Beoordeling

Herziening van een smartphone in het middensegment - ASUS ZenFone 2 Laser ZE500KL

De meeste van de bekende smartphonefabrikanten hebben hun nieuwe vlaggenschip-apparaten al vrijgegeven voor dit jaar. Omdat het merendeel van de verkopen in de middelste prijscategorie plaatsvindt, is het echter belangrijk dat we ook smartphones bespreken die geen hoog prijskaartje hebben en die een beroep doen op verschillende segmenten van de wereldwijde smartphonemarkt. ASUS, de Taiwanese computergigant, blijft zijn steeds toenemende betrokkenheid bij het mobiele consumentengebied met de publicatie van een interessante reeks budgetmodellen. Dit bedrijf is meer en meer actief op het gebied van smartphones en onlangs hebben ze een nieuw lid van de ZenFone-serie uitgebracht: ASUS ZenFone 2 Laser (ZE500KL). Met deze middelgrote smartphone probeert ASUS een aantrekkelijke prijs te koppelen aan robuuste prestaties. Lees deze review om te ontdekken wat we van de ASUS ZenFone 2 Laser (ZE500KL) vinden:

Hardwarespecificaties & verpakking

ZenFone 2 Laser wordt geleverd in een typische ASUS-verpakking, met een glanzende doos met de afbeelding van de smartphone op de bovenzijde en de belangrijkste functies op de onderkant en zijkanten. Het topgebied versterkt ook het feit dat de ASUS ZenFone 2-serie de 2015 iF Design Award heeft gekregen.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

De schuifafdekking komt er vrij gemakkelijk uit en aan de binnenkant zit de smartphone op een kartonnen blad. Het lijkt erop dat steeds meer fabrikanten stoppen met het gebruik van plastic verpakkingen, waarschijnlijk in een poging hun apparaten op een milieuvriendelijker manier af te leveren.

Aan de binnenkant vindt u samen met uw nieuwe smartphone het volgende: de oplaad- en gegevensoverdrachtkabel, de oplader, de garantie en een snelstartgids .

ASUS biedt zes kleurvariëteiten voor zijn ZenFone 2-laser: Osmium Black, Sheer Gold, Glacier Grey, Glamour Red, Ceramic White en Twilight Purple. Zoals je misschien hebt gemerkt op de bovenstaande foto's, is het model dat we hebben getest de Glamour Red-variant - een vrolijke kleur die goed werkt voor iedereen.

De ZenFone 2-laser (ZE500KL) heeft een interessante 5, 0 inch IPS-lcd met een HD-resolutie van 1280x720 en een pixeldichtheid van 294 ppi. Deze smartphone werkt op een quad-core 1, 2 GHz-processor, namelijk de Qualcomm Snapdragon 410 (MSM8916). Deze CPU is uitgerust met een ingebouwde Adreno 306-videochip (werkt op 450 MHz), die OpenGL ES 3.0 ondersteunt en beschikt over geïntegreerde shaders. U krijgt ook 2 GB RAM-geheugen. Qua opslag heeft de ZenFone 2-laser die we voor testen ontvingen 16 GB interne opslagruimte, waarvan slechts 10 GB daadwerkelijk bruikbaar is. Het lijkt erop dat ASUS ook een variant biedt met een nog kleinere interne opslagcapaciteit van slechts 8 GB. Toch is dit geen probleem, omdat u een microSD-kaart van maximaal 128 GB kunt gebruiken om de opslagruimte te vergroten. De autonomie van deze smartphone wordt afgehandeld door een uitgebalanceerde 2070 mAh verwijderbare lithium-polymeer batterij.

De hoofdcamera is gemaakt door Toshiba en heeft 13 megapixels, 5 elementenlens, autofocus, dubbele LED-flitser, laserdetectie en HDR-mogelijkheden, terwijl de camera aan de voorzijde een resolutie van 5 megapixels heeft.

Vooruitkijkend naar de connectiviteitsopties, kunnen we u vertellen dat de ZenFone 2 Laser een microUSB 2.0-poort, een Bluetooth 4.0-chip en draadloze netwerken omvat met behulp van de 802.11 a / b / g / n / ac-normen. Wat draadloze ondersteuning betreft, kunt u verbinding maken met zowel 2, 4 GHz- als 5 GHz wifi-netwerken. De ASUS ZE500KL biedt ook de mogelijkheid om tegelijkertijd twee simkaarten te gebruiken, maar alleen de eerste ondersteunt 4G (LTE en HSPA +) mobiele netwerken. De tweede simkaart biedt alleen 2G-connectiviteit.

De ASUS ZenFone 2-laser heeft een hoogte van 143, 7 mm (5, 65 inch) en een breedte van 71, 5 mm (2, 81 inch). De dikte van de smartphone varieert tussen 3, 5 mm (0, 13 inch) en 10, 5 mm (0, 41 inch), vanwege de gebogen rug die een volumineus midden en zeer dunne randen heeft. Deze lichaamsafmetingen brengen het algemene gewicht van de smartphone op een totaal van 140 gram (4.93 ounces).

Dit zijn de algemene specificaties van de ASUS ZenFone 2 Laser (ZE500KL), maar als u meer gedetailleerde informatie wilt, kijk dan op deze pagina: ASUS ZenFone 2 Laser (ZE500KL).

De ZenFone 2 Laser is een uitgebalanceerde midrange-smartphone, gebouwd op het platform van ASUS 'vlaggenschip-telefoon, de ZenFone 2 ZE551ML. Het beschikt over een goede 1, 2 GHz quad-core Qualcomm-processor, 2 GB DDR3 RAM en een 13 MP camera met veel interessante functies.

Ontwerp en bouwkwaliteit

Zoals je misschien uit het bovenstaande hoofdstuk hebt opgemerkt, heeft de ZenFone 2-laser het opvallende ontwerp van zijn grote broer - de ZenFone 2 ZE551ML. Het 143.7 mm (5.65 inch) frame van deze smartphone is gemaakt van hoogwaardig kunststof en heeft een geborstelde metalen afwerking aan de onderkant van de voorkant. Dit maakt de smartphone echt opvalt, waardoor je denkt dat je een premium apparaat hanteert. Toch zouden we het geweldig vinden als deze metalen afwerking doorgegaan is naar de bovenste rand.

ASUS heeft veel aandacht besteed aan ergonomie. Deze voor de hand liggende zorg voor details wordt allereerst bewezen door de scherm-op-lichaam verhouding van 70, 8%, wat impliceert dat ZenFone 2 Laser geen grote ongebruikte gebieden heeft.

De bovenste rand heeft de 5 MP selfie-camera aan de rechterkant en de oorluidspreker in het midden.

De bovenkant van de smartphone is voorzien van de uiterst belangrijke aan / uit-knop, die in onze tests vrij eenvoudig te bereiken leek toen je de smartphone met slechts één hand gebruikte. Ernaast vindt u de 3, 5 mm audio-aansluiting voor uw hoofdtelefoon.

De onderkant biedt plaats aan de micro-USB-connector waarmee u eenvoudig inhoud kunt overbrengen tussen de ZenFone 2 Laser en een computer en de smartphone ook kunt opladen.

Aan de onderkant, net boven de geborstelde metalen afwerking van de voorkant, vindt u de drie capacitieve knoppen waarmee u eenvoudig elk apparaat op Android kunt openen en gebruiken: back-, home- en recente apps . Deze fysieke knoppen werkten perfect en hun achtergrondverlichting is heel mooi.

Een van de meest interessante functies van de nieuwe ZenFone 2-smartphones is de opnieuw ontworpen volumeknop. We hebben het over de verplaatsing van de knop op de achterplaat van de smartphone, onder de hoofdcamera. ASUS maakte deze wijziging met ergonomie voor ogen, omdat de dunne zijden geen serieuze knoppen konden bevatten. Toch is het een geweldige beslissing, omdat deze nieuwe positionering het voor u gemakkelijker maakt om dit vrij grote apparaat met slechts één hand te gebruiken en dit is natuurlijk ook comfortabeler. Omdat er geen knoppen op de zijkant zijn, hoefden we ons geen zorgen te maken over het per ongeluk indrukken van een van deze toetsen terwijl we deze in onze handen hielden.

De ergonomie van ASUS is ook zichtbaar in hun keuze voor een gebogen achterpaneel dat het grootste deel van het gewicht in het middengebied heeft. Deze ontwerpfunctie in combinatie met de dunne randen geven deze smartphone een geweldige grip en een comfortabele grip. De matte afwerking van de backplate helpt ook bij het verkrijgen van een stevigere grip op de handset.

