Tutorial

Windows Update gebruiken van de pc-instellingen van Windows 8.1

In Windows 8.1 zijn er twee hulpprogramma's voor Windows Update : één beschikbaar op het bureaublad (dat niet is gewijzigd sinds Windows 7) en één in pc-instellingen, die is geoptimaliseerd voor gebruikers met aanraaktoestellen. Wanneer u de pc-instellingenversie gebruikt, kunt u informatie bekijken over beschikbare updates, handmatig controleren op nieuwe updates, de beschikbare updates installeren, uw updategeschiedenis bekijken en kiezen hoe updates worden geïnstalleerd in Windows 8.1. Hier is hoe het allemaal werkt:

Toegang tot Windows Update vanaf pc-instellingen

Open eerst de pc-instellingen . Als je niet weet hoe, lees dan deze tutorial: Six Ways to PC Settings.

Wanneer het venster PC-instellingen wordt geopend, klikt of tikt u op het gedeelte Update en herstel .

Druk vervolgens op Windows Update .

Hoe Windows Update te gebruiken wanneer Automatische updates zijn ingeschakeld

Als u de aanbevelingen van Microsoft hebt gevolgd tijdens de eerste configuratie van uw Windows 8.1-apparaat, hebt u automatische updates ingeschakeld. Hoewel dit om veiligheidsredenen een goede methode is en resulteert in de tijdige installatie van belangrijke patches en productupgrades, beperkt het ook wat u kunt doen in de PC Settings update-interface. Als automatisch bijwerken is ingeschakeld, ziet u een bericht met de melding: "U bent klaar om automatisch updates te installeren" .

Als u updates hebt die momenteel zijn gepland voor installatie, ziet u een bericht dat dit aangeeft.

Klik op Details bekijken voor meer informatie.

Vanuit het venster View details kunt u de installatie handmatig forceren door op Install te klikken.

Of de updates momenteel zijn gepland voor installatie, u heeft de mogelijkheid om te controleren op updates door op Nu controleren te drukken.

Als er updates worden gevonden, zal PC Settings u op een beleefde manier informeren dat het de updates zal installeren volgens uw vooraf afgesproken schema.

Hoe Windows Update gebruiken zonder automatische updates ingeschakeld

Als u geen updates hebt geconfigureerd, klikt of tikt u op 'Kies hoe updates worden geïnstalleerd' .

Hier kunt u ervoor kiezen om automatisch naar updates te zoeken. U kunt er ook voor kiezen om ze automatisch te downloaden en te installeren of om ze automatisch te downloaden en te kiezen wanneer ze moeten worden geïnstalleerd.

Wat u ook selecteert, u kunt doorgaan en alle belangrijke updates installeren door op Installeren te klikken . Als u liever kiest en kiest welke updates u wilt installeren, klikt u op Details bekijken voor meer informatie.

Alle beschikbare updates worden nu weergegeven. Voor elk van hen kun je hun naam zien. Als u een beschrijving van een update wilt bekijken, klikt of tikt u op de koppeling Details naast de naam.

Conclusie

Waarschijnlijk heb je gemerkt dat de tool Windows Update in pc-instellingen niet per se noodzakelijk is om te gebruiken als je automatische updates hebt ingeschakeld. Dat is tenslotte het punt van automatisch updaten, het gebeurt gewoon en je hoeft er niet over na te denken. Maar als u liever zelf uw updates beheert, of als u ervoor wilt zorgen dat automatisch bijwerken zijn werk doet, is dit een goede manier om dit snel te doen. Hoe beheer je je updates in Windows 8.1? Laat hieronder een reactie achter als je problemen hebt met dit onderwerp of als je er andere ideeën over hebt.