Beoordeling

De Microsoft Wireless Display Adapter bekijken

Als je aan Microsoft denkt, denk je meestal niet aan hardware. Maar dat betekent niet dat ze geen hardware maken. Denk maar aan de Xbox of de bekende Microsoft-toetsenborden en -muizen. Onlangs hadden we een heel interessant apparaat om mee te knutselen: hun Wireless Display Adapter is geweldig om draadloos het scherm van je smartphone of computer te spiegelen op een tv of monitor. Laten we eens kijken, in deze review, wat voor soort gebruikerservaring het biedt:

Unboxing De Microsoft Wireless Display Adapter

Als het gaat om verpakking, is er één woord om het pakket te beschrijven dat de draadloze display-adapter levert: eenvoudig. Oke, we hebben het niet over een effen witte kartonnen doos, maar Microsoft heeft het hier goed gedaan: er is geen verspilling van ruimte, de adapter zit strak verpakt in een slanke en elegante grijze doos die de geschatte grootte van de adapter zelf laat zien.

U zult ook niet klagen over bloatware, omdat het doosje alleen de eerste dingen bevat: een garantiefolder, de snelle installatie-instructies, een HDMI verlengsnoer en het apparaat zelf.

Hardwarespecificaties

Omdat dit een apparaat voor één doel is, valt er niet veel te zeggen over de specificaties. De Microsoft Wireless Display Adapter is een klein en lichtgewicht apparaat: de adapter is nauwelijks 88 mm lang met een 12.67 inch (332 mm) lange kabel (plus de connectors) en weegt slechts 1, 16 ounces (33 gram).

Het apparaat wordt in feite maar voor één ding gebruikt: schermspiegeling. Om dit te bereiken, maakt het gebruik van de Miracast-technologie, die is gebaseerd op Wi-Fi Direct. Het kan inhoud met een resolutie van maximaal 1920x1080 pixels overbrengen en ondersteunt stereo en 5.1 surround sound.

Om gebruik te kunnen maken van de Microsoft Wireless Display Adapter, hebt u twee andere apparaten nodig: een tv of een monitor en een smartphone of een computer als bron. In principe is elke tv met een HDMI-poort geschikt, maar een gevoede USB-poort is ook vereist. Als je set er geen heeft, heb je een USB-voeding en een verlengkabel nodig, want deze zitten niet in de doos.

Wat het bronapparaat betreft, worden alle Miracast-compatibele Windows 8.1-apparaten ondersteund (bijvoorbeeld Surface Pro-apparaten), net als Miracast-Android-apparaten met Android 4.2.1 en hoger (bijv. Nexus 5).

Wat pc's en laptops betreft, stelde Microsoft een vuistregel: als uw pc met Windows 8.1 zou worden geleverd, zou u helemaal klaar moeten zijn - als u het besturingssysteem als een update installeerde, zou het Miracast mogelijk niet kunnen ondersteunen.

De Microsoft Wireless Display Adapter aansluiten

Het eerste wat u moet doen, is de Microsoft Wireless Display Adapter verbinden met het scherm dat u wilt projecteren: we hebben het getest op een moderne Samsung-tv en een kleine noname-tv. In beide gevallen was de procedure uiterst eenvoudig en duidelijk: sluit het apparaat aan op een HDMI- en USB-poort op uw tv en selecteer vervolgens die HDMI-poort als de bron op de tv.

Een grijs scherm zou moeten verschijnen met het Microsoft-logo en de tekst: "MicrosoftDisplayAdapter_EF Ready to connect" . In feite is dat alles wat u hoeft te doen op de tv en u bent klaar om te gaan.

Maak vervolgens verbinding met de Microsoft Wireless Display Adapter met uw smartphone, tablet of computer. Controleer op een Windows-apparaat eerst of het besturingssysteem up-to-date is en activeer vervolgens de charms aan de rechterkant. Klik of tik op "Apparaten> Project> Verbinden met een ander scherm> Een draadloos beeldscherm toevoegen" . De naam van de draadloze display-adapter zou moeten verschijnen en klikken of er op tikken, maakt verbinding met de adapter.

Op Android is het proces anders, maar net zo eenvoudig. Voor testdoeleinden hebben we een Oneplus One-smartphone met Android 5.0 Lollipop gebruikt. Ga eerst naar het scherm Alle apps en ga vervolgens naar Instellingen> Display en verlichting> Castscherm, waar u Miracast kunt inschakelen door te tikken op Draadloze weergave inschakelen in het instellingenmenu. Na een korte tijd zal de naam van de adapter in de lijst met apparaten verschijnen en een eenvoudige tik zal er verbinding mee maken.

