Beoordeling

Recensie Mio Spirit 8500 LM - Een goed GPS-autonavigatiesysteem en reisgenoot

Het is een tijdje geleden dat we vanuit het oogpunt van een criticus naar een GPS autonavigatiesysteem hebben gekeken, maar die tijd is eindelijk gekomen, want enkele weken geleden ontvingen we de nieuwe Mio Spirit 8500 LM voor testen. Deze is een apparaat dat nog steeds in de winkels te vinden is, maar dat binnenkort zal worden en dat belooft groot en snel te zijn, maar ook altijd up-to-date is, dankzij de levenslange kaartupdates van Mio. De vraag is of het echt alles biedt wat het belooft. Zoek het antwoord in onze gedetailleerde beoordeling:

Unboxing van de Mio Spirit 8500 LM

D e Mio Spirit 8500 LM wordt geleverd in een glanzende, grijze kartonnen doos die wordt gedomineerd door een grote foto van het GPS-autonavigatieapparaat dat zich binnenin bevindt.

Als je de doos omdraait of omdraait, krijg je veel informatie te zien over het autonavigatiesysteem, zoals de belangrijkste functies, de meegeleverde accessoires of de software waarmee het werkt.

Open de doos en binnenin vindt u het Mio Spirit 8500 LM-autonavigatieapparaat, de lader voor in de auto, een montagebeugel voor de voorruit, een software-dvd, de garantie en een snelstartgids.

Nu we hebben gezien wat er in de doos zit, laten we eens kijken wat de Mio Spirit 8500 LM te bieden heeft op het gebied van hardwarespecificaties:

Hardwarespecificaties

Waar te kopen

Koop nu

De Mio Spirit 8500 LM wordt aangedreven door een ARM Cortex A7-processor met een snelheid van 800 MHz, wat ruim voldoende moet zijn om tijdens het reizen snel routeberekeningen te maken.

U krijgt ook een zeer genereus touchscreen dat niet meer en niet minder dan 6, 2 inch groot is. De schermresolutie van 800x480 pixels maakt misschien niet indruk als je het vergelijkt met andere apparaten zoals je smartphone, bijvoorbeeld. Het is echter meer dan voldoende voor een GPS autonavigatiesysteem dat alleen kaarten hoeft weer te geven.

Het Mio Spirit 8500 LM autonavigatiesysteem bevat een microSD-kaartsleuf die kan worden gebruikt om de opslagruimte uit te breiden, en een mini-USB-poort die zowel wordt gebruikt voor het opladen van het apparaat als voor aansluiting op een computer.

Het hebben van zo'n groot scherm betekent dat het apparaat ook behoorlijk groot is: de Mio Spirit 8500 LM is 6, 8 inch (173, 1 mm) bij 4 inch (101, 5 mm) bij 0, 7 inch (17, 7 mm) en weegt 9, 7 ounces (275 gram) . Als u meer informatie wilt over de specificaties van de Mio Spirit 8500 LM, raadpleeg dan de officiële website: Mio Spirit 8500 LM-specificaties.

Ontwerp en bouwkwaliteit

Allereerst willen we erop wijzen dat de Mio Spirit 8500 LM een goed uitziend apparaat is, dat zeker de aandacht zal trekken van degenen die in uw auto komen. De voorkant van het autonavigatiesysteem wordt gedomineerd door het zeer grote 6, 2 inch matte scherm en de glanzende zwarte plastic rand eromheen.

De achterkant van de Mio Spirit 8500 LM is helemaal van plastic en de onderkant half gestructureerd, zodat je een goede grip hebt als je de positie van het apparaat op je voorruit wilt aanpassen. De achterkant is de plaats waar u ook de aan / uit-knoppen vindt.

De aan / uit-knop is groot en gemakkelijk te identificeren, terwijl de aan / uit-knop zich diep in de behuizing bevindt en alleen kan worden bereikt met de punt van een pen of iets dergelijks.

