Tutorial

Bewaart u de batterij bij het gebruik van een donkere achtergrond in Windows Phone?

Windows Phone biedt veel visuele aanpassingen, met name in de nieuwe Windows Phone 8.1. Een vraag die we onszelf hebben gesteld, is of de achtergrondkleur van invloed is op hoe lang de batterij meegaat. Om deze vraag te beantwoorden hebben we vier Windows Phones met verschillende prijzen, specificaties en grootten gemaakt en hebben we een aantal batterijtests uitgevoerd. Nu kunnen we de vraag beantwoorden: gaat de batterij minder mee bij gebruik van een lichte achtergrond versus een donkere achtergrond?

De testprocedure

We hebben de volgende smartphones met Windows Phone gebruikt:

  • Nokia Lumia 525 - het heeft een 4 "IPS LCD-scherm, met een resolutie van 480x800 pixels.
  • Nokia Lumia 625 - het heeft een 4, 7 "IPS LCD-scherm, met een resolutie van 480x800 pixels.
  • Nokia Lumia 720 - het heeft een 4, 3 "WVGA IPS-scherm, met een resolutie van 480x800 pixels.
  • Lumia 1020 - het heeft een 4, 5 "AMOLED RGBG PenTile Clear Black-scherm, met een resolutie van 1280 × 768 pixels.

We willen Nokia bedanken voor het delen met ons van de smartphones die in onze tests zijn gebruikt.

We gebruikten de standaardconfiguratie voor elke smartphone en de standaardkleuren die door Nokia waren ingesteld. Vervolgens hebben we een Microsoft-account toegevoegd en de WP Bench-app geïnstalleerd, zodat we de batterij konden testen. We hebben er ook voor gezorgd dat elke smartphone de nieuwste versie van Windows Phone had die ervoor beschikbaar was.

We veranderden de achtergrondkleur van donker naar licht en voerden 3 batterijtests uit op elke smartphone, voor elke achtergrondkleur. Vervolgens hebben we de gemiddelde score voor elke smartphone en elke achtergrondkleur berekend en we hebben gezocht naar duidelijke trends in onze metingen.

Laten we eens kijken wat we hebben geleerd:

Afhankelijk van uw Windows Phone - u kunt maximaal 8% besparen op de batterij

Hieronder ziet u de gemiddelde tijd die elke smartphone heeft geduurd in de batterijtest van de WP Bench . Deze test legt de nadruk op de telefoon en voert de batterij heel snel leeg. In het echte leven raakt de batterij van je smartphone niet zo snel leeg.

Als er één ding duidelijk is uit het onderstaande schema, is dat u de batterij wilt besparen wanneer u een donkere achtergrond gebruikt in plaats van een lichte achtergrond.

Om een ​​beter beeld te krijgen van de besparingen die u behaalt, hebben we onderstaande tabel gemaakt met het percentage besparing voor elke smartphone.

Op Windows-telefoons met kleinere schermen zoals de Nokia Lumia 525 zijn de besparingen onbeduidend. In onze testen hebben we slechts 0, 69% op deze Windows Phone bespaard bij het gebruik van een donkere achtergrond versus een lichte.

Naarmate de schermgrootte en de resolutie toenemen, zijn de besparingen echter veel beter merkbaar. Op de Lumia 720 hebben we bijvoorbeeld 6% bespaard op de accutijd, terwijl we op de Lumia 1020 8% bespaarden. Een grote verbetering!

Hebt u besparingen opgemerkt bij het gebruik van een donkere achtergrond?

Voordat u dit artikel sluit, willen we graag meer weten over uw ervaringen. Hebt u tijdens het gebruik van een lichte achtergrond versus een donkere achtergrond last gehad van verschillen in de batterijduur? Zou u bereid zijn om een ​​snelle test uit te voeren en uw resultaten met ons te delen?