Beoordeling

TP-LINK HS110 Wi-Fi slimme plug review - Het is de moeite waard om in uw slimme huis te zijn?

Wilt u een stekker die u vertelt hoeveel elektrische energie uw apparaten verbruiken? Wil je die plug uitzetten van je smartphone als je niet thuis bent? Wilt u dat het simuleert dat u thuis bent, wanneer u lang weggaat, door bepaalde apparaten in uw huis willekeurig in en uit te schakelen, zoals uw nachtlampje? Als je dat doet, zou je moeten overwegen om een ​​slimme plug of meer te kopen. We hebben onlangs de TP-LINK HS110 smart plug in handen gekregen en hebben deze ongeveer 10 dagen getest. Lees deze recensie om onze mening over dit apparaat te bekijken en of het de moeite van het kopen waard is voor uw slimme huis:

De TP-LINK HS110 Wi-Fi Smart Plug deactiveren

De TP-LINK HS110 Wi-Fi Smart Plug wordt geleverd in een kleine witte doos, met een afbeelding van het apparaat aan de bovenkant en het TP-LINK-logo.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Aan de zijkanten van de doos vindt u informatie over dit apparaat en de bijbehorende hardware- en softwarefuncties. Wanneer u de doos opent, vindt u de slimme stekker, de snelstartgids, technische ondersteuningsinformatie, de garantie en andere folders.

Het unboxen is snel, pijnloos en over het algemeen een aangename ervaring. Laten we nu kijken wat dit apparaat te bieden heeft in termen van specificaties en functies.

Hardwarespecificaties en ontwerp

De specificaties van dit apparaat bestaan ​​uit twee delen: de hardwareconfiguratie en het software-ecosysteem. Allereerst, laten we het hebben over de hardware: de TP-LINK HS110 slimme plug moet verbinding maken met 2, 4 GHz draadloze netwerken om als een slim apparaat te werken. Het kan verbinding maken met 802.11 b / g / n draadloze netwerken, maar niet met 802.11ac-netwerken, wat volgens ons een minpuntje is. Slimme huizen hebben snellere netwerkverbindingen nodig en de ondersteuning van de 802.11ac zou geweldig zijn geweest.

TP-LINK HS110 kan goed werken bij temperaturen variërend van 32 ° F of 0 ° C tot 104 ° F of 40 ° C, en een relatieve luchtvochtigheid tussen 5% ~ 90%, waardoor het geschikt is voor de meeste huizen en kantoren. Qua afmetingen is de stekker vrij klein, met 3, 9 x 2, 6 x 2, 5 inch of 100, 3 x 66, 3 x 64 millimeter in hoogte, breedte en diepte. Het totale gewicht is slechts 4, 34 ounce of 123, 3 gram.

De slimme stekker heeft twee knoppen: één aan de bovenkant voor het opnieuw instellen van de standaardconfiguratie en de tweede knop aan de voorzijde. Deze heeft een WiFi-pictogram, dat de connectiviteit weergeeft, en een aan / uit-pictogram. U kunt op de tweede knop drukken om alles waarop het is aangesloten aan en uit te schakelen.

Qua softwarespecificaties valt er nog veel meer te vertellen. Allereerst kan de TP-LINK HS110 slimme stekker alleen volledig worden gebruikt als u een smartphone met Android of iOS hebt. Het kan niet worden geconfigureerd vanaf pc's met Windows of een ander besturingssysteem en er is geen manier om het via internet te configureren, zelfs als u het wel moet verbinden met de TP-LINK-cloud om het op uw smartphone te configureren. Op uw smartphone moet u de app Kasa voor mobiel installeren, gemaakt door TP-LINK. Deze app werkt met Android 4.1 of hoger en iOS 8 of hoger.

Nadat u de plug op uw smartphone hebt geconfigureerd, kunt u de werktijden van de TP-LINK HS110 plannen, de afwezig-modus instellen, die simuleert dat iemand thuis is terwijl u niet thuis bent en u kunt ook de slimme plug bedienen met uw stem, gebruikmakend van Amazon Echo (als je thuis zo'n apparaat hebt).

Ga voor meer informatie over de officiële specificaties van dit apparaat naar deze pagina: Specificaties TP-LINK HS110.

