Tutorial

Vergeet advertenties en afleidingen met leesweergave in Internet Explorer 11

Een nieuwe functie van Internet Explorer 11, in Windows 8.1, is de leesweergave . Wat doet het? Nou, het is vergelijkbaar met diensten zoals leesbaarheid of duidelijk en het regenereert webpagina's zonder advertenties, menu's en blokken die niets te maken hebben met de inhoud van de pagina. Het is een zeer nuttige functie, vooral wanneer u artikelen wilt lezen die zijn gepubliceerd op websites die vol staan ​​met advertenties en allerlei soorten afleiding. Laten we kijken hoe het werkt.

Hoe de leesweergave in Internet Explorer 11 in of uit te schakelen

Start allereerst de Internet Explorer 11-app vanaf het startscherm van Windows 8.1.

Ga vervolgens naar een webpagina. U kunt dit artikel zelfs gebruiken. :)

Wanneer een webpagina is geladen, ziet u onderaan in de adresbalk een pictogram zoals een boek. Dit pictogram wordt gebruikt om de leesweergave te activeren of te deactiveren . Klik of tik erop.

Als de adresbalk is verborgen, klikt u met de rechtermuisknop of veegt u omhoog vanaf de onderkant van het Internet Explorer-venster, zodat deze op het scherm wordt weergegeven.

Wanneer u de leesweergave inschakelt, laadt Internet Explorer 11 de webpagina opnieuw en verwijdert deze alle advertenties, menu's en blokken die geen verband houden met de werkelijke inhoud van de pagina.

Nu kunt u genieten van een aangename leeservaring. In de adresbalk heeft het pictogram Leesweergave nu een blauwe achtergrond, waarmee wordt aangegeven dat deze functie is ingeschakeld.

Als u de leesweergave wilt deactiveren, klikt of tikt u op het pictogram ervan. Bij het openen van links op de webpagina die u naar een andere pagina of site leiden, wordt de leesweergave ook automatisch uitgeschakeld en wordt de nieuwe pagina of site normaal geladen.

Wanneer kan de leesweergave worden gebruikt?

De leesweergave is alleen beschikbaar voor het lezen van webpagina's, niet voor het bekijken van webpagina's. Als u zich op de startpagina van een website bevindt, is de leesweergave gewoon niet beschikbaar in de adresbalk.

Deze functie is niet beschikbaar in de desktopversie van Internet Explorer 11, alleen in de app voor Windows 8.1. Het is jammer dat Microsoft deze functie niet heeft geïmplementeerd in de desktopversie. Het zou zeer nuttig zijn geweest en de ontwikkelingsinspanning zou klein zijn geweest.

Conclusie

De leesweergave bestond niet in de testversies van Windows 8.1. Het was alleen de definitieve versie en ik was aangenaam verrast om het te ontdekken. Ik hoop dat je het leuk zult vinden om het te gebruiken. Als u vragen of problemen heeft, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten.