Beoordeling

Herziening van ASUS PRO B551LG - een goede notebook voor zakelijke professionals

Als u een zakelijke professional bent en op zoek bent naar een robuuste en betrouwbare notebook, is ASUS PRO B551LG misschien een goede keuze voor u. ASUS belooft veel als het gaat om de algemene constructiekwaliteit van deze notebook en zijn uitgebreide beveiligingsfuncties. We hebben deze laptop in handen gekregen en waren erg benieuwd of deze naar onze verwachting zal stijgen. We hebben meerdere tests uitgevoerd, deze een paar dagen gebruikt en nu zijn we klaar om onze ervaring met ASUS B551LG te delen. Lees deze recensie voor meer informatie over wat u krijgt bij de aanschaf van deze laptop.

Unboxing De ASUS PRO B551LG

Vergeleken met andere notebooks die door ASUS worden verkocht, is de verpakking van de ASUS PRO B551LG zo eenvoudig dat je hem Spartaans zou kunnen noemen. De doos is gemaakt van karton en de daarop geprinte informatie vertelt je niet te veel over wat je vanbinnen zult vinden.

In het pakket vindt u de laptop en de oplader, een snelstartgids, de garantie en een folder met veiligheidsmaatregelen. Een leuke bijkomstigheid is dat je ook een secundaire batterij krijgt die je op je laptop in de dvd-bay kunt monteren. Hoewel de laptop is geleverd met Windows 7 Professional vooraf geïnstalleerd, vindt u ook vier dvd-schijven met een Windows 8.1 PRO-installatie, een Windows 8.1 PRO-licentie en de stuurprogramma's voor deze notebook.

Hardwarespecificaties

De ASUS PRO B551LG is verkrijgbaar in meerdere hardwareconfiguraties. De processor kan een Intel Core i5 4200U of een Intel Core i7 4650U / 4500U CPU zijn. De variant die we ontvingen voor het testen, voert de minder krachtige processor uit: i5 4200U - draait op een basisfrequentie van 1, 6 GHz en tot 2, 6 GHz in turbomodus.

Als het gaat om RAM-geheugen, krijg je 8GB DDR3, draaiend op 1600MHz, die je kunt uitbreiden tot een maximum van 16GB.

De grafische afbeeldingen worden afgehandeld door zowel een Intel 5000 onboard-videokaart als een speciale Nvidia Geforce 840M grafische kaart. De Intel-videochip wordt gebruikt als u dingen doet als Microsoft Office-werk, die niet te veel in termen van grafische kracht vereisen. In dergelijke scenario's verhoogt het gebruik van een zwakkere videokaart de autonomie van uw laptop. Bij krachtigere apps, zoals het afspelen van HD-media of het spelen van games, komt echter de krachtigere GeForce 840M-videokaart in actie.

Aan de opslagkant hebt u een breder scala aan apparaten waaruit u kunt kiezen. De ASUS PRO B551LG kan worden uitgerust met een traditionele harde schijf of een goed presterende SSD (solid-state drive). De keuzes die u hebt zijn: 500 GB HDD bij 5400 RPM of 7200 RPM, 750 GB HDD bij 5400 RPM, 1 TB bij 5400 RPM, 500 GB bij HDD 5400 RPM met 8 GB SSH, 128 GB SSD en 256 GB SSD. Het model dat we ontvingen, was uitgerust met een harde schijf van 500 GB die draait op 7200 RPM.

Het scherm is een ander gebied waar u uit verschillende opties kunt kiezen. Hoewel de grootte en de beeldverhouding hetzelfde zijn (15, 6 inch bij een 16: 9-verhouding), kan de resolutie verschillen. Het beeldscherm is beschikbaar in een variant met een resolutie van 1366x768 pixels of een Full HD-variant met de resolutie van 1920x1080 pixels. Het scherm biedt zeer brede kijkhoeken (het directe resultaat van het gebruik van IPS-technologie) en maakt gebruik van een matte coating, waardoor schittering wordt verminderd. Het model dat we hebben getest, had een Full HD-scherm. Op de bovenkant van het scherm vindt u ook een HD-webcam met een resolutie van 0, 9 megapixels.

Wat betreft de netwerkopties krijgt u een geïntegreerde Intel draadloze netwerkkaart die de 802.11 b / g / n-standaarden ondersteunt, of een betere variant die de 802.11 a / b / g / n-standaarden ondersteunt en ook WiDi-compatibel is. Het enige nadeel is het feit dat er geen variant is die ondersteuning biedt voor de nieuwe 802.11ac draadloze netwerkstandaard. Ook is een Bluetooth 4.0-chip beschikbaar op alle modellen.

