Beoordeling

ASUS Transformer Book T200 Review - Is het beter dan de T100?

ASUS is zo vriendelijk geweest om ons een van hun nieuwste Transformer Book-apparaten te sturen. Het is de grote broer van de T100 die we een tijdje geleden hebben getest: de nieuwe ASUS Transformer Book T200. We waren erg benieuwd naar wat er anders is aan dit apparaat en of het een waardige upgrade is ten opzichte van zijn voorganger. We hebben het een week lang getest en vandaag zijn we klaar om te delen wat we erover hebben geleerd. Lees verder want dit is een van de eerste recensies ter wereld voor dit apparaat.

Unboxing van de ASUS Transformer Book T200

De ASUS Transformer Book T200 is verpakt in een doos die sterk lijkt op de ASUS Transformer Book T100, met een grote afbeelding van het apparaat aan de voorkant.

De box die we hebben ontvangen voor beoordeling bevat de tablet, het toetsenborddock en twee oplaadadapters. In tegenstelling tot de ASUS Transformer T100 beschikt de oplaadadapter niet over een USB-poort waarin u verschillende kabels kunt aansluiten. In papier vindt u een snelstartgids, de garantie en enkele andere folders, afhankelijk van waar u dit apparaat hebt gekocht.

Hardwarespecificaties

De hardwarespecificaties van het door ons beoordeelde model zijn de volgende: een 11.6 "IPS-scherm met een resolutie van 1366x768 en redelijk goede kijkhoeken, een quad-core Intel Atom Z3775-processor geklokt op 1, 33 GHz met Intel HD Graphics, 2 GB RAM-geheugen (LPDDR3 ), geklokt op 1066 MHz, 64 GB eMMC van opslagruimte vervaardigd door Hynix, met daarin het besturingssysteem en een Hitachi-harde schijf van 500 GB voor opslag. Er is ook een aan de voorzijde gerichte 2-megapixelcamera voor incidentele videochat en een 5 megapixel-camera aan de achterzijde voor af en toe foto's (als u een van die mensen bent die hun tablet gebruiken om foto's te maken), bevat het tabletgedeelte van de ASUS Transformer Book T200 twee ingebouwde achterwaarts gerichte luidsprekers, een microfoon, de camera's, de volumeknop, de power / lock-schakelaar en de Start- knop .Het formaat is 305 x 194 x 11, 95 mm (breedte x diepte x hoogte), terwijl de afmetingen van het dock zijn 305 x 200 x 26 mm (breedte x diepte x hoogte) .De tablet weegt ongeveer 0, 78 kg / 1, 71 pond (inclusief batterij) wh de dock weegt 0, 76 kg / 1, 67 pounds. Het apparaat wordt gevoed door een polymeerbatterij met een capaciteit van 38 Whrs, gaat tot 11 uur mee. De batterij bevindt zich duidelijk in het tabletgedeelte van het apparaat. Het dock is echter niet voorzien van een batterij, dus als u het gebruikt, gaat het apparaat qua autonomie niet langer mee. In termen van connectiviteit, de ASUS Transformer Book T200 bevat een USB 3.0-poort aan de linkerkant van het dock, direct naast een RJ45 LAN-connector, een USB 2.0-poort aan de rechterkant, een 802.11a / b / g / n compatibel draadloze netwerkadapter en een Bluetooth 4.0-chip.

Voor multimediadoeleinden bevatte ASUS een micro-HDMI-poort aan de linkerkant van de tablet, waar u ook een micro-USB-poort, een Micro SD-kaartlezer en een 3, 5 mm audio-aansluiting kunt vinden. Aan de rechterkant van de tablet zijn geen knoppen. Het besturingssysteem dat vooraf op dit apparaat is geïnstalleerd, is Windows 8.1 Pro 32-bit. Dit apparaat is verkrijgbaar in meerdere opslagconfiguraties: 32 GB eMMC, 64 GB eMMC, 32 GB eMMC met 500 GB harde schijf en 64 GB eMMC met 500 GB HDD (het model dat we hebben getest). U vindt hier de officiële hardwarespecificaties: ASUS Transformer Book T200-specificaties. Voor een beter overzicht van de T200 in vergelijking met zijn broer, de T100, bekijk de onderstaande tabel.

