke geschiedenis en noemde deze gamingmuis na het bovengenoemde wapen. ASUS Sica wordt geleverd in een typische ROG-merkdoos, erg vergelijkbaar met de ASUS Gladius. Een afbeelding van de muis zelf begroet je aan de voorkant van de doos.

De achterkant van de doos bevat enkele technische specificaties van dit apparaat.

In de doos bevindt de muis zich in een transparante plastic hoes, samen met de garantie, twee Republic of Gamers-stickers en een snelstartgids.

De verpakking is vrij eenvoudig, zonder extra accessoires, omdat we het hebben over een van de betaalbaarste gamingmuizen van ASUS.

Hardwarespecificaties

De ASUS ROG Sica heeft een optische sensor van 5000 DPI met een trackingsnelheid van 130 cm per seconde en een trackingversnelling van 30 g. Het heeft een maximale polling-snelheid van 1000 Hz en het apparaat is compatibel met Windows 8.1, Windows 8 en Windows 7.

De muis weegt 117 gram, inclusief de kabel. Dat is 4, 12 gram. Het is een vrij kleine muis met een afmeting van 115 x 62 x 39 mm. Dat is 4, 52 x 2, 44 x 1, 53 inch.

U vindt de volledige lijst met specificaties hier: ASUS ROG Sica - Specificaties.

De ASUS Sica gebruiken

ASUS zegt dat ze de Sica voor MOBA-games hebben ontworpen, zoals League of Legends en DotA. De muis is ook bedoeld voor gamers die van de vingergreepstijl houden, vanwege het kleine formaat.

Omdat het is gebouwd als een betaalbare muis, biedt de Sica niet meer dan de standaard muisknoppen. Het heeft de linker en rechter knoppen, een middelste knop / scrollwiel, net als elke andere standaard muis op de markt. Er zijn geen zijknoppen, geen gevoeligheidsschakelaars en geen extra gewichten.

We waren teleurgesteld over het ontbreken van knoppen aan de zijkant, omdat het een functie is die de meeste hedendaagse muizen hebben, inclusief betaalbare. Bovendien zijn deze knoppen handig, zowel in games als tijdens kantoorwerk of tijdens het surfen op internet.

ASUS Sica heeft dezelfde zwart / grijze kleur als de Gladius, met het ASUS ROG-logo erop, met hetzelfde ademende lichteffect. Ook brengen twee rode strepen langs de linker- en rechterknop wat kleur in de scène.

We hebben de Sica in verschillende soorten games gebruikt, van RPG's tot MOBA's en shooters. De muis werkte goed, we hebben geen vertragingen of trage reactietijden ondervonden en de gebruikerservaring verliep soepel. We waren blij met de responsiviteit van dit apparaat.

U moet er echter rekening mee houden dat de vormfactor deze muis een goede keuze maakt voor mensen die een vingergreep gebruiken. Als je bijvoorbeeld aan een palmgrip gewend bent, zul je de ASUS Sica ongemakkelijk vinden om te gebruiken. Gezien zijn grootte en vorm, beschouwen we de Sica als een goede keuze als een laptopmuis, of een die je zou gebruiken als je onderweg bent. We zien de Sica niet als een hoofdmuis voor al uw dagelijkse activiteiten, voor een krachtige desktop gaming-computer.

Wat ASUS hier ook als een differentiator gebruikt, is dezelfde functie als die op de Gladius - het socket-ontwerp dat voor de switches wordt gebruikt, waarmee u de schakelaars indien nodig kunt wijzigen.

Om de schakelaars te veranderen, hoeft u alleen maar de muis ondersteboven te draaien, de twee ronde rubberen voetjes naar buiten te trekken en de schroeven eronder te verwijderen.

Trek vervolgens het klepje open en verwijder de schakelaars uit de aansluitingen. Plaats de nieuwe schakelaars stevig in de aansluiting, plaats de kap terug en draai de schroeven vast.

Drivers en software

Hoewel de ASUS Sica direct uit de doos door Windows 8.1 werd gedetecteerd, hebt u het ROG Armory-stuurprogramma en de software van ASUS nodig als u er het beste van wilt hebben.

De nieuwste versie van het stuurprogramma heeft de muis correct herkend en we hebben toegang gekregen tot enkele instellingen die de gebruikerservaring voor deze muis kunnen verbeteren.

Via het tabblad Knoppen kunt u verschillende functies van de beschikbare muisknoppen opnieuw toewijzen.

Op het tabblad Prestaties kunt u het gevoeligheidsniveau van de sensor wijzigen tussen 50 en 5000 DPI, de versnelling en de polssnelheid van de muis aanpassen.

Met het tabblad Verlichting kunt u de ROG-logoverlichting in- of uitschakelen, schakelen tussen een stabiel en ademend effect en het helderheidsniveau aanpassen.

Telkens wanneer u uw wijzigingen opslaat, slaat de software ze op naar het profiel dat aan de linkerkant is geselecteerd. Als u een profiel wilt toepassen, sleept u het van het gedeelte Profiel op pc naar Profiel op muis .

Het flashgeheugen van de muis kan slechts één profiel opslaan. Elk ander profiel dat u maakt, wordt op uw computer opgeslagen. U kunt deze profielen gemakkelijk vanuit de ROG Armory-interface laden wanneer u ze nodig hebt.

Het maken van macro's is een vrij eenvoudig proces, vergelijkbaar met wat u zou vinden op de ASUS Gladius. De macrosectie werkt op dezelfde manier als het profielgedeelte, zodat u macro's kunt maken, opslaan, verwijderen en laden.

Waar te kopen

Koop nu Nu kopen Productbeoordeling 4/5

Vonnis

De ASUS ROG Sica is een betaalbare gamingmuis, met goede prestaties en basisaanpassingsopties die goed werken. De algehele prestaties zijn goed voor alle spelsituaties, maar het biedt geen extra's die u zou verwachten van een muis die is ontworpen door Republic of Gamers. Als een nadeel hebben we de zijknoppen gemist die over het algemeen worden aangeboden door veel gaming- en niet-gamingmuizen. We vinden ze nuttig in veel situaties, ook in spellen zoals League of Legends. We raden de ASUS Sica aan aan mensen met een beperkt budget, die de precisie en reactietijd van een gamingmuis willen hebben en OK zijn met geen zijknoppen.