De ASUS PRO B551LG schittert als het gaat om connectiviteit en professionele zakelijke functies. De laptop bevat algemene verbindingsopties: 3 USB 3.0-poorten, 1 USB 2.0-poort, 1 audio-aansluiting (die kan worden gebruikt voor het aansluiten van een hoofdtelefoonset of een externe microfoon), 1 RJ45 (Ethernet) -aansluiting, 1 mini-schermpoort en een SD-kaartlezer. Bovendien leert elke professional graag dat u ook een Smart Card-slot, een Fingerprint-scanner en een Kensington-slot krijgt.

De notebook wordt standaard gevoed door een 4 cellen Li-Ion-batterij van 45 Wh. We hebben echter eerder gezegd dat het pakket ook een extra batterij bevat. Om deze secundaire batterij te gebruiken, moet u het dvd-station verwijderen en de batterij op zijn plaats plaatsen. De extra batterij biedt 23 Wh en gebruikt 3 cellen. Zoals je later in deze review zult zien, geeft het gebruik van beide batterijen je voldoende vermogen om zelfs je hele werkdag door te werken.

De notebook heeft een breedte van 38, 3 cm (15, 07 inches), een hoogte van 25, 9 cm (10, 19 inch) en is 26 mm (1, 02 inch) dik. Het geteste model woog 2, 2 kg (4, 85 pond), toen we beide batterijen gebruikten.

In termen van het besturingssysteem dat door de ASUS PRO B552LG wordt gebruikt, was het model dat we hadden ontvangen vooraf geïnstalleerd op Windows 7 Professional en ook een set dvd-schijven met een Windows 8.1 PRO-installatie erop.

Raadpleeg deze koppeling voor meer informatie over de ASUS PRO B552LG-notebook: ASUS PRO ADVANCED B551LG-specificaties.

De ASUS PRO B551LG gebruiken

We hebben deze notebook bijna een week lang gebruikt en getest en we moeten zeggen dat we er dol op zijn. Zijn met koolstof versterkte behuizing ziet er geweldig uit en voelt geweldig aan. Zijn eenvoudige en edgy ontwerp geeft je echt het gevoel dat je een professioneel apparaat gebruikt, misschien zelfs een toestel van militaire kwaliteit. Tijdens het gebruik van de ASUS PRO B551LG merkten we ook geen overmatige hitte op en we voelden ook niet dat de laptop lawaai maakte.

De matte coating op het scherm draagt ​​ook bij aan dat gevoel. De kijkhoeken zijn hoog en de kleurweergave is goed. De Full HD-resolutie is ook een plus, vooral vanuit het oogpunt van productiviteit. De tekst ziet er scherp uit en de beelden zijn levendig, onverschillig voor de lichtomgeving waarin u zich bevindt. U zult geen problemen ondervinden wanneer u probeert te begrijpen wat op het scherm wordt weergegeven, zowel bij gebruik in een kantoorgebouw als buitenshuis.

De geluidskwaliteit is niet buitengewoon, maar dit is geen groot nadeel vanuit ons perspectief. We hebben het tenslotte over een notebook die is ontworpen voor zakelijke professionals, niet een die is ontworpen voor multimediataken of multimediabewerking. De geluiden worden niet vervormd - het is alleen dat hun niveaus laag zijn.

Een ander ding dat we leuk vonden aan dit notebook is het toetsenbord. Het voelde comfortabel wanneer we erop tikken en het bevat ook een speciaal numeriek toetsenbord. De lange toonsoort en de royale tussenruimte geven je het gevoel dat je op een gewoon desktoptoetsenbord typt. Dat alles maakt lange werktijden mogelijk zonder dat u moe wordt.

Het touchpad is royaal, heeft een afmeting van 107 mm (4, 21 inch) x 61 mm (2, 40 inch) en biedt multi-touch bediening. Dat betekent dat je je vinger (s) van de zijkant kunt schuiven om te schakelen tussen Windows 8.1-apps, charmes te openen, in of uit te zoomen enzovoort.

De notebook bevat ook een HD 720p-webcam die alleen nuttig is voor videogesprekken. De kwaliteit is niet geweldig, maar het is genoeg om het werk te doen wanneer u Skype of andere soortgelijke apps gebruikt.

