Tutorial

Wat zijn add-ons voor Internet Explorer en wat doen ze?

Als er iets is dat u waarschijnlijk in verwarring brengt met Internet Explorer, zijn dit invoegtoepassingen en de verschillende beschikbare typen. Dit is de enige browser die momenteel vier soorten add-ons heeft, sommige zelfs met subtypen. Daarom hebben we besloten om het mysterie te verhelderen en elk type en subtype van add-ons gedetailleerd uit te leggen, zodat je kunt begrijpen wat ze doen en hoe je ze kunt gebruiken.

Wat zijn add-ons en wat moet u weten over hen?

Add-ons zijn browser-extensies die Internet Explorer wijzigen en verbeteren. Deze kleine programma's helpen u de Microsoft-browser aan te passen met functies die uw online-ervaring eenvoudiger maken en die verband houden met de dingen die belangrijk voor u zijn.

Ze kunnen een aantal dingen doen afhankelijk van uw persoonlijke behoeften. Ze kunnen worden geïntegreerd met andere services die u buiten de webpagina's gebruikt. Een add-on die u op de hoogte stelt van e-mails bevindt zich bijvoorbeeld in de werkbalk en controleert voortdurend op nieuwe berichten in het e-mailaccount van uw voorkeur. Dat was slechts één voorbeeld, maar wees er zeker van dat als u extra functies of integratie van een service wilt, er een grote mogelijkheid is dat er een add-on bestaat die al aan uw behoeften voldoet.

In termen van beveiliging heeft Internet Explorer een beperkte ondersteuning voor invoegtoepassingen, dus meestal hebben ze geen toegang tot de volledige browser. Als een van deze wordt gecompromitteerd, is de schade die dit beveiligingslek kan veroorzaken beperkt. Wees echter voorzichtig met wat u installeert, want sommige van hen kunnen snuffelen in uw browsersessies en blijven bij add-ons die goede recensies of betrouwbare ontwikkelaars hebben.

Wat prestaties betreft, als u het aantal door u gebruikte add-ons op een verstandige manier beperkt, zullen ze uw computer niet vertragen. Het belangrijkste om te onthouden is dat je alleen degene moet installeren die echt nuttig zijn voor je surfervaring. Ongebruikte add-ons moeten worden verwijderd omdat het u helpt rommel te verminderen en Internet Explorer mogelijk ook versnelt.

Het laatste punt is dat add-ons uw surfen op internet aangenamer kunnen maken en het u gemakkelijker maken om meerdere taken uit te voeren.

Geïnstalleerde add-ons zoeken en bekijken voor Internet Explorer

Na die korte introductie in de wereld van add-ons laten we zien hoe u de werking ervan kunt overzien. Allereerst moet u weten dat het in Windows 8.1 mogelijk is om add-ons alleen in Internet Explorer voor het bureaublad te installeren en te gebruiken. Dus, als je de touch-versie van Internet Explorer hebt en je moet een pagina bekijken die add-ons nodig heeft, open deze dan op het bureaublad: klik op de onderkant van het scherm om de adresbalk en app-commando's te openen, klik op de Page Tools knop en in het nieuw geopende menu klikt u op Beeld op het bureaublad .

Helaas is er geen sneltoets voor het rechtstreeks openen van het venster Invoegtoepassingen beheren, waar al uw geïnstalleerde add-ons worden vermeld. Dus u moet op de knop Extra klikken (of op Alt + X drukken) en vervolgens op Invoegtoepassingen beheren klikken.

Alle geïnstalleerde add-ons worden hier weergegeven, opgesplitst volgens type: werkbalken en uitbreidingen, zoekmachines, accelerators en trackingbeveiliging . Als u op een van de categorieën klikt, wordt een lijst geopend met dat type extensies die op uw computer zijn geïnstalleerd. U kunt de lijst met add-ons verder filteren door op een van de kolommen in het rechterdeelvenster te klikken.

Een andere manier om de invoegtoepassingen te sorteren, is om het vervolgkeuzemenu Weergeven te gebruiken. Dit filter kan filteren van alle add-ons naar alleen degenen die momenteel zijn geladen, degene die zonder toestemming worden uitgevoerd of gedownloade besturingselementen .

De belangrijkste soorten add-ons in Internet Explorer

Er zijn vier hoofdtypen add-ons beschikbaar. Laten we ze één voor één bekijken en in detail bespreken wat ze zijn en hoe ze u kunnen helpen.

Werkbalken en uitbreidingen zijn het eerste type invoegtoepassingen. Zoals de naam met zich meebrengt, komen ze in de vorm van werkbalken zoals de Google Toolbar of gewoon extensies die meer opties toevoegen aan Internet Explorer, zoals het tonen van de weersvoorspelling.

