Tutorial

3 manieren om de PUK-code van uw SIM-kaart te krijgen

De PUK-code of persoonlijke ontgrendelingssleutel is een beveiligingsfunctie van alle moderne simkaarten die we gebruiken in smartphones, tablets en andere mobiele apparaten. Deze PUK-code is uniek voor elke simkaart. Dit is vereist wanneer u of iemand anders de PIN-code voor uw SIM-kaart drie keer achter elkaar verkeerd hebt ingevoerd. Zonder de PUK kunt u de simkaart niet ontgrendelen, de pincode opnieuw instellen en doorgaan met het gebruik van de simkaart. Als u de PUK-code voor uw SIM-kaart wilt weten, lees dan deze tutorial:

1. Controleer de verpakking van uw SIM-kaart

Alle SIM-kaarten hebben wat verpakking wanneer ze worden verkocht. Als u de verpakking van uw SIM-kaart bewaart, let dan op de plastic kaart waar de SIM in zat. Op de achterkant moet u de PUK-code vinden die is afgedrukt. Hieronder ziet u twee van dergelijke plastic kaarten van Orange (links) en Telekom (rechts). Uw mobiele provider moet een soortgelijke verpakking voor de simkaart hebben.

2. Meld u aan op de website van uw mobiele provider

Veel telecomproviders bieden online accounts aan hun klanten aan. Als uw telecom er een biedt, ga dan naar zijn website en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Een van de ondersteuningsopties die ze bieden, is het bekijken van uw PUK-code.

3. Bel uw mobiele netwerkoperator

Uw mobiele netwerkexploitant kent de PUK-code omdat deze uw SIM-kaart heeft gefabriceerd en de PUK-code heeft ingesteld voordat deze voor u beschikbaar was. Gebruik een andere telefoon om de technische ondersteuning van uw mobiele netwerkaanbieder te bellen. U moet uzelf identificeren, uw probleem beschrijven en hen het telefoonnummer geven van de simkaart waarvoor u de pukcode wilt hebben.

Als het gesprek goed verloopt, kunnen ze de PUK-code voor uw SIM-kaart verstrekken.

Welke methode werkte voor jou?

We hopen dat deze handleiding heeft geholpen bij het vinden van uw PUK-code. Het maakt niet uit welk type smartphone u heeft (Samsung, Huawei, iPhone) of welke mobiele operator u gebruikt (AT & T, Verizon, Vodafone, T-Mobile, enz.) De betreffende stappen zijn hetzelfde voor alle SIM-kaarten . Voordat je deze tutorial afsluit, kun je in de onderstaande opmerkingen met ons delen welke methode werkte om je PUK-code te verkrijgen.