De ASUS PRO B551LG die we voor het testen ontvingen, was uitgerust met een Western Digital Travelstar harde schijf. Het is een model van 500 GB met een snelheid van 7200 RPM. Eerder in deze review merkten we op dat je deze notebook ook met SSD's of harde schijven met een grotere opslagcapaciteit kunt laten werken. We raden u ten sterkste aan om een ​​versie te kopen die is uitgerust met een SSD, omdat het gebruik van een mechanische harde schijf een nadeel is voor de algehele prestaties van deze notebook. De opstarttijden zijn een stuk langzamer, het starten van apps of desktopprogramma's duurt een tijdje en dingen als het kopiëren of verplaatsen van bestanden duurt ook langer. Als opslagruimte echter essentieel is voor u, is het misschien de moeite waard om een ​​grotere harde schijf te kiezen in plaats van een kleinere SSD-schijf.

Als u alleen de hoofdbatterij gebruikt, gaat de laptop ongeveer 3 tot 4 uur mee in normale gebruiksscenario's. Dit omvat taken zoals surfen op het web, werken met Office-toepassingen, video's bekijken en wat lichte gaming. Als u echter ook de secundaire batterij aansluit, kunt u deze laptop gebruiken zonder hem gedurende 5 tot 6 uur op de netvoeding aan te sluiten. Dit is niet zo indrukwekkend als we hadden gehoopt.

Apps gebundeld met ASUS PRO B551LG

De ASUS PRO B551LG die we hebben getest, was vooraf geïnstalleerd met Windows 7 Professional. In het pakket vonden we ook een set dvd's met de installatie van Windows 8.1 Pro en een extra schijf met stuurprogramma's en andere apps. Omdat deze notebook voornamelijk is gericht op zakelijke professionals, is het logisch dat ASUS u uw besturingssysteem laat kiezen. Als uw bedrijf nog steeds voornamelijk afhankelijk is van Windows 7 of als u er gewoon aan gewend bent, bewaar de notebook dan zoals deze is. Als u echter liever Windows 8.1 gebruikt en geniet van de functies en verbeterde prestaties, dan houdt niets u tegen om te upgraden. Bovendien is schakelen tussen de twee besturingssystemen eenvoudig: u hoeft alleen de opstartbare schijf in te voegen en de gids op het scherm te volgen. ASUS verwerkt het grootste deel van het proces alleen, inclusief de installatie van het besturingssysteem dat u kiest en de stuurprogramma's die nodig zijn om te werken.

Als het gaat om apps gebundeld met deze laptop, heeft ASUS ervoor gekozen om dingen eenvoudig te houden. U zult slechts enkele extra apps vinden:

  • Met ASUS Fingerprint kunt u biometrische gegevens van vingerafdrukken vastleggen met behulp van de ingebouwde vingerafdruksensor en deze gebruiken om zich te authenticeren in het besturingssysteem en de toepassingen van de notebook.
  • ASUS HDD Protection Tool maakt gebruik van interne sensoren om elke beweging van uw laptop te detecteren en biedt bescherming voor uw harde schijf in geval van dreigende fysieke schokken.
  • ASUS On-Screen Display schakelt de schermweergave van meldingen over het gebruik van sommige sneltoetsen zoals Fn + F8 in of uit .
  • Met ASUS Smart Gesture kunt u verschillende instellingen voor de touchpad configureren. U kunt het gebruiken om de uitgevoerde acties in te stellen wanneer u op uw vinger (s) tikt of veegt met de touchpad.
  • ASUS Install is een app waarmee u andere ASUS-software kunt installeren. In Windows 8.1 Pro waren de enige twee beschikbare opties voor de ASUS PRO B551LG ASUS PowerGear Hybrid en eManual Utility . ASUS Power4Gear Hybrid is een app waarmee u de voedingsopties voor uw notebook kunt besturen en eManual Utility is de handleiding van uw notebook in PDF-formaat.
  • Microsoft Office is eigenlijk een proefversie die u 30 dagen kunt gebruiken voordat u uw licentie koopt of registreert.

Prestaties in benchmarks

Zoals met al onze beoordelingen, willen we niet alleen onze subjectieve mening delen. Daarom testen we het met verschillende benchmarks om een ​​goed beeld te krijgen van de prestaties van een specifiek apparaat. We deden hetzelfde met ASUS PRO B551LG.

OPMERKING: Zoals we eerder in deze recensie zeiden, wordt de ASUS PRO B551LG geleverd met Windows 7 Professional vooraf geïnstalleerd en biedt het ook Windows 8.1 Pro als een upgrade. Windows 8.1 Pro wordt geleverd op een set dvd's die u kunt gebruiken om het te installeren. Wij beschouwen Windows 8.1 als een beter besturingssysteem als het gaat om zowel functies als prestaties. Daarom hebben we ervoor gekozen al onze benchmarks in Windows 8.1 uit te voeren. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat voordat alle tests werden uitgevoerd, we alle beschikbare updates voor dit besturingssysteem hebben gedownload en geïnstalleerd.

