Anders

17 beste gratis Windows 10-apps in de Microsoft Store

Microsoft Store is de plaats in Windows waar u apps voor Windows 10 en Windows 8.1 kunt vinden. Veel van deze apps zijn ontworpen om zowel op touchscreen-apparaten als traditionele pc's te werken, met een muis en toetsenbord. De Microsoft Store is enorm geëvolueerd en het aantal beschikbare apps neemt langzaam toe. Het heeft niet zoveel apps als Google's Play Store of Apple's App Store, maar het heeft wel veel handige apps, goed gebouwd en van goede kwaliteit. Veel van deze apps zijn gratis voor iedereen om te downloaden en te gebruiken. Als je de Microsoft Store nog niet hebt geprobeerd, kijk dan in deze lijst met de beste gratis apps voor Windows 10 en Windows 8.1:

1. Facebook

Facebook's officiële universele app ziet er geweldig uit en werkt. Het biedt alle opties die je nodig hebt van het sociale netwerk, wat inhoudt dat je berichten, foto's, video's kunt plaatsen, op plaatsen kunt controleren, je nieuwsfeed kunt bekijken, enzovoort. Natuurlijk kun je ook dingen leuk vinden en delen, zoals onze Digital Citizen Facebook-pagina. :)

Downloaden: Facebook

2. VLC

Er zijn veel mediaspelers beschikbaar voor Windows en VLC is al heel lang beschikbaar als desktop-app. Het is ook een van de weinige mediaspelers die een reputatie heeft opgebouwd dat ze alle media kunnen afspelen, of het nu video of audio is, ongeacht hoe ongewoon het formaat is. VLC is de universele app-versie van de traditionele VLC desktop-app, en het werkt geweldig. Het heeft ook ondersteuning voor ondertitels, wat een geweldige functie is in een op aanraking gebaseerde mediaspeler.

Downloaden: VLC

3. TeamViewer: afstandsbediening

TeamViewer is een van de beste remote desktop-services ter wereld. Hiermee kunt u op afstand andere computers via internet verbinden en beheren, en het biedt apps voor alle belangrijke besturingssystemen. Sommigen beweren misschien dat de eigen remote desktop-tools van Microsoft beter zijn. Als u echter een eenvoudig te gebruiken externe desktopservice wilt gebruiken, ongeacht of de computer waarmee u verbinding maakt, wordt uitgevoerd op Windows, Linux of Mac OS, dan is TeamViewer een van de beste alternatieven. De TeamViewer: Remote Control-app van de Microsoft Store werkt goed en is geoptimaliseerd voor aanraakschermen. Je kunt het net zo comfortabel gebruiken op een Windows-tablet of smartphone als op een desktop-pc.

Downloaden: TeamViewer: afstandsbediening

4. Spotify-muziek

Spotify is een online streamingdienst die muziek levert. Je kunt je favoriete liedjes op bijna elk apparaat afspelen, ook op je Windows 10 pc, laptop of tablet. Met de app kun je muziek afspelen die je leuk vindt, het helpt je muziek te vinden voor je gadgets met behulp van grafieken, categorieën en gepersonaliseerde afspeellijsten, en het doet het allemaal gratis.

Het nadeel is dat je van tijd tot tijd naar advertenties moet luisteren. Als je ze wilt vermijden, download je favoriete muziek en krijg je ook een betere geluidskwaliteit, je moet een abonnement kopen.

Downloaden: Spotify Music

5. TuneIn Radio

Als u graag naar de radio luistert, moet u TuneIn Radio proberen. Met de app kun je zowel naar live-radio luisteren als naar podcasts. Het biedt lijsten met meer dan 100.000 AM- en FM-radiostations van over de hele wereld, inclusief radio's en gecategoriseerd op alles waar u in geïnteresseerd bent: muziek, nieuws, sport enzovoort. Van alle radio-apps die we de afgelopen jaren hebben geprobeerd, bleek TuneIn altijd de beste te zijn.

Downloaden: TuneIn Radio

6. OneNote

OneNote van Microsoft is een van de beste gereedschappen voor het maken van notities op de markt. Het is ook beschikbaar op alle belangrijke computerplatformen: Windows-, Android-, Mac- en iOS-apparaten. Het is overal, het is gratis en het biedt een hele reeks functies. U kunt notities maken met tekst, afbeeldingen, grafieken, kaarten en tekeningen, en de lijst gaat maar door.

Downloaden: OneNote

7. Messenger

Iedereen kent Facebook en veel van de mensen die het gebruiken, gebruiken ook de chatservice. Het bedrijf ontwikkelde een universele app die je toegang geeft tot de chat, die simpel en eenvoudig Messenger wordt genoemd. De app heeft alle functies van de webversie, inclusief groepsgesprekken, GIF-animaties en andere. Als je het installeert, ontvang je ook bureaubladmeldingen, wat prettig is als je vertrouwt op Facebook om met je vrienden te communiceren.

Downloaden: Messenger

8. Netflix

Heeft Netflix enige introductie nodig? Het is de beste online streamingdienst voor tv-programma's en films. Hoewel je het op elk gewenst moment vanuit een webbrowser kunt openen, is de officiële app van de Microsoft Store gemakkelijker te gebruiken en kun je je favoriete tv-series en films bekijken in 4K Ultra HD en ook offline. De app werkt goed en wordt regelmatig bijgewerkt.

Downloaden: Netflix

9. WhatsApp Desktop

WhatsApp is een van de meest gebruikte sms-apps voor smartphones, wereldwijd. Als u een Android- of iOS-smartphone heeft, gebruikt u deze waarschijnlijk al op uw smartphone. Dat is allemaal goed en dandy, maar als u uw werkdag op een computer doorbrengt, heeft u misschien liever toegang tot WhatsApp om met uw vrienden verbinding te maken via uw Windows-pc. In dat geval hebt u het alternatief om de browserversie te gebruiken of downloadt en installeert u de universele app WhatsApp Desktop van de Microsoft Store . De app biedt alle functies die u op de smartphone krijgt en ondersteunt bureaubladmeldingen die erg handig zijn. Scan de QR-code met uw smartphone en u bent verbonden. Zolang we deze app hebben gebruikt, zijn we geen problemen tegengekomen met betrekking tot de internetverbinding, en ook niet op onze Windows 10-computers.

Downloaden: WhatsApp Desktop

Ga naar de volgende pagina van dit artikel om andere nuttige apps te ontdekken die de moeite van het installeren waard zijn op uw Windows 10-apparaten.