Alle knoppen bevinden zich aan de linkerkant van het apparaat, zodat ze gemakkelijk te bereiken zijn door een linker autobestuurder. Misschien niet zo gemakkelijk voor degenen onder u die in landen wonen waar de bestuurder rechts zit.

De mini-USB-poort en de microSD-kaartsleuf bevinden zich ook aan de linkerkant van de Mio Spirit 8500 LM.

De Mio Spirit 8500 LM wordt opgeladen met een stroomadapter van 2 ampère in de auto die solide en robuust lijkt, dus we zijn er vrij zeker van dat hij sterk genoeg is om weerstand te bieden aan enkele onbedoelde krachttrekkingen.

Een goede zaak bij de oplader is het feit dat de connector onder een hoek van 90 graden is geplaatst, zodat u de draad achter het autonavigatiesysteem gemakkelijk kunt verbergen. Aan de andere kant zijn er twee dingen die we niet leuk vinden aan de oplader. Allereerst is deze lader vast, wat betekent dat u de kabel niet kunt verwijderen en deze kunt gebruiken om de Mio Spirit 8500 LM op een computer aan te sluiten. Ten tweede zijn de connector en de poort die wordt gebruikt voor het opladen en overbrengen van gegevens mini-USB. Dat is nogal vreemd vandaag, in een tijd waarin zelfs micro USB snel verdwijnt en mensen overgaan op USB Type C.

Over het algemeen ziet de Mio Spirit 8500 LM er fantastisch uit en voelt het als een robuust apparaat. Het is een GPS autonavigatiesysteem dat mooi in elke auto past.

Functies en navigatie

De Mio Spirit 8500 LM wordt geleverd met levenslange kaartupdates en levenslange veiligheidscamera-updates, wat betekent dat Mio belooft u elk jaar maar liefst vier updates te geven, zolang uw apparaat zal werken. Dat is een koopje als je bedenkt hoeveel kaarten een paar jaar geleden kosten. Het is echter ook iets dat de meeste fabrikanten van GPS-autonavigatiesystemen hun klanten tegenwoordig moeten bieden, wanneer Google en vele anderen gratis alternatieven aanbieden, zelfs op de goedkoopste smartphones die er zijn. De Mio Spirit 8500 LM die we hebben getest, is vooraf geladen met de kaarten van alle Europese landen. Hoewel u dit autonavigatiesysteem kunt kopen en gewoon kunt gebruiken, raden we u ten zeerste aan om eerst het op een computer aan te sluiten, de MioMore Desktop- software te installeren en te controleren of er kaartupdates beschikbaar zijn. Dat deden we en we hadden de leuke verrassing dat we twee beschikbare updates vonden: één voor West-Europa en één voor de Oost-Europese landen.

Het Mio Spirit 8500 LM autonavigatiesysteem gebruikt een krachtige processor voor een dergelijk apparaat en dat is gemakkelijk te zien. Ik bezit persoonlijk een oudere Becker Ready 45 ICE die ik, bij gebrek aan andere opties, altijd gebruikte om de Mio Spirit 8500 LM te vergelijken. De laatste is absoluut sneller dan mijn oude vriend: de Mio Spirit 8500 LM start in 12 seconden, terwijl de Becker Ready 45 ICE 26 seconden nodig heeft om hetzelfde te doen.

Zelfs de standby-modus verlaten gaat een stuk sneller op de nieuwe Mio Spirit 8500 LM. Het kost slechts één seconde om dat te doen, en het kost bijna 5 voor de oude Becker.

Hoewel ik goede ogen heb, doet mijn vrouw dat niet, dus ze kan getuigen dat het zeer grote scherm dat u op de Mio Spirit 8500 LM krijgt, gemakkelijk te gebruiken is. Bovendien betekent het feit dat het scherm zo groot is dat het heel eenvoudig is om de knoppen tijdens het rijden aan te raken, zelfs als je off-road rijdt. :)

Wat het GPS-signaal betreft, heb ik geen problemen ondervonden met de Mio Spirit 8500 LM. Tenzij u in een tunnel of in een ondergrondse parkeerplaats bent, kan dit autonavigatiesysteem u binnen een paar seconden op de kaart lokaliseren. En daarna zie je tijdens het navigeren geen grote achterstanden tussen wat de Mio Spirit 8500 LM op zijn scherm laat zien en de realiteit voor je ogen. Het apparaat is snel genoeg om de virtuele realiteit erop te laten synchroon lopen met de echte fysieke weg waarop je rijdt.