Gebruik van de ASUS Transformer Book T200

Ik gebruik de ASUS Transformer Book T200 dagelijks gedurende een week voor een relatief breed scala aan taken, waaronder het lezen en verzenden van e-mails, het verbinden met sociale netwerken, browsen op internet, het streamen van video's en artikelen schrijven voor 7 zelfstudies . In feite is het grootste deel van deze recensie geschreven op het apparaat zelf. Terugblikkend op de gebruikerservaring die dit apparaat biedt, stelt de ASUS Transformer Book T200 niet teleur in termen van prestaties. De quad-core Atom-processor in combinatie met 2 GB LPDDR3 RAM had geen enkel probleem bij het uitvoeren van Windows Store- apps, met uitzondering van een paar meer veeleisende games waardoor het apparaat zo nu en dan stotterde. De CPU is een kleine verbetering ten opzichte van de CPU in de T100 en het maakt geen groot verschil qua prestaties.

De apparaten doen ook goed werk bij het verwerken van desktoptoepassingen. Ik heb de meeste applicaties die ik op mijn pc gebruik op de ASUS Transformer Book T200 uitgevoerd en er waren heel weinig tekenen van stotteren. De desktopversie van Skype, Office 2013, Steam, Winamp, meerdere webbrowsers, IrfanView of SnagIt, liepen allemaal redelijk goed. Er was echter enige latentie bij het schakelen tussen meer dan 4 of 5 desktoptoepassingen, en dit is waar het grootste probleem van de T100 een andere gracieuze verschijning is. Het feit dat dit apparaat slechts 2 GB aan RAM heeft, helpt niet als je tegelijkertijd met veel bureaubladtoepassingen moet werken.

Aan de positieve kant lijkt ASUS zijn les te hebben geleerd na het lanceren van de T100 en we waren erg blij om te zien dat het glanzende oppervlak aan de achterkant van de tablet verdwenen is. De T200 heeft een glad, mat gestructureerd oppervlak aan de achterkant van de tablet. Dit verbetert de grip en laat geen ruimte voor vingerafdrukken. Een pluim voor ASUS voor deze welkome verbetering. Aan de achterkant van de tablet vindt u twee ingebouwde luidsprekers van degelijke kwaliteit. Zelfs als het volume redelijk luid kan zijn, adviseer ik niet om het maximaal te gebruiken, omdat het geluid op hoge niveaus wordt vervormd. Gelukkig bevindt de 3, 5 mm-aansluiting zich aan de linkerkant van de tablet, zodat u uw favoriete hoofdtelefoon kunt aansluiten. De volumeknop is ook beter gefixeerd in de behuizing, in tegenstelling tot die op de T100, die ik vaak diep in de behuizing van de tablet moest drukken om te kunnen reageren. Ons testmodel had 64 GB opslagruimte op een eMMC-schijf met het besturingssysteem en dit werd gepaard met een klassieke harde schijf van 500 GB, die zich in het dockingstation bevindt. Dit is een verbetering ten opzichte van de T100, omdat u er nu veel meer gegevens over kunt opslaan. Op de T100 was ik snel aangekomen op het punt waar ik apps moest verwijderen om ruimte te maken voor anderen, maar dat was hier niet het geval. De 64-GB eMMC-opslag was meer dan genoeg om de software en apps correct te installeren. U zult zeker een interessant contrast opmerken tussen de tablet zelf en de dock, aangezien de laatste een gladde, mat grijze textuur heeft, in tegenstelling tot de donkere behuizing van de tablet. Het toetsenborddock biedt een aangenamere ervaring dan de T100. Het toetsenbord is beter verdeeld en minder krap. Na een paar uur typen, slaagde ik erin de juiste toetsen te raken zonder er te veel naar te kijken. Het enige probleem dat we met het toetsenbord hebben ondervonden, is dat sommige toetsen niet altijd goed reageren. We hadden bijvoorbeeld enkele problemen met de CTRL + C / CTRL + V-snelkoppelingen die niet de hele tijd werden geregistreerd. Te oordelen naar andere fora op het internet, zijn we niet de enigen met dit probleem, omdat toetsenbordproblemen van invloed zijn op sommige eigenaren van de T100 en T200.

