Tutorial

Toetsenbordtalen toevoegen en schakelen in Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1-apparaten hebben over het algemeen Engels plus uw moedertaal als de standaard toetsenbordinvoertalen die beschikbaar zijn voor het typen van berichten en e-mails. In de wereld van vandaag kennen velen van ons meer dan één taal en communiceren we met mensen over de hele wereld. In dergelijke situaties hebben we meer dan één toetsenbordinvoertaal op onze smartphones nodig. Hoe voegt u een nieuwe toetsenbordinvoertaal toe in Windows Phone 8.1? Laten we het in deze tutorial bekijken.

Wat u moet weten over de toetsenbordinvoertalen in Windows Phone 8.1

Voordat u begint, zijn er een paar dingen waar u op moet letten:

  • U kunt elke beschikbare toetsenbordtaal installeren voor Windows Phone 8.1, ongeacht waar u uw smartphone hebt gekocht. De meest actuele lijst met beschikbare talen in Windows Phone 8.1 vindt u hier: Functie- en servicebeschikbaarheid. Zoek naar het gedeelte Talen en controleer de ondersteunde talen in de lijst met toetsenbordtoetsen op het scherm
  • Door nieuwe invoertalen voor het toetsenbord toe te voegen, kunt u direct schakelen tussen alle toetsenbordtalen die op uw apparaat zijn geïnstalleerd. Er komen ook nieuwe letters en symbolen beschikbaar terwijl u van taal wisselt. Last but not least, de toetsenbordindeling verandert van taal in taal, zodat deze de meest gebruikte tekens in die taal bevat.
  • Wanneer u een nieuwe toetsenbordinvoertaal installeert, moet u mogelijk extra gegevens downloaden. Het is het beste om nieuwe talen toe te voegen wanneer u bent verbonden met een draadloos netwerk, om tijd en geld te besparen.

Hoe installeer ik een nieuwe toetsenbordinvoertaal in Windows Phone 8.1

Begin met het openen van de instellingen van uw smartphone.

Blader omlaag en tik op het gedeelte Toetsenbord .

Op het toetsenbordscherm worden alle invoertalen voor het toetsenbord weergegeven die zijn geïnstalleerd op uw Windows Phone 8.1-apparaat. Tik op Toetsenborden toevoegen om een ​​nieuwe toetsenbordtaal te installeren

Een lijst met alle beschikbare talen voor installatie wordt nu weergegeven. Merk op dat, als er extra gegevens moeten worden gedownload, de grootte van de download wordt weergegeven naast de naam van de taal.

Kies de toetsenbordinvoertaal (en) die u aan uw smartphone wilt toevoegen. Tik op het selectievakje naast hun naam (namen) om de taal (talen) te selecteren die u wilt installeren. Wanneer je je selecties hebt gemaakt, tik je op Gereed

Hiermee gaat u terug naar het toetsenbordscherm . Hier ziet u de voortgang van het download- en installatieproces.

Als voor een toetsenbordtaal aanvullende gegevens moeten worden gedownload voordat deze worden geïnstalleerd, wordt onder de taal een bericht weergegeven waarin staat dat uw telefoon "Downloaden voorbereiden ..." is .

Als u ervoor kiest om op dit scherm te blijven, ziet u dat na een tijdje de status verandert in "Downloaden ..." .

Als u niet hebt ingesteld dat uw updates automatisch worden gedownload, ontvangt u een melding dat er een update beschikbaar is. Tik op de melding voor meer informatie.

Tik nu op het scherm Telefoonupdate op Downloaden .

Wacht tot de update is gedownload.

Wanneer het downloaden is voltooid, verandert het bericht in "Voorbereiden voor installatie" .

U hoeft echter niet te wachten op Windows Phone 8.1 om de benodigde gegevens te downloaden. Het zal enige tijd duren om alle benodigde bestanden te downloaden, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding. Wanneer de download voorbij is, krijgt u een melding dat "Een update klaar is om te worden geïnstalleerd" . Druk op Installeren in het scherm Telefoonupdate .

Windows Phone zal nu automatisch opnieuw opstarten.

Als alles goed is verlopen, zie je aan het einde een nieuw gedeeld scherm dat de update is voltooid. Tik op Gereed en het startscherm wordt weergegeven.

Hoe een toetsenbordtaal van uw Windows Phone te verwijderen 8.1

Als u om welke reden dan ook geen van de talen nodig heeft die op uw Windows Phone 8.1 zijn geïnstalleerd, kunt u deze op elk gewenst moment verwijderen. Ga hiervoor naar het Toetsenbordscherm, zoals getoond in het vorige gedeelte.

Houd de invoertaal ingedrukt die u niet langer nodig hebt. Een knop wordt getoond met de optie Verwijderen . Tik erop.

De geselecteerde toetsenbordinvoertaal wordt van uw telefoon verwijderd, zonder dat u verdere bevestigingen hoeft te bevestigen of opnieuw moet opstarten.

Schakelen tussen toetsenbordinvoertalen tijdens het typen

Wanneer u een soort tekst typt, ziet u een toets met de actieve taal onder aan het toetsenbord. De naam verandert afhankelijk van de actieve taal die wordt gebruikt om te typen. Als u bijvoorbeeld het Engels van de Verenigde Staten gebruikt, staat er ENG, als u Roemeens gebruikt, wordt ROM vermeld, enzovoort.

Als u wilt schakelen tussen de talen die op uw telefoon zijn geïnstalleerd, tikt u op deze knop en Windows Phone 8.1 doorloopt de beschikbare talen.

Als u verschillende invoertalen hebt geïnstalleerd, kunt u ook op deze toets drukken en deze ingedrukt houden. Met deze actie wordt een lijst geopend met alle beschikbare talen voor invoer. Tik op de taal die u wilt gebruiken.

Conclusie

Zoals je in deze tutorial kunt zien, is het toevoegen, verwijderen en schakelen tussen toetsenbordinvoertalen in Windows Phone 8.1 eenvoudig. Ook is het aantal beschikbare talen vrij hoog en kunnen veel gebruikers profiteren van hun eigen taalfuncties, zoals tekstsuggesties of autocorrectie.

Als u op zoek bent naar andere handige tips & tricks over Windows Phone 8.1, aarzel dan niet om onze onderstaande aanbevelingen te lezen.