Tutorial

De voordelen en tekortkomingen van het gebruik van de Wallet-app van Windows Phone

De Wallet- app van Windows Phone is een handige manier om financiële gegevens op te slaan en deze te gebruiken om aankopen te doen. Dit klinkt allemaal goed en dandy, maar waarom zou je deze app gebruiken om je gegevens op te slaan? Wat zijn de voordelen om dit te doen? En wat zijn de mogelijke problemen waar je jezelf aan kunt blootstellen? In dit artikel zullen we een beetje filosofisch worden en onze argumenten voor elke kant van de medaille delen. Genoeg "how-to" -artikelen, vind je niet? :)

Wat zijn de voordelen van het gebruik van de Windows Phone Wallet-app?

De Wallet is het betalingssysteem van uw Windows Phone voor de dingen die u op uw smartphone wilt kopen. Het is de go-to-app wanneer u iets van Microsoft wilt kopen, of het nu apps, games, muziek of video zijn.

Naar onze mening zijn de voordelen van het gebruik van deze app de volgende:

  • De Wallet kan veel financiële informatie opslaan en gebruiken: uw kaarten, PayPal-account, kortingsbonnen, evenementtickets, enzovoort. U kunt meer informatie over hoe u ze aan deze app kunt toevoegen, uit deze handleiding: Creditcards of betaalkaarten toevoegen aan uw Portemonnee van Windows Phone. Deze app biedt één plaats voor het opslaan, beheren en gebruiken van al uw financiële gegevens in Windows Phone.
  • Het kopen van apps of games uit de Windows Phone Store gaat heel snel en gemakkelijk met de Wallet- app. U hoeft bijvoorbeeld niet elke keer uw creditcardgegevens in te voeren als u iets koopt in de Store . U kunt hier zien hoe snel u dergelijke aankopen kunt doen: Hoe koopt u Windows Phone Apps & Games met behulp van de Wallet.
  • Als uw Windows Phone-smartphone NFC ondersteunt (Near Field Communication), kan deze app uw fysieke debet- of creditcard vervangen en kunt u uw Windows Phone gebruiken om allerlei dingen te kopen in winkels waar betalingen via NFC kunnen worden gedaan.

Wat zijn de tekortkomingen van de Windows Phone Wallet-app?

Gewoon iets anders in het leven heeft het gebruik van de Wallet- app ook enkele tekortkomingen:

  • Als iemand toegang heeft tot uw Windows Phone en u uw Wallet- app niet heeft beveiligd, kan die persoon eenvoudig toegang krijgen tot de financiële informatie die door deze app is opgeslagen.
  • Omdat het erg handig is om het te gebruiken om aankopen te doen, verhoogt het ook de kans dat je impulsaankopen doet en meer dingen koopt, zelfs als je het niet nodig hebt. U verveelt bijvoorbeeld op een dag misschien snel een spel in de winkel en betreurt uw beslissing de volgende dag.
  • Zelfs als u de Wallet- app kunt gebruiken om betalingen te doen via NFC, in allerlei winkels, hebben niet zoveel winkels NFC-compatibele betalingssystemen. Maar we verwachten wel dat dergelijke betalingssystemen in de toekomst meer terrein zullen winnen en dat u uw Windows Phone kunt gebruiken om meer aankopen te doen dan vandaag. Wie weet, misschien zullen we ooit stoppen met zoveel creditcards bij ons te hebben en in plaats daarvan onze smartphones gebruiken.

Hoe veilig zijn uw Wallet-gegevens?

De gegevens die zijn opgeslagen door de Wallet- app, zijn een veilige omgeving omdat uw Windows Phone-gegevens over het algemeen zijn. Ja, het besturingssysteem maakt gebruik van technologieën zoals codering en SafeBoot om zichzelf te beschermen, maar het is ook niet kogelvrij. Daarom, als uw smartphone wordt gestolen, zijn er enkele kansen voor een slimme hacker om toegang te krijgen tot uw gegevens.

In de meeste gevallen zult u uw financiële gegevens echter moeten bewaren voor uw vrienden, familie of collega's. En dat is eenvoudig, zolang u een afzonderlijke pincode voor de Wallet- app maakt. Zo gaat het: Hoe u de gegevens beveiligt die worden opgeslagen door de Wallet-app van uw Windows Phone.

Als u een pincode instelt die afwijkt van de pincode van uw SIM-kaart en uw Windows Phone-wachtwoord, zijn er weinig kansen voor iemand om ook de pincode van de Wallet te breken. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken wanneer je kinderen of vrienden je smartphone meenemen om te spelen en ze een paar dure spellen kopen in de winkel, door "fout". :)

Een andere goede gewoonte is niet om al uw financiële gegevens in de app op te slaan. Houd het tot een minimum beperkt. Voeg bijvoorbeeld alleen uw bankpas of de PayPal-rekening toe die u gebruikt voor online transacties en niets anders, waardoor de negatieve invloed van andere mensen op toegang tot uw financiële gegevens wordt beperkt.

Conclusie

We zijn klaar met het delen van onze argumenten en we zijn klaar met de Wallet- app. Nu is het jouw beurt: geef deze app een kans en laat ons weten wat je ervan vindt. Zijn er voordelen of problemen die we misschien hebben gemist?