Een ander positief aspect is dat de tablet in het toetsenborddock blijft, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat hij valt terwijl u op uw schoot typt. Het komt alleen uit als je op de knop drukt om het te verwijderen. Het trackpad is ook beter dan dat op de T100, met een betere reactietijd en niet erg lawaaierig. We raden u echter nog steeds aan een Bluetooth-muis te gebruiken met dit apparaat. We hebben hier een aantal Bluetooth-muizen beoordeeld bij 7 zelfstudies, waaronder de Microsoft Wedge Touch. Overweeg om door ons gedeelte beoordelingen te bladeren om een ​​goede muis te vinden die bij de ASUS Transformer Book T200 past. ASUS heeft opnieuw gekozen om de Start- knop aan de linkerkant van de tablet te plaatsen, vlakbij de volumeknop. Helaas is het gebruik van deze knop ongemakkelijk en niet intuïtief. Als u bijvoorbeeld de tablet in uw linkerhand houdt en naar het startscherm wilt gaan, verplaatst u de tablet naar de andere hand en drukt u op de knop met de linkerhand of gebruikt u de startknop van de software op de Windows 8.1 taakbalk. Het maken van screenshots op de tablet is ook moeilijk omdat het zowel op de Start- knop als op de volumeknop moet drukken.

ASUS Transformer Book T200 heeft een scherm met een modern IPS-scherm en een resolutie van 1366x768 pixels. De beeldkwaliteit is goed, maar niet opmerkelijk, net als de kijkhoeken. De resolutie is bevredigend en dankzij de iets grotere schermgrootte is het een beetje eenvoudiger om met applicaties naast elkaar te werken dan op de T100.

Al met al heeft de ASUS Transformer Book T200 de klus geklaard en voor zijn prijskaartje is het moeilijk om een ​​apparaat te vinden dat meer biedt.

De apps gebundeld met de ASUS Transformer Book T200

Dit is een delicaat onderwerp op alle moderne apparaten, omdat fabrikanten de neiging hebben applicaties te bundelen die u misschien nooit gebruikt. Dat zou niet zo erg zijn als ze je apparaat niet zouden vertragen en de gebruikerservaring zouden verslechteren. ASUS houdt de ASUS Transformer Book T200 100% crapware niet schoon, maar bundelt ook niet teveel rommel. U zult de volgende vooraf geïnstalleerde applicaties vinden:

 • Office Home & Student 2013 - u moet Office activeren met behulp van de productsleutel in de verpakking van het apparaat. Deze versie bevat Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013 en OneNote 2013. Alle geweldige tools die u wilt behouden.
 • Netflix - afhankelijk van waar je woont, zul je deze app leuk vinden of een hekel hebben aan ASUS voor het bundelen ervan. In de VS en een aantal andere landen waar Netflix beschikbaar is, wilt u deze app gebruiken en films en tv-programma's naar uw apparaat streamen. In landen waar deze service niet beschikbaar is, moet u deze app verwijderen omdat deze geen enkele waarde voor u oplevert.
 • Flipboard - een populaire nieuws-app die u kunt gebruiken om aangepaste tijdschriften te maken op basis van uw nieuwsfeed. Misschien wilt u ermee experimenteren voordat u beslist of u het wilt behouden of niet.
 • Twitter - de officiële Windows 8.1-app voor dit sociale netwerk.
 • Lijn - een chattoepassing waarmee u mogelijk wilt experimenteren voordat u beslist of u deze wilt behouden of niet.
 • WinFlash - een toepassing die is bedoeld voor het updaten van de BIOS-software van het apparaat. Je zou het moeten houden.
 • ASUS LiveUpdate - een applicatie die u kunt gebruiken om de updates van het besturingssysteem te beheren. Zeer vergelijkbaar met de instellingen in Windows 8.1.
 • ASUS ScreenSaver - een screensaver gemaakt door ASUS.
 • ASUS WebStorage - dit is een cloudopslagservice van ASUS die u 5 GB gratis cloudopslagruimte biedt.
 • ASUS PhotoDirector - dit is een app voor fotobewerking van ASUS. Hiermee kunt u afbeeldingen bewerken, in een lijst opnemen of een collage maken, en kunt u tekstballonnen toevoegen aan afbeeldingen. Dit kan handig zijn als u bezig bent met fotobewerking, maar voor de rest zult u het niet gebruiken.
 • ASUS PowerDirector - een videobewerkingsapp met enkele basisfuncties. Misschien wilt u ermee experimenteren voordat u beslist of u het wilt behouden of niet.

De ASUS Transformer Book T200 bundelt niet zo veel nutteloze applicaties als andere apparaten. U zult zeker dol zijn op de productsleutel van Office Home & Student 2013 die bij het apparaat en de Netflix-app wordt aangeboden, als u zich in een land bevindt waar deze service beschikbaar is. De andere apps echter ... u kunt overwegen om ze te verwijderen als ze u geen waarde bieden.

