Beoordeling

Een lange tijd gebruikersbeoordeling van de Fitbit Charge HR

Fitbit Charge HR is nu een paar maanden beschikbaar, dus deze recensie is mogelijk oud nieuws voor u. We zijn er echter van overtuigd dat onze beoordeling zal opvallen van de rest, omdat deze is gebaseerd op een paar maanden dagelijkse gebruikservaring met dit apparaat. Als u nieuwsgierig bent naar hoe goed het werkt, als het u kan helpen uw gezondheid en welzijn te verbeteren en als het een apparaat is dat geen rare huiduitslag en gezondheidsproblemen veroorzaakt tijdens het dragen, lees dan deze beoordeling voordat u aankoop van Fitbit Charge HR. Er is veel te verduren, dus laten we beginnen:

De Fitbit Charge HR deactiveren

De verpakking die wordt gebruikt voor de Fitbit Charge HR komt sterk overeen met die van andere Fitbit-apparaten. U kunt het apparaat en de belangrijkste specificaties eenvoudig bekijken.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Op de achterkant van de doos vindt u meer informatie over alle belangrijke functies, in verschillende talen.

Wanneer u de doos opent, vindt u de Fitbit Charge HR, een draadloze synchronisatiedongle, de oplaadkabel, de garantie en een beknopte installatiegids.

Nu u een idee heeft gekregen van hoe dit apparaat eruit ziet, laten we eens kijken naar wat het te bieden heeft in termen van specificaties:

Hardwarespecificaties

Allereerst is de Fitbit Charge HR verkrijgbaar in drie maten: klein, groot en extra groot. Kies deze handleiding om de juiste maat te kiezen. Het apparaat heeft een zekere mate van waterbestendigheid, maar het kan slