Beoordeling

Herziening van de Razer Taipan - Een geweldige ambidextere gamingmuis

De Razer Taipan is een gamingmuis die is ontworpen en gemaakt door Razers ingenieurs met behulp van de feedback die ze van professionele gamers hebben ontvangen. Uiteindelijk hebben ze een eenvoudige, ambidexterende muis gemaakt, met geweldige hardware en een gestroomlijnd ontwerp. Is deze muis een goede keuze voor gamers? Het is een geweldige keuze voor andere typen gebruikers die een snelle en nauwkeurige muis willen? Na ongeveer een week testen en gamen met de Razer Taipan, zijn we nu klaar om onze conclusies met u te delen, in deze review:

Unboxing van de Razer Taipan

De Razer Taipan komt aan in een doos die is gemaakt van een hoogwaardig karton, geschilderd in een geheel zwarte inkt. Zoals gebruikelijk bij de meeste producten van Razer, is de dominante accentkleur, gebruikt om de meeste belangrijke details te benadrukken, groen. Zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien, heeft de bovenkant van de doos een afbeelding van de Razer Taipan-muis, de naam en de triskele gemaakt van het slangenlogo en enkele van de belangrijkste kenmerken.

Aan de zijkanten en op de achterkant van de verpakking heeft Razer veel details over de Taipan-muis afgedrukt. Op de achterkant ziet u bijvoorbeeld alle openstaande hardwarespecificaties van deze muis.

Als je naar de linkerkant van de doos kijkt, kun je ook ontdekken hoe de Taipan is ontworpen en gebouwd. Blijkbaar is de Razer Taipan een muis ontworpen in het laboratorium, door een team van ingenieurs die hebben geprobeerd aan de eisen van een hele reeks esports-teams te voldoen. Laten we hopen dat ze deze muis niet op echte taipans hebben getest voordat deze in het wild werd uitgebracht. :)

Zet de doos terug met de bovenkant naar boven en gebruik je handen om de hoes te trekken, net zoals je een boek zou openen. Voila, Razer heeft het pakket gemaakt, zodat je de Taipan kunt zien voordat je hem uitpakt. Spoilers nu: Razer's Taipan is een van de eenvoudigste gaming muizen die we ooit hebben gezien. Is het goed of slecht? Lees er meer over in de gaming-sectie van deze recensie.

Op de achterkant van de cover begroet Razer je met een welkomsttekst, terwijl het je tegelijkertijd waarschuwt voor de "zeer giftige" aard van de Taipan.

Als je de Taipan echt uit zijn doos wilt halen, neem dan een schaar of een mes en knip een van de transparante stickers uit de achterkant van de doos. Schuif vervolgens de plastic binnensteun van de muis. Aan de voorkant van de plastic steun zit de Taipan, terwijl op de achterkant meer dan een paar documenten staan, evenals twee Razer-stickers.

Behalve de werkelijke Taipan-muis, de documentatie en de stickers, bundelde Razer geen andere items.

Hardwarespecificaties

Allereerst moet u zich ervan bewust zijn dat de Razer Taipan een gokkende muis met twee richtingen is. Wat betekent dat het ontworpen is om een ​​perfect symmetrische vorm te hebben en met identieke knoppen aan zowel de linker- als de rechterkant. Dit is het ontwerp dat de muis nodig heeft om zowel links- als rechtshandige gebruikers te kunnen accommoderen.

En, omdat we het hebben over de knoppen die de Razer Taipan te bieden heeft, zijn er 9 van. Er zijn de gebruikelijke knoppen links en rechts van elke muis, er is het scrollwiel, er zijn twee andere kleine knoppen aan de achterkant van het scrollwiel en er zijn twee paar knoppen aan elke kant van de muis.

In termen van onbewerkte prestaties heeft de Razer Taipan een ingebouwde 8200 DPI lasersensor, tot 50 g versnelling (wat 200 inches per seconde is) en een maximale pollingsnelheid van 1000Hz.

De Razer Taipan is ook uitgerust met twee verlichte gebieden: het ene is het scrollwiel en het andere het Razer-logo van de rug van de muis. Beide gebieden licht groen.

Deze giftige slang, sorry voor mijn franse muis, is 4, 88 inch (124 mm) lang, 2, 48 inch (63 mm) breed en 1, 42 inch (36 mm) hoog. De Taipan weegt 3.35 ounces of 95 gram zonder zijn gevlochten USB-kabel en 4.65 ounces of 132 gram met zijn kabel.

Als u wilt controleren op alle gedetailleerde technische specificaties van de Razer Taipan-muis, kunt u ze hier allemaal vinden: Razer Taipan - Specificaties.

[DC-TEXT-AD]

Gebruiken en gamen met de Razer Taipan

Na een week of zo van het gebruiken en gamen met de Razer Taipan, kan ik je eerlijk zeggen dat dit een van de beste gaming muizen is die ik ooit heb gebruikt. Ik hou van de manier waarop de Taipan in mijn hand voelt en ik hou van het eenvoudige en agressieve lichaam.

De Taipan is een hoogwaardige gamingmuis die door de ingenieurs van Razer is ontworpen als een comfortabel apparaat dat gemakkelijk te gebruiken is voor langere tijd. De extra functies en knoppen zijn dingen die secundair zijn in de conceptie van de Taipan.

De linker en rechter klikknoppen hebben een hele mooie tactiele feedback en - lach niet - hebben een aardig geluid als je erop drukt. Ik weet niet precies hoe ik dit moet uitdrukken, maar er is iets aan de klikgeluiden die eenvoudigweg aantrekken. Ik denk dat de Razer Taipan slechts een van die apparaten is die je gewoon leuk vindt op het moment dat je ze gaat gebruiken.

Tussen de linker en rechter klikknoppen is er een eenvoudig scrollwiel zonder irritant ontwerp. Het is alleen dat: een eenvoudig wiel, met een eenvoudig rubberen patroon voor een goede grip, dat schuift.

Achter het scrollwiel heeft Razer twee knoppen toegevoegd die standaard de DPI-resolutie van de muis regelen. Eén, degene dichter bij het scrollwiel, schakelt de DPI hoger en de andere schakelt de DPI lager.

Het scrollwiel en het Razer-logo zijn de enige twee verlichte gebieden die u op de Taipan kunt zien. Deze gebieden lichten op in de groene kleur die Razer zo graag op de meeste apparaten gebruikt. Ook wij moeten toegeven dat, vooral in omgevingen met weinig licht, de groene LED's op de Taipan er geweldig uitzien.

Een ding dat ik niet zo goed vond aan de verlichting van de Taipan is dat het Razer-logo altijd ademt - je weet wel, het heeft dat lichteffect waarin het oplicht en langzaam oplicht. Helaas gebeurt dit de hele tijd, zelfs als u de Razer Synapse-software gebruikt om de lampjes op de muis aan te passen. Het Razer-logo-gebied kan niet worden ingesteld als statisch en het ademhalingseffect kan soms storend zijn.

In totaal heeft Razer's Taipan 9 programmeerbare knoppen, die u kunt toewijzen aan verschillende acties met behulp van de Synapse-software. Dit is echter een tweehandige muis, met aan beide zijden identieke gespiegelde knoppen. Wat betekent dat als je een rechtshandige persoon bent, de twee knoppen aan de rechterkant van de Taipan erg moeilijk te bereiken zijn en op te drukken. Evenzo, als je een linkse bent, zijn de twee knoppen aan de linkerkant waarschijnlijk onmogelijk om comfortabel te gebruiken. Het eindresultaat van ambidexter te zijn, is dat de Razer Taipan slechts 7 knoppen in werkelijkheid biedt, omdat één zijde van de knoppen altijd door een gebruiker genegeerd zal worden.

Over de zijknoppen gesproken, ze kunnen in drie termen worden gekenmerkt: slank, zilver en glad. Degene die je kunt gebruiken - de rechter eenzijdig als je rechtshandig bent, de linker eenzijdig als je linkshandig bent - zijn gemakkelijk te vinden en gemakkelijk in te drukken, en beide zijden van de muis zijn bedekt met een rubberen materiaal dat geeft je toch een uitstekende grip en een geweldig gevoel.

Wat kunnen we zeggen in termen van prestaties? De 8200 DPI-lasersensor is van topklasse hardware en dat kan maar één ding betekenen: de muis is uiterst precies en gedraagt ​​zich zowel bij games als bij dagelijkse activiteiten uitstekend.

Gedurende de tijd dat ik de Razer Taipan letterlijk in mijn handen had, heb ik er heel wat spelletjes mee gespeeld en ik moet zeggen dat het buitengewoon presteerde in elk van hen. Hoewel ik in sommige van de spellen die ik normaal en herhaaldelijk graag speel, zoals Skyrim, Dragon Age: Inquisition of The Witcher, liever een muis met meer knoppen, is de Razer Taipan precies wat ik nodig heb in games zoals Metro 2033 of in snel MOBA-spellen zoals League of Legends. In dit soort spellen moet je snel reageren en moet je de muis vrij vaak van je bureau halen. De Razer Taipan is geen zware muis, dus hij zal uw handen niet snel vermoeien.

Over het geheel genomen, na het spelen van een flink aantal spellen met Razer's Taipan, is mijn conclusie dat deze muis snel en nauwkeurig is en dat het geweldig voelt om in je hand te houden.

Stuurprogramma's en software

Als je de manier waarop je Razer Taipan-gamingmuis werkt wilt kunnen aanpassen, moet je de officiële stuurprogramma's genaamd Synapse installeren. Je kunt het hier downloaden: Razer Synapse.

Nadat je het hebt geïnstalleerd, start je de Razer Synapse-software en wordt je begroet met het tabblad Muisaanpassing, waarin je de instellingenprofielen die je voor je Taipan opslaat kunt toevoegen, verwijderen of wijzigen, en je kunt programmeren wat elke muisknop doet.

Het tabblad Prestaties van Synapse is de plaats waar u met de hardware van de muis kunt spelen: u kunt de DPI-gevoeligheid van Taipan configureren, de versnelling verhogen of verlagen en de navraagsnelheid van de muis selecteren.

Zoals u inmiddels weet, heeft de Razer Taipan twee verlichte gebieden: het scrollwiel en het Razer-logo vanaf de bovenkant. Als u een van deze LED-lampjes wilt uitschakelen, kunt u dit doen via het tabblad Verlichting in Synapse.

De Razer Taipan-gamingmuis heeft een erg leuke functie: je kunt hem kalibreren voor het type oppervlak waarop je hem gebruikt. Door dit te doen, zorgt u ervoor dat u geen trackingproblemen ondervindt. Het tabblad Kalibratie biedt u de mogelijkheid om een ​​van de standaard Razer Mats te gebruiken of om de Taipan handmatig te kalibreren naar het oppervlak waarop u hem gebruikt.

Synapse laat je ook macro's opnemen en toewijzen aan de gewenste muisknop.

Een van de meest interessante functies van Razer's Synapse-software is dat het gegevens verzamelt van de games die u speelt en dat het u statistieken en hittekaarten biedt. Als u naar deze gegevens kijkt, ziet u bijvoorbeeld hoe vaak u op elke knop op uw muis hebt gedrukt, de afstand die uw muis heeft afgelegd of hoe vaak u macro's hebt gebruikt. Het zijn interessante gegevens die u kunt vinden in het venster Statistieken .

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Vermeldenswaardig is dat de Razer Synapse-software uw Razer-account gebruikt om al uw instellingen en aanpassingen in de cloud op te slaan. Wanneer u zich in Synapse aanmeldt met uw Razer-account, worden de instellingen gesynchroniseerd en toegepast op alle computers en apparaten die u gebruikt. U kunt bijvoorbeeld uw Razer Taipan meenemen, op uw laptop aansluiten en uw instellingen automatisch laten toepassen zodra u zich aanmeldt in Synapse. Het is een nuttige aanpak, hoewel sommige mensen misschien liever hadden dat de Taipan een ingebouwd flashgeheugen had waarop de instellingenprofielen konden worden opgeslagen.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Razer Taipan is een hoogwaardige gamingmuis die werd gebouwd met eenvoud in gedachten. Het is geen apparaat vol functies en knoppen. In plaats daarvan richt het zich op het leveren van hoge prestaties en op het zeer comfortabel zijn voor zoveel mogelijk gebruikers. En dat is precies wat het geweldig maakt: het is precies en u kunt het een volledige dag en nacht gebruiken en nooit moe worden. De echte Taipan is een agressieve en zeer giftige slang, en zijn gamemuisavatar heeft veel dingen gemeen. Razer's Taipan is een geweldig wapen waar veel gamers dol op zullen zijn.

Aan de andere kant, als je je nog steeds afvraagt ​​of de Taipan de moeite waard is om te kopen of niet, moet je er rekening mee houden dat dit een ambidexterige muis is en dat komt met een prijs. Hoewel er 9 knoppen beschikbaar zijn op de muis, zal een van de zijparen erg moeilijk te gebruiken zijn. Bovendien, als je meestal MMO-spellen speelt, heb je misschien liever een muis met meer knoppen.