Accessoires voor de ASUS Transformer Book T200

ASUS komt weer ter plaatse met het feit dat ze het toetsenborddock in het standaardpakket van de T200 opnemen. Zonder dit dock is het apparaat een stuk beperkter en neemt uw productiviteit nogal drastisch af. De tablet zelf is prima voor surfen op het web, het spelen van casual games of het luisteren naar muziek, maar als je eenmaal wat werk moet doen of als je verschillende e-mails wilt schrijven, wordt de gebruikerservaring een stuk beter wanneer je het toetsenborddock gebruikt. We raden je ten zeerste aan om een ​​Bluetooth-muis te kopen voor dit apparaat, zodat je zo productief mogelijk kunt zijn wanneer je het gebruikt voor het doen van echt werk. Afhankelijk van de versie van het apparaat dat u koopt, wordt u mogelijk beperkt door de beschikbare opslagruimte, vooral als u een model zonder een harde schijf krijgt. Als dit het geval is, moet u ook overwegen een Micro SD-kaart te kopen om deze uit te breiden.

Prestaties in benchmarks

Sinds we een paar maanden geleden de ASUS Transformer T100 hebben getest, hebben we dezelfde benchmarks uitgevoerd en de T200 vergeleken met zijn voorganger. Eerst hebben we Bootracer gebruikt om te meten hoe snel Windows 8.1 op dit apparaat start. De ASUS Transformer Book T200 is gemiddeld 45 seconden opgestart. Dit is 2 seconden langzamer dan de T100.

Vervolgens hebben we de 3DMark-app gebruikt om te zien hoe goed dit apparaat presteert bij het uitvoeren van casual games voor tabletgebruikers. We hebben de Ice Storm Unlimited- test gebruikt.

Hieronder ziet u de totaalscore van de ASUS Transformer Book T200 in vergelijking met die van de T100. Zoals je ziet, zijn de resultaten niet zo verschillend - het verschil van 4% is te klein om te vertalen naar enige zinvolle verbeteringen voor de gebruiker.

Hetzelfde geldt voor frames per seconde die worden verkregen in elke test die door deze benchmark-app wordt uitgevoerd.

Ik heb de PeaceKeeper-batterijtest uitgevoerd om te evalueren hoeveel de batterij meegaat tijdens het surfen op internet. De resultaten waren goed, maar lager dan die van de T100: T200 duurde 6 uur en 51 minuten in vergelijking met de 9 uur en 39 minuten die door de T100 werden geleverd, waardoor de T200 29% minder batterijlevensduur had. Deze test is uitgevoerd met de aanraakversie van Internet Explorer. Het verschil in autonomie verbaasde ons niet omdat de T200 wordt geleverd met een groter scherm dat meer energie verbruikt dan de T100. De T200 die we hebben getest, bevatte ook een harde schijf, terwijl de T100 dat niet deed. Het hebben van een extra harde schijf betekende meer stroom die we standaard nodig hadden.

Het opladen van het ASUS Transformer Book T200 gaat relatief snel, ergens tussen 2 en 3 uur voor een volledige lading, afhankelijk van het percentage van de batterij dat nog over is wanneer u het aansluit en of u het tijdens het opladen wel of niet ingeschakeld houdt. Tijdens het opladen was de T200 veel sneller dan zijn voorganger. Het kostte bijna de helft van de tijd dat de T100 nodig was voor een volledige lading.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Product Nominaal 4/5

Vonnis

Hoewel ASUS Transformer Book T200 een aantal goede verbeteringen biedt ten opzichte van de T100, is de hardwareconfiguratie grotendeels ongewijzigd. Voor een beetje meer geld krijg je een groter scherm, een nieuwere processor, een camera aan de achterzijde en vooral een dockingstation waarmee je een 2, 5-inch harde schijf of een SSD-station kunt aansluiten. Betere grip dankzij de matte structuur op de achterkant van de tablet De ASUS Transformer Book T200 is een andere ambitieuze stap om aan de behoeften van zoveel mogelijk klanten te voldoen. Als een tablet werkt het goed en biedt het een goede Windows 8.1-ervaring. het met het meegeleverde dock en je krijgt een degelijke netbook die geweldig is voor het schrijven van e-mails, surfen op het web, chatten met vrienden en familie en wat licht kantoorwerk.Het doet het waarschijnlijk ook goed in presentaties, dankzij de micro-HDMI-poort. Als u echter een krachtige gebruiker bent die op zoek is naar een mobiel 'werkpaard', raden we u aan ergens anders te zoeken. De ASUS Transformer Book T200 is een goed apparaat, maar de hardwareconfiguratie beperkt de gebruiksscenario's tot minder veeleisende activiteiten.