We zijn begonnen met het meten hoe lang het duurt voordat Windows 8.1 op deze notebook is geladen. Bootracer toonde aan dat de ASUS PRO B551LG gemiddeld ongeveer 67 seconden nodig heeft om op te starten. Houd in gedachten dat het model dat we hadden was uitgerust met een mechanische harde schijf en geen SSD. Dit heeft direct invloed op de opstarttijden van elke computer. Als u besluit om een ​​ASUS PRO B551LG te kopen en een variant met een SSD te kiezen, zullen uw opstarttijden drastisch verbeteren.

Vervolgens wilden we zien hoe goed de ASUS PRO B551LG werkt in dagelijkse computerscenario's, zoals bij het surfen op het web, met behulp van Office-toepassingen, videochat, foto's bewerken of casual games spelen. Om de prestaties in dergelijke scenario's te meten, hebben we de PCMark 8-benchmark gerund. Het notebook kreeg een score van 2035 punten, wat betekent dat het de meeste dagelijkse activiteiten zonder problemen moet afhandelen.

Omdat de ASUS PRO B551LG echter voornamelijk is ontworpen voor zakelijke professionals en niet als een recreatief apparaat, hebben we PCMark 8 ook gebruikt om te zien hoe het vanuit een productiviteitsperspectief gaat. De notebook ontving 2469 punten in het productiviteitssuite van tests. Deze score geeft aan dat de ASUS PRO B551LG-notebook moeiteloos alle kantooractiviteiten kan uitvoeren.

Zelfs als de ASUS PRO B551LG een zakelijk georiënteerde notebook is, wilden we nog steeds zien of er meer veeleisende games op kunnen worden afgespeeld. We hebben daarom een ​​paar tests uitgevoerd met de bekende 3DMark Vantage-benchmark. De gemiddelde score die werd ontvangen bij het uitvoeren van de prestatietests was 7348, wat betekent dat je spellen met een fatsoenlijke grafische kwaliteit kunt spelen.

Een ander ding dat we wilden controleren, was hoe goed het koelsysteem van deze notebook is. Om dit te doen, gebruikten we Prime95 om de CPU gedurende ongeveer 45 minuten te benadrukken. Tegelijkertijd hielden we ook HWMonitor aan de gang om de CPU-temperaturen te controleren. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat de ASUS PRO B551LG de CPU-temperatuur onder een maximum van 71 graden Celsius (159, 8 graden Fahrenheit) weet te houden. Zelfs als deze temperatuur hoog lijkt, is de behuizing van de laptop heel goed gebouwd en zult u het nooit te warm vinden. Dat klopt ook als je de laptop op schoot houdt of, nog erger, op een deken.

Uiteindelijk hebben we de batterijen van de ASUS PRO B551LG getest. Om dat te doen, gebruikten we de PowerMark-benchmark. Deze test is bedoeld om te meten hoe lang uw batterij meegaat als u uw laptop gebruikt voor normale taken zoals surfen op het web, documenten schrijven, mediabestanden afspelen of casual games spelen.

Bij gebruik van alleen de primaire batterij van de ASUS PRO B551LG, zei PowerMark dat deze notebook langer dan 3 en een half uur zou werken. Dit is niet veel als je het ons vraagt.

Het plaatsen van de secundaire batterij voegde nog eens 2 uur toe aan de autonomie van deze notebook, waardoor deze werd verhoogd naar 5 uur en 35 minuten. Dit is een beter resultaat.

Waar te kopen

Koop nu Nu kopen Productbeoordeling 3/5

Vonnis

ASUS PRO B551LG is een zeer robuuste notebook die is ontworpen voor zakelijke professionals. Het ziet er geweldig uit en de afwerking is van echt goede kwaliteit. Het is een geweldig apparaat voor kantoorwerk en het is ook goed als het wordt gebruikt voor veeleisende recreatieve activiteiten zoals het spelen van games. Het is beschikbaar in meerdere hardwareconfiguraties waaruit u er een kunt kiezen die het beste aansluit op uw behoeften. We raden u aan een model te kiezen dat een SSD bevat, omdat er veel te winnen valt op het gebied van prestaties. ASUS PRO B551LG is een notebook die u kunt gebruiken voor al uw dagelijkse werk op kantoor en die u comfortabel voelt terwijl u eraan werkt. Het enige belangrijke nadeel is dat het een beetje prijzig lijkt in vergelijking met vergelijkbare notebooks die door andere fabrikanten worden verkocht.