Wanneer u door de lijst met werkbalken en uitbreidingen bladert, ziet u dat er eigenlijk vier subtypen beschikbaar zijn:

  • Werkbalk, dit is eenvoudig, het is niet nodig om het verder uit te leggen. Maar wees voorzichtig met alle werkbalken die u installeert, want ze kunnen uw online gewoonten volgen of worden gebundeld met dingen die u niet nodig hebt.
  • Browser-extensie, normale extensies die nieuwe opties toevoegen, net als in Firefox of Chrome.
  • ActiveX-besturingselementen, de Adobe Flash Player is een goed voorbeeld. ActiveX is geen programmeertaal; het is eerder een verzameling regels voor de manier waarop applicaties informatie moeten delen.
  • Browser Helper Objects, die over het algemeen plug-ins zijn waarmee Internet Explorer extra soorten gegevens kan weergeven - bijv. Avast Online Security is een Browser Helper-object waardoor Internet Explorer-gebruikers zichzelf kunnen beschermen tegen phishing-sites en ze ook een verbeterde browse-ervaring met crowd-sourced web-reputatie ratings. Wees voorzichtig met dit subtype dat soms toegang heeft tot de hele browser en het is altijd het doelwit geweest van kwaadwillende coders om hun acties te verbergen. Controleer altijd wat u installeert.

Zoekaanbieders zijn het tweede type invoegtoepassingen dat voor u beschikbaar is. Zoals je misschien al hebt geraden, kun je een zoekmachine gebruiken om inhoud op internet te vinden.

Als u een aantal trefwoorden in de adresbalk van Internet Explorer typt, zal de browser automatisch een zoekopdracht uitvoeren met de standaard zoekmachine.

Normaal gesproken is Bing de standaardzoekmachine die wordt gebruikt door Internet Explorer . Vanzelfsprekend kunt u andere zoekproviders installeren, waaronder Google Zoeken of Yahoo Search.

Versnellers kunnen zeer krachtige helpers zijn bij het verkorten van de tijd die het kost om bepaalde taken uit te voeren; bijvoorbeeld door een adres te selecteren met de muis en vervolgens te zoeken naar de locatie met Bing Maps .

Als u een accelerator wilt gebruiken, moet u altijd eerst een stuk tekst / webadres / telefoonnummer selecteren op een webpagina, vervolgens met de rechtermuisknop klikken en in het nieuw geopende menu de actie selecteren die u wilt uitvoeren.

Standaardacties die door de standaardreeks versnellers worden uitgevoerd, zijn onder meer: ​​zoeken op het geselecteerde adres op Bing Maps, zoeken naar de geselecteerde tekst op Bing, vertalen van de geselecteerde tekst naar een andere taal met Bing Translator . Je kunt veel andere accelerators installeren die je meteen helpen, bijvoorbeeld Define with Wikipedia die je naar een artikel verwijst dat betrekking heeft op het stukje tekst dat je hebt geselecteerd.

OPMERKING: Internet Explorer biedt een hele reeks versnellers waarmee u kunt e-mailen, vertalen, zoeken, in kaart brengen of bloggen. Dus ga er een vinden die bij je past.

Last but not least is de vierde categorie add-ons de zogenaamde trackingbeveiliging . Dit wordt ten onrechte een add-on genoemd. Het is meer een functie van Internet Explorer waarmee u zich kunt abonneren op zogenaamde beveiligingslijsten .

Dit zijn lijsten met inhoud die wordt geblokkeerd door Internet Explorer wanneer deze wordt aangetroffen op internet. Microsoft verklaarde dat deze functie het Do Not Track- verzoek van uw browser afdwingt om u online te beveiligen en te beschermen.

De TPL- of Tracking Protection List kan worden samengesteld door een willekeurig aantal groepen of individuen, bijvoorbeeld Easy Privacy dat is gebaseerd op het Easy List- abonnement voor Adblock Plus . Het is ook mogelijk dat u een lijst hebt die dynamisch is opgebouwd op basis van de sites die u gewoonlijk bezoekt (zie Uw persoonlijke lijst ).

Het nut van deze beveiligingslijsten is gebaseerd op hun vermogen om advertenties of inhoud te blokkeren die kunnen worden gebruikt om informatie te verzamelen over uw browsegedrag, zoals cookies van derden.

OPMERKING: Wees altijd voorzichtig met wat u installeert en kijk uit voor rommel. Als u veel add-ons toevoegt die u niet gebruikt, is het mogelijk dat ze uw computer vertragen door te veel geheugen te gebruiken.

Conclusie

Nu we aan het einde van deze tutorial zijn aangekomen, hopen we dat we duidelijk hebben gemaakt wat de verschillende soorten invoegtoepassingen zijn. Als u nog vragen of problemen over het onderwerp heeft, wees dan niet verlegen en gebruik het onderstaande inhoudsformulier om een ​​gesprek te starten. Anders kunt u gewoon de onderstaande artikelen lezen. U zult andere interessante dingen over Internet Explorer te weten komen .