Tutorial

Maak gratis aangepaste ringtones voor elke smartphone met Ringtone Maker

Afhankelijk van de smartphone die u gebruikt, is het misschien niet zo eenvoudig om aangepaste beltonen te maken. Helaas is het proces op systemen als Windows Phone of iOS iets gecompliceerder, omdat beltonen aan specifieke vereisten moeten voldoen qua formaat, lengte, enzovoort. Maar hoe zit het met het maken van gratis beltonen voor elk smartphoneplatform? We hebben wat onderzoek gedaan en we hebben een geweldige applicatie gevonden genaamd Ringtone Maker . Het is klein, gratis, zeer gemakkelijk te gebruiken en het is compatibel met alle grote smartphoneplatforms, waaronder Windows Phone. Laten we eens kijken hoe het werkt en hoe u aangepaste beltonen kunt maken voor vrijwel elke smartphone.

Hoe Ringtone Maker te downloaden en te installeren

Ringtone Maker is een lichte en eenvoudig te gebruiken applicatie. Je kunt het gratis gebruiken en aangepaste beltonen maken voor alle grote smartphoneplatforms, waaronder Windows Phone. Download het vanaf de officiële site en bewaar het waar u maar wilt op uw computer. Dubbelklik of tik erop. Het installatieproces is snel en gemakkelijk te volgen en bundelt geen werkbalken van derden of aanbiedingen die u misschien niet wilt. Dit is freeware op zijn best. Lees eerst de licentievoorwaarden en klik als u akkoord gaat op Accepteren .

Voor Ringtone Maker is .NET Framework 3.5 vereist om te kunnen worden uitgevoerd. Als het niet op uw computer is geïnstalleerd, wordt u gevraagd om het te downloaden en te installeren. Kies "Download en installeer deze functie" en wacht tot de installatie is voltooid.

Vervolgens gaat de installatie van Ringtone Maker verder. Als het is afgelopen, zou u een scherm zoals hieronder moeten zien.

Klik of tik op Voltooien om de wizard te sluiten.

Hoe maak je aangepaste ringtones met Ringtone Maker

Start Ringtone Maker door te dubbelklikken of te tikken op de snelkoppeling. De toepassing verdeelt het proces van het maken van een beltoon in vijf stappen: De eerste stap is het selecteren van het mp3-bestand dat u wilt gebruiken als een beltoon. Sleep dat bestand naar het venster van Ringtone Maker of klik om te bladeren en het bestand te selecteren.

Bij de tweede stap ziet u de titel van de mp3, een knop voor afspelen / pauzeren en een schuifregelaar die de audiotrack voorstelt.

Gebruik de schuifregelaar en sleep de oranje indicator om te selecteren welk deel van de song u als beltoon wilt gebruiken. U zult merken dat u geen audiodelen kunt selecteren die langer zijn dan 30 seconden. Dit zorgt ervoor dat uw beltoon compatibel is met elk smartphonemodel.

Nadat je het gewenste audiogedeelte als ringtone hebt gekozen, klik of tik je op Volgende. De derde stap is het selecteren van het systeem waarvoor u de beltoon wilt converteren: iPhone / iOs, BlackBerry, Android, Windows of andere. Als u een Windows Phone hebt, kiest u Windows en klikt of tikt u op Volgende .

De vierde stap is kiezen waar je Ringtone Maker wilt om de nieuw gecreëerde ringtone te bewaren. U kunt het opslaan op uw bureaublad, dezelfde map waar het originele bestand zich bevindt of u kunt op de computer surfen en een nieuwe locatie selecteren.

Selecteer de locatie waar u het wilt opslaan. Klik of tik vervolgens op 'Uw beltoon maken' en wacht tot het conversieproces is voltooid.

De vijfde en laatste stap is slechts een melding over het succes of falen van het conversieproces. Als alles goed is gegaan, is je aangepaste ringtone gemaakt.

Vervolgens kunt u een nieuwe beltoon maken of Ringtone Maker sluiten .

Conclusie

Na het spelen met andere soortgelijke applicaties, vind ik Ringtone Maker de beste en vriendelijkste toepassing in zijn soort. Heb je het ook gebruikt? Wat denk je? Kent u andere goede en gratis alternatieven voor het maken van aangepaste beltonen?