ASUS ZenFone 2 Laser wordt geleverd met een 5-inch scherm met een HD-resolutie van 1280x720 en een pixeldichtheid van 294 ppi. Omdat het een IPS-paneel gebruikt, biedt het scherm een ​​geweldig contrast, brede kijkhoeken en natuurlijk een goede kleurverzadiging. Dit betekent ook dat u de ZenFone 2 Laser gemakkelijk kunt gebruiken in zowel binnen- als buitengebieden en zelfs in direct zonlicht.

ZenFone 2 Laser (ZE500KL) is een smartphone in het middensegment met een body-ontwerp dat het geweldige uiterlijk van ASUS 'vlaggenschip ZenFone 2 ZE551ML weerspiegelt, maar dan in een kleinere vorm. Het mooi gebogen achterpaneel en de vrij dunne randen maken deze smartphone comfortabel in elke hand. De robuuste bouw van de ZenFone 2 Laser, samen met de ingenieuze herpositionering van de aan / uit-knop en volumeknop, toont aan dat ASUS veel aandacht besteedt aan de ergonomie van deze smartphone.

De smartphone-ervaring op ASUS ZenFone 2 ZE500KL

In termen van connectiviteit, de ASUS ZenFone 2 Laser werkt goed met 4G mobiele netwerken en het radiosignaal leek vrij stabiel in ons geografische gebied. Hierdoor konden we telefoongesprekken van goede kwaliteit voeren. We kregen een duidelijk geluid dat de stem van onze bellers zeer hoorbaar en gemakkelijk te begrijpen maakte. Het maakt het zelfs voor u gemakkelijk om een ​​fatsoenlijk telefoongesprek te hebben in een lawaaierige omgeving.

We moeten u er ook aan herinneren dat ZenFone 2 Laser een smartphone is die twee verschillende simkaarten ondersteunt, die tegelijkertijd actief kunnen zijn. Nog steeds, als het gaat om 4G mobiele netwerken, werken de SIM-kaarten op een andere manier: terwijl de eerste kaarten snelheden tot 150 Mbps (LTE en HSPA +) ondersteunt voor downloads, stopt de tweede bij 2G-netwerken. Helaas fungeert deze tweede SIM-kaartsleuf helaas ook als de microSD-lade, wat betekent dat u moet kiezen tussen het uitbreiden van uw opslagruimte of het gebruiken van een tweede mobiele serviceprovider.

Als je je afvraagt ​​over de geluidskwaliteit wanneer je naar muziek luistert of wanneer je films kijkt, kunnen we je vertellen dat de ZenFone 2 Laser je niet teleur zal stellen. U zult merken dat de luidspreker aan de achterzijde een goed gekalibreerd geluid biedt, zonder vervormingen. We vonden de manier waarop het om het even welk muziekgenre handelde en het feit dat het behoorlijk krachtig presteert als het gaat om zijn maximale volume. Zoals we eerder vermeldden, vindt u de 3, 5 mm-aansluiting aan de bovenkant, maar helaas hebben we geen hoofdtelefoons bij de smartphone ontvangen, dus hebben we het geluid getest met een paar standaard Nokia-exemplaren. Ze werkten vrij goed en de geluidskwaliteit was geweldig.

ZenFone 2 Laser werkt op Android 5.0 Lollipop met de ASUS Zen UI erop geïnstalleerd. We kunnen u vertellen dat Zen UI wordt toegepast op alle Android-smartphones die door ASUS zijn gemaakt en het biedt extra functies die het standaard Android-besturingssysteem verbeteren. Bovendien integreert deze sterk aangepaste grafische interface een groot aantal vooraf geïnstalleerde apps waarmee u elke taak kunt oplossen die u nodig hebt.

Met de 2070 mAh-batterij kunt u uw smartphone 10 tot 12 uur gebruiken in normale gebruiksscenario's of 6 tot 7 uur bij intensief gebruik. U kunt het waarschijnlijk een dag of langer gebruiken als u de helderheid instelt op 50% en vervolgens een paar korte telefoontjes plaatst, een paar berichten verzendt of licht browst. Zoals met alle smartphones is het uithoudingsvermogen van de batterij sterk gerelateerd aan uw persoonlijke gewoonten.

In het algemeen is de ASUS ZenFone 2 Laser een smartphone voor het middensegment die u veel functies biedt. Het werkt goed met 4G-netwerken en de signaalontvangst is stabiel. Telefoongesprekken zijn aan beide uiteinden duidelijk en zeer hoorbaar, zelfs bij lagere signaalcondities.