Tutorial

Hoe blijvende app-meldingen verdwijnen in Android

Heb je een Android-smartphone of -tablet met Android 7 Nougat of Android 6 Marshmallow? Zijn er apps waarvan de meldingen nooit uit de meldingenlade verdwijnen? Wanneer u op de knop Alles wissen klikt, verdwijnen alle meldingen behalve één of twee die nooit verdwijnen? Als je dit probleem hebt, dan heb je geluk, want deze gids zal je helpen dit probleem voorgoed op te lossen:

OPMERKING: deze handleiding is van toepassing op Android 7 Nougat en Android 6 Marshmallow. De procedure is vergelijkbaar op alle Android-apparaten, dus u moet deze instellen, zelfs als u een andere versie op Android op uw apparaat gebruikt. Onze gids is gemaakt met een Google Nexus 6P-smartphone, met een schone distributie van Android 7 Nougat.

Probleemomschrijving: Android app-meldingen die niet zullen verdwijnen

Als u net als wij bent, controleert u de meldingenlade regelmatig op uw Android-apparaat. Veeg van de bovenkant naar de onderkant van het scherm om alle meldingen te bekijken die worden weergegeven door uw apps. Als u klaar bent met het controleren, drukt u op de optie Alles wissen en de meeste meldingen verdwijnen, behalve één of twee, die daar permanent worden weergegeven. Dergelijke meldingen worden meestal weergegeven door apps die permanent op de achtergrond worden uitgevoerd, zoals de LastPass-wachtwoordbeheerder of antivirusproducten zoals Kaspersky Internet Security.

Deze apps bieden nuttige services en u wilt ze niet verwijderen. Het kan echter zijn dat u wilt dat ze hun permanente meldingen niet meer laten zien, die de meldingenlade vullen met informatie die niet nuttig voor u is.

De oplossing: bewerk de meldingsinstellingen voor de app-melding die u irriteert

Houd de app-melding ingedrukt die u wilt verlaten wanneer u de meldingen op uw Android-apparaat controleert. Er wordt een lijst met opties weergegeven voor die app-melding. U kunt kiezen uit de volgende instellingen:

  • Meldingen stil weergeven - met deze instelling worden tekstmeldingen weergegeven in de meldingenlade, maar worden geen geluiden afgespeeld. Omdat we te maken hebben met permanente meldingen, zorgt deze instelling ervoor dat de vervelende appmelding niet verdwijnt.
  • Blokkeer alle meldingen - hierdoor verdwijnen alle tekst- en geluidsmeldingen. Dit is de instelling die u moet gebruiken om permanente app-meldingen uit de meldingenlade in Android te laten verdwijnen.
  • Niet zwijgen of blokkeren - de standaardinstelling voor alle app-meldingen waardoor meldingen zich gedragen zoals ze bedoeld waren door hun ontwikkelaar.

Nadat u de instelling hebt geselecteerd die geschikt voor u is, tikt u op Gereed .

Welke apps geven permanente meldingen weer op uw Android-apparaten?

Nu u uw probleem hebt opgelost, laat ons voordat u dit artikel afsluit, weten welke apps permanente meldingen hebben weergegeven op uw Android-apparaat (en). Was het een wachtwoordbeheerder zoals LastPass of een mobiel antivirusproduct zoals Kaspersky Internet Security?