Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Herziening van Norton Security en Antivirus voor Android

Android-apparaten hebben de wereld stormenderhand veroverd, evenals mobiele malware. Daarom moeten we niet alleen onze computers, maar ook onze Android-smartphones of -tablets tegen virussen beschermen. Net als de meeste beveiligingsbedrijven biedt Norton ook een beveiligingsapp voor Android-apparaten. Het wordt Norton Security en Antivirus genoemd en het bundelt veel beveiligingsfuncties zoals webbeveiliging, antidiefstal, blokkering van oproepen en meer. Als u wilt weten of het de moeite waard is om dit product te kopen voor uw Android-apparaten, leest u deze recensie en ziet u wat u krijgt voor uw geld:

Wat kan Norton Security en Antivirus voor u betekenen?

Norton Security and Antivirus is een alles-in-één beveiligingsapp die is ontworpen om u te beschermen tegen allerlei soorten bedreigingen. Je kunt het gratis downloaden via Google Play via deze link. Als u dit product nog nooit eerder hebt gebruikt, zal Norton Security en Antivirus de proefversie automatisch gedurende 30 dagen inschakelen. Als de tijd voorbij is, moet u echter de volledige versie van de app aanschaffen als u nog steeds alle functies en hulpmiddelen wilt gebruiken die deze te bieden heeft.

Waar te kopen

Koop nu

Dit is wat Norton Security en Antivirus u beloven te bieden:

 • Anti-Malware - beschermt u tegen malwarebedreigingen, spyware en andere soortgelijke bedreigingen. U kunt deze module gebruiken om handmatige antivirusscans uit te voeren of scans op verschillende tijdstippen te plannen.
 • Webbeveiliging - blokkeert gevaarlijke websites die zouden kunnen proberen uw persoonlijke gegevens te stelen.
 • Veilig zoeken - hiermee kunt u op het web zoeken op een veilige manier en kunt u voorkomen dat kwaadaardige websites worden verborgen in uw zoekresultaten.
 • Anti-Diefstal - helpt u uw Android-mobiel te vinden als u het verliest of als het wordt gestolen. Als u denkt dat u uw apparaat niet terug krijgt, kunt u het ook op afstand vergrendelen of al uw persoonlijke gegevens erover wissen zodat niemand er toegang toe heeft.
 • App Advisor - scant uw apps en laat u weten welke van hen een privacyrisico voor u zou kunnen zijn.
 • Oproepblokkering - blokkeert vervelende telefoontjes die u kunt ontvangen van mensen met wie u niet wilt praten.
 • Neem contact op met Backup - back-ups maken en herstelt uw contactgegevens op verschillende apparaten die op Android of iOS worden uitgevoerd.

Norton Security en Antivirus voor Android instellen

Om Norton Security en Antivirus te testen, hebben we een Motorola Nexus 6-smartphone gebruikt die draait op Android 7 Nougat. Net als voor elke andere Android-app, begint u met het downloaden en installeren van Norton Security en Antivirus uit de Play Store.

Wanneer u Norton Security en Antivirus voor de eerste keer start, wordt u gevraagd of u lid wilt worden van de Norton Community Watch . We raden u aan dat te doen, omdat Norton sneller op nieuwe dreigingen kan reageren.

Na een paar seconden, waarin het klaar is met het instellen van alles, worden Norton Security en Antivirus automatisch bijgewerkt en wordt een volledige systeemscan uitgevoerd voor malwarebedreigingen en privacyproblemen. Wij zijn van mening dat dit een zeer goede aanpak is.

Dan, als alles goed gaat, krijg je de hoofdgebruikersinterface te zien. Merk op dat Norton Security and Antivirus u uitnodigt om de Web Protection- functie in te stellen. Van de drie items die op de hoofdconsole werden getoond - Anti-Malware, Privacy en Web Protection - is de laatste de enige met een score van 50%. Als u erop tikt, brengt Norton u naar het scherm Web Protection, waar u deze beveiligingsmodule kunt inschakelen. We raden u aan dit zo snel mogelijk te doen.

Het download- en installatieproces voor Norton Security en Antivirus is eenvoudig te doorlopen. We stellen het op prijs dat het na installatie van de app automatisch de database bijwerkt en een antivirus- en privacyscan uitvoert.

De Anti-Malware-module gebruiken

De beveiligingsmodule Anti-Malware van Norton Security en Antivirus is zeer eenvoudig te gebruiken. Als u op tikt om het te openen, zult u merken dat de enige optie die het u biedt, Nu scannen is . Er staat niet vermeld of het uw volledige apparaat of slechts een deel ervan zal scannen, zoals de apps die u hebt geïnstalleerd.

Als u echter naar het gedeelte App-instellingen gaat, vindt u twee interessante functies: Norton Security en Antivirus kunnen worden ingesteld om geplande scans uit te voeren en u kunt deze instellen op SD-kaart scannen . Vanzelfsprekend raden we u aan om deze beide opties in te schakelen, omdat ze u zullen helpen om een ​​hoger niveau van beveiliging op uw Android-apparaat te bereiken.

Op onze Motorola Nexus 6 hadden Norton Security en Android 8 seconden nodig om een ​​anti-malware scan uit te voeren. Hoewel dat een snelle scantijd is, moet u er rekening mee houden dat we geen apps op de testsmartphone hadden geïnstalleerd, behalve de standaard-apps van Google. Afhankelijk van de apps en bestanden die u op uw eigen apparaat hebt, kan een antimalwarescan langer duren.

De Anti-Malware- module heeft geen optie om de real-timebeveiliging in of uit te schakelen en wordt nergens vermeld, dus je bent misschien geneigd te denken dat zo'n app niet in de app voorkomt. Er is echter een dergelijke beschermingslaag aanwezig, omdat de beveiligingssuite onmiddellijk reageerde toen we probeerden een app te installeren die malware nabootst.

Norton Security and Antivirus voor Android biedt een goede Anti-Malware-module die u tegen schadelijke bestanden kan beschermen. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en we stellen het op prijs dat u geplande scans kunt uitvoeren. We wilden echter dat we ook een manier hadden om de real-timebeveiliging te controleren en een optie om aangepaste antivirusscans uit te voeren.

Webbeveiliging gebruiken

Een belangrijk kenmerk van elke respectabele beveiligingsapp is de webbeveiliging die deze biedt. Gelukkig bevat Norton Security en Antivirus een beveiligingsmodule met die exacte naam en is het verantwoordelijk voor de bescherming van u tijdens het surfen op internet. Het belooft dat het gevaarlijke websites zal blokkeren voordat je op ze terechtkomt, en als zodanig blokkeren ze potentiële informatie van je te stelen.

Het goede nieuws is dat Norton's Web Protection heel goed werkt. Op onze testsmartphone blokkeerde het alle phishing-websites die we probeerden te bezoeken met Google Chrome. Elke keer dat dit gebeurde, liet Norton een waarschuwingsbericht zien zoals in de onderstaande afbeelding. Het is vermeldenswaard dat de Web Protection- module op onze testsmartphone alleen in Chrome werkte, maar niet in de andere webbrowsers die we hebben getest: Firefox en Opera.

Norton Security and Antivirus biedt een goede Web Protection-module die in staat was alle kwaadwillende websites te blokkeren die we in Google Chrome probeerden te bezoeken.

De veilige zoekopdracht gebruiken

Naast de beveiligingsmodule Web Protection, bevat Norton Security en Antivirus ook een functie met de naam Safe Search . Norton zegt dat deze functie "u in staat stelt om de veiligheid en winkelwaardering van een website te bekijken en u kunt helpen bij het vermijden van sites die met malware zijn besmet, in uw zoekresultaten" . Dat kan waar zijn, maar we moeten erop wijzen dat deze functie afhankelijk is van het gebruik van de Ask.com-zoekmachine. En Ask.com heeft geen zeer goede reputatie in de online wereld. Hoogstwaarschijnlijk wil je het vermijden.

Hoewel de Safe Search-module een goed idee is, vinden we het niet echt prettig dat Norton de Ask.com-zoekprovider gebruikt. Het zou een heel andere ervaring zijn geweest als de app de gebruiker de mogelijkheid zou hebben geboden om zijn favoriete zoekprovider te kiezen. Of gebruik in ieder geval een met een goede reputatie, zoals Google of Bing.

Anti-Diefstal gebruiken

De beveiligingsmodule tegen diefstal is standaard uitgeschakeld en om deze in te schakelen, moet u uw Norton-account gebruiken. Vervolgens kunt u alle beveiligingsopties van Anti-Diefstal configureren en gebruiken.

U kunt de volgende acties uitvoeren vanaf uw online Norton-beheersdashboard of met behulp van SMS-opdrachten:

 • Vergrendel apparaat - hiermee kunt u uw verloren of gestolen Android-apparaat vergrendelen en een aangepast bericht laten weergeven aan de persoon die het heeft gevonden of heeft gestolen. Een interessant aspect van deze optie is dat, indien ingeschakeld, Norton Security en Antivirus de locatie van het apparaat elke 5 minuten volgen en rapporteren en er elke 10 minuten een foto wordt gemaakt.
 • Lokaliseren - volgt de locatie van uw Android-smartphone of -tablet op één voorwaarde: deze moet online zijn om Locate te kunnen gebruiken.
 • Scream - maakt uw Android-apparaat een zeer luide song, zelfs als de smartphone of tablet is gedempt. Als het apparaat niet ver bij u vandaan is, kunt u het gemakkelijk vinden met behulp van deze optie.
 • Sneak Peek - maakt een foto op uw verloren of gestolen Android-apparaat en uploadt deze vervolgens naar uw Norton-account. Je kunt altijd de laatste 10 foto's bekijken die zijn gemaakt door Sneak Peek . Helaas konden we deze functie niet testen, omdat Norton zei: "Vanwege privacywetten is de functie Sneak Peek niet beschikbaar in uw land" . Waarom is deze functie niet beschikbaar in bepaalde landen?
 • Wipe - doet precies wat de naam aangeeft: het wist al uw persoonlijke informatie van uw verloren of gestolen Android-smartphone of -tablet, zodat niemand er toegang toe heeft.
 • Back-up - houdt uw contactinformatie opgeslagen op Norton-servers. U leert meer informatie over deze functie in een van de volgende secties van deze recensie.

Naast alle bovengenoemde functies, kunt u met de Anti-Theft- module van Norton uw Android-apparaat configureren om automatisch te vergrendelen als de SIM-kaart wordt verwijderd of vervangen en automatisch wissen als het 10 mislukte ontgrendelpogingen detecteert. Als u deze twee opties inschakelt, kunt u zichzelf ervan verzekeren dat uw smartphone of tablet zichzelf zal beschermen wanneer dat nodig is.

Norton Security en Android hebben een zeer goede set antidiefstalfuncties. Met uitzondering van Sneak Peek, wat we in ons land niet konden testen, vonden we alle andere opties heel goed.

Lees de volgende pagina van onze recensie om te zien hoe goed de andere beveiligingsmodules zijn gebundeld in Norton Security en Antivirus en in welke mate dit van invloed is op de prestaties van uw Android-apparaat. Aan het einde ziet u ook wat ons definitieve oordeel over dit beveiligingsproduct is.