Instellen en gebruiken van de TP-LINK HS110 Wi-Fi Smart Plug

De eerste stap bij het instellen van de TP-LINK HS110 is om aan te sluiten op het stopcontact waar u het wilt gebruiken. Sluit vervolgens het apparaat (en) aan dat u wilt meten en besturen in de smart plug. Voordat u het volledig als een slim apparaat kunt gebruiken, moet u echter de Kasa voor mobiele app voor Android of iOS installeren. Met deze app kunt u verbinding maken met de smart plug, deze laten aansluiten op uw draadloze netwerk en de TP-LINK HS110 en alle functies configureren. Als u de app niet installeert, zal TP-LINK HS110 fungeren als elke andere "domme" plug. Voor onze beoordeling hebben we de app voor Android gebruikt op een Nexus 6P-smartphone met Android 7 geïnstalleerd.

Een ding dat ons opviel in de Kasa for Mobile- app, is dat het toegang vereist tot veel dingen, te beginnen met uw locatie, uw bestanden, informatie over draadloze verbindingen en apparaat-ID en oproepinformatie. Dit is volgens ons vrij veel en de app zou minder toegang moeten hebben. Vervolgens moet u een account maken op de TP-LINK-cloud om uw smart plug op afstand te kunnen bedienen. Doe dit, verifieer uw e-mailaccount en vervolgens kunt u uw slimme TP-LINK-apparaten configureren, waaronder de TP-LINK HS110.

Met de app Kasa voor mobiel kunt u TP-LINK smart-pluggen, slimme lampen, minipluggen, slimme schakelaars en bereikverlengers toevoegen en configureren.

Zodra de Kasa voor mobiele app de TP-LINK HS110 slimme stekker detecteert, kunt u een naam ervoor instellen, een pictogram en deze aansluiten op het draadloze netwerk van uw huis. Nadat al deze stappen zijn uitgevoerd, kunt u de status van de slimme plug bekijken en alle functies activeren en configureren.

Met de app Kasa voor mobiel kunt u een schema instellen voor de bediening van de TP-LINK HS110 smart plug, u kunt de afwezigheidsmodus inschakelen en u kunt ook een timer instellen voor wanneer u de smart plug in of uit wilt schakelen.

Helaas zijn er conflicten tussen deze modi. Met de timer kunt u bijvoorbeeld de slimme stekker na een bepaalde tijd in- of uitschakelen en de modus Afwezig uitschakelen totdat de timer is voltooid. Als er een conflict is tussen het schema en de timer, wordt de slimme plug ook uitgevoerd op basis van wat eerder begint. Let er daarom bij het instellen van deze functies op dat ze niet met elkaar in conflict komen.

Een ding dat ik zo leuk vond aan de mobiele app van TP-LINK, is het feit dat het realtime statistieken biedt over de kracht die het gebruikt door het apparaat dat is aangesloten op je slimme stekker en je totale verbruik. Hiermee kon ik leren hoeveel mijn desktop-pc verbruikt in termen van kracht.

U krijgt ook toegang tot statistieken voor de afgelopen 7 dagen en de laatste 30 dagen, wat een geweldige informatie is om te hebben. Koppel alle live informatie die u krijgt, met het feit dat u de smart plug op afstand kunt bedienen wanneer u niet thuis bent, met behulp van uw mobiele dataverbinding, en het is duidelijk dat we te maken hebben met een zeer nuttig apparaat en mobiele app.

Terug naar de hardware, een klein minpuntje van de TP-LINK HS110 slimme stekker is dat je zijn licht 's nachts niet kunt dimmen, wat sommigen misschien irriteert. Het zou leuk geweest zijn om deze functie beschikbaar te hebben voor configuratie, althans in de mobiele app, of zelfs een fysieke knop om de lichten uit te doen.

Over het algemeen zijn we best tevreden over de TP-LINK HS110 Wi-Fi Smart Plug en wat deze te bieden heeft. Het is niet perfect, vooral niet aan de kant van de software en we staan ​​pas aan het begin van het Smart Home-tijdperk. Voor een startpunt hebben we te maken met een apparaat dat handig, gebruiksvriendelijk en niet erg duur is. Dit is het belangrijkste voor de meeste mensen.

De slimme thuiswolk van TP-LINK heeft meer beveiliging nodig

Hoewel de TP-LINK HS110 slimme stekker op zichzelf een geweldig klein apparaat is, hebben we wel kritiek op het cloudgebaseerde ecosysteem van TP-LINK:

Ten eerste moet TP-LINK in elke webbrowser toegang bieden tot het configureren van uw smart home-apparaten. De Kasa voor mobiele app maakt verbinding met de TP-LINK-cloud en verzendt gegevens naar deze om afstandsbedieningen aan te bieden voor al uw smart home-apparaten. Als u echter dezelfde cloud in een webbrowser opent, door naar de TP-LINK Cloud-website te gaan en te verifiëren met uw account, is er niets nuttigs te vinden. Er wordt u verteld dat er geen camera in uw account staat en dat is het dan. Je zou al je smart home-apparaten ook op hun website kunnen bekijken en beheren.

Er is ook geen Windows-app beschikbaar. Windows 10 is een groot besturingssysteem en het wordt volledig genegeerd door TP-LINK. Als je je smartphone bent kwijtgeraakt, zit je vast!

Bovendien is de beveiliging van de TP-LINK-cloud op zijn minst zwak. Als iemand je slimme huis hackt, is dat een groot probleem. Ze kunnen je huis op afstand bedienen en dat is geen prettige situatie. De tv-serie Mr. Robot geeft je een realistisch beeld van wat er kan gebeuren als iemand je slimme huis hackt.

TP-LINK moet zo snel mogelijk minimale beveiligingsfuncties implementeren, zoals tweestapsverificatie en de mogelijkheid om een ​​extra pincode in te stellen voor de Kasa voor mobiele app, zodat iemand die uw smartphone steelt, niet ook uw huis kan besturen. Werken met een bedrijf dat beveiligingsproducten ontwikkelt, kan een geweldig idee zijn, zodat de beveiliging is ingebouwd in alle smart home-apparaten van TP-LINK.

Voors en tegens

De TP-LINK HS110 slimme plug heeft veel positieve punten:

 • Het is niet erg duur, ook al is de prijs niet voor iedereen
 • Het is klein en licht
 • Het is gemakkelijk te gebruiken en in te stellen
 • U kunt uw smart plug op afstand bedienen, zelfs als u niet thuis bent
 • U kunt het gebruiken om energie te besparen en uw elektriciteitsrekening te verlagen
 • U krijgt real-time gegevens over het energieverbruik van de apparaten die u op de smart plug aansluit

Er zijn ook enkele minpunten, niet noodzakelijkerwijs over het apparaat zelf, maar vooral over de software en het cloud-gebaseerde ecosysteem dat door TP-LINK is gecreëerd voor zijn slimme apparaten voor thuisgebruik:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu
 • Het zou leuk zijn om 's nachts het licht op de TP-LINK HS110 smart plug uit te kunnen doen
 • Er is geen app voor Windows en geen website voor het op afstand bedienen van de TP-LINK HS110
 • Het cloud-gebaseerde ecosysteem van TP-LINK mist minimale beveiligingsfuncties zoals tweestapsverificatie en PIN-beveiliging voor hun mobiele apps
 • De timer, de planner en de afwezigheidsmodus kunnen conflicteren met elkaar als u niet voorzichtig bent met het instellen
 • De mobiele Android-app moet toegang tot minder informatie op uw smartphone vereisen
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De TP-LINK HS110 smart plug is een zeer nuttig apparaat en als u het kunt betalen, bent u blij met uw aankoop. Het is eenvoudig in te stellen en te gebruiken en biedt gegevens die zowel informatief als nuttig zijn. Ook is het een groot pluspunt om het op afstand te bedienen wanneer je niet thuis bent. U moet er echter rekening mee houden dat we aan het begin staan ​​van het Smart Home-tijdperk en hoewel er veel voordelen zijn aan een slimme woning, zijn er ook enkele belangrijke nadelen, zoals de lage beveiliging. Het cloudplatform van TP-LINK heeft veel verbeteringen nodig om een ​​slimme thuiservaring te bieden die leuk, nuttig en veilig is. Hoewel het bedrijf uitstekend werk levert bij de eerste twee aspecten van de smart home-ervaring, moeten ze veel verbeteren op de derde.