Ik wil er ook op wijzen dat de software die u op de Mio Spirit 8500 LM krijgt, zeer gemakkelijk te gebruiken is. Met slechts een paar tikken kunt u zoeken naar locaties met behulp van trefwoorden, kunt u exacte straatlocaties specificeren waar u naartoe wilt, kunt u reizen in detail plannen en kunt u ook het type route kiezen dat u verkiest.

Tot slot, een zeer interessante functie die Mio zijn klanten biedt, is de mogelijkheid om kaarten te huren. Dus, wanneer u op vakantie gaat of op reis gaat naar een land waarvoor u de kaart niet bezit, kunt u eenvoudig op de website van Mio gaan en deze gedurende 3, 7 of 30 dagen huren, allemaal voor een klein deel van de kosten van het bezitten van die kaart.

De Mio Spirit 8500 LM is een snel apparaat dat niet teleurstelt als het gaat om het doen van zijn belangrijkste taak: u begeleiden terwijl u onderweg bent.

Voors en tegens

De Mio Spirit 8500 LM heeft meer dan een paar positieve aspecten:

 • Het heeft een heel groot scherm
 • Het heeft een snelle processor
 • Het ziet er goed uit
 • Het lijkt een stevig apparaat te zijn
 • Het heeft een zeer eenvoudige en zeer eenvoudig te gebruiken interface
 • Het bevat de kaarten van alle landen op uw continent (we hebben getest voor Europa)
 • Het biedt levenslange kaartupdates en levenslange veiligheidscamera-updates
 • U kunt kaarten huren voor een fractie van de kosten om ze te kopen

Waar te kopen

Koop nu

Aan de andere kant zijn er ook enkele zwakke punten over de Mio Spirit 8500 LM:

 • Het maakt gebruik van mini USB - wie doet dat op deze leeftijd en dag?
 • Het bevat geen USB-naar-USB-gegevensoverdrachtkabel in het standaardpakket
 • Het heeft geen Bluetooth-ondersteuning, dus u kunt uw smartphone niet gebruiken in de handsfree modus
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Mio Spirit 8500 LM voelt aan als een zeer solide GPS-autonavigatiesysteem, een apparaat dat meer dan een paar azen in petto heeft. Het zeer grote scherm en de Lifetime-kaartupdates die u krijgt, zijn waarschijnlijk de essentiële dingen. De snelle hardware en de zeer gebruikersvriendelijke gebruikersinterface gaan echter ook in de balans hangen wanneer ze overwegen om het te kopen of niet.

Hoewel de Mio Spirit 8500 LM nog niet officieel is gelanceerd, lijkt de Amazon-prijs precies onder de 150 Britse ponden te liggen, wat het een koopje maakt. Helaas konden we geen enkel spoor vinden van de Mio Spirit 8500 LM in Amerika, dus het is waarschijnlijk dat Mio niet van plan is om het daar te verkopen. Wij beschouwen het Mio Spirit 8500 LM GPS autonavigatiesysteem als een zeer goede keuze voor elke bestuurder die een goed GPS-apparaat wil dat geen concessies doet aan de kwaliteit, maar dat u kunt kopen voor een relatief betaalbare prijs. Mijns inziens zijn er twee categorieën stuurprogramma's voor wie de Mio Spirit 8500 LM vooral een goede keuze is: u moet overwegen om het te kopen als u oogproblemen hebt en een groot scherm nodig hebt dat u gemakkelijk kunt zien zonder bril, of ... als je veel reist en je hebt wegenkaarten nodig voor veel van de landen op het continent waar je woont. Die levenslange kaartupdates samen met de levenslange veiligheidscamera-updates zullen hun waarde bewijzen in tijd, steeds maar weer opnieuw.