Wat het bereik betreft, belooft Microsoft 7 meter of 23 voet: we waren ongeveer 3-4 meter van de tv verwijderd en merkten wat periodiek stotteren, maar dit kon te wijten zijn aan iets dat niets met afstand te maken had en het gebeurde slechts één keer tijdens het uur test.

Functies van de Microsoft Wireless Display Adapter

Een van de opvallende en belangrijkste kenmerken van de Microsoft Wireless Display Adapter - die het ook onderscheidt van zijn rivalen - is dat hij geen applicaties nodig heeft. Dit betekent ook dat de functies beperkt zijn: terwijl een Roku-stick bijvoorbeeld geen ander apparaat nodig heeft om inhoud op het scherm te krijgen, omdat het meer op een mediatheateruitbreiding lijkt, weerspiegelt de Microsoft Wireless Display Adapter eenvoudig alles wat op het scherm van uw invoerapparaat staat .

Dit is tegelijkertijd erg basic en zeer welkom. Hoewel je niets anders krijgt dan een groot scherm voor je smartphone, ben je niet beperkt door apps: wat op je apparaat wordt uitgevoerd, verschijnt op het grote scherm. Ten eerste is het misschien raar, omdat het portretscherm met de letterbox wordt weergegeven totdat je het scherm draait, maar dit is waar het bij het spiegelen om draait.

Een ander bonuspunt voor de Microsoft Wireless Display Adapter ligt in het wezen van de Wi-Fi Direct-technologie: het heeft geen internetverbinding of een lokaal netwerk nodig om het te laten werken. Als u onderweg bent of geen router bij de hand hebt, werkt de adapter nog steeds, omdat u er rechtstreeks verbinding mee maakt, zonder dat u een hotspot of een draadloos netwerk nodig hebt.

Wat de beste use-cases betreft, kunnen we er een paar bedenken. De adapter kan voor veel bedrijven een erg handig hulpmiddel zijn, omdat het presentaties veel eenvoudiger maakt, omdat er geen behoefte is aan een zeer dure projector, je kunt zonder kabels verbinding maken met een enorme tv. En als u uw vakantiefoto's wilt laten zien, is de Wireless Display Adapter een geweldige keuze: dankzij de HDMI-verbinding kunt u uw video's ook weergeven, omdat het geluid ook wordt gespiegeld.

We hebben ook gamen geprobeerd, maar helaas is de adapter hier niet erg goed in: de kleine vertraging is geen probleem bij het bekijken van foto's of video's, maar het is net genoeg om je spelervaring te verpesten. We reden een paar minuten in de Android-game Fast Racing en hoewel het erg leuk was om op een veel groter scherm met geweldig 5.1 surround-geluid te spelen, maakt de lag in feite het hele spel onbespeelbaar, omdat je niet kunt reageren in tijd. Natuurlijk zijn er games waarbij reactietijd niet essentieel is, maar kom op, wie zou solitaire willen spelen op een 120 cm-tv?

Waar te kopen

Koop nu Nu kopen Productbeoordeling 4/5

Vonnis

Het lijdt geen twijfel dat de Microsoft Wireless Display Adapter geen apparaat voor iedereen is: hoewel het niet erg duur is, kost het nog steeds meer dan de Chromecast van Google, bijvoorbeeld. Natuurlijk krijgt u niet exact dezelfde functies, maar als u erover denkt uw home cinema uit te breiden door uw mobiele apparaten op uw tv aan te sluiten, is de Microsoft Wireless Display Adapter een betere keuze. Toch heeft de eigen display-adapter van Microsoft zijn eigen voordelen: het is niet beperkt tot software van derden of enige andere vorm van software en het heeft geen draadloos netwerk nodig om te functioneren. Natuurlijk moet je nog steeds zorgen dat je een compatibel bronapparaat hebt, wat een probleem kan zijn, omdat Miracast een nieuwe technologie is. De Microsoft Wireless Display Adapter biedt niet echt veel functies, maar hij doet alles wat hij belooft en alles werkt soepel. Als u er genoeg van hebt om uw smartphonebeelden eerst op een USB-stick te zetten voordat u ze aan uw familie laat zien of, als u dringend iets nodig hebt om uw zakelijke vergaderingen soepeler te laten verlopen, is dit apparaat misschien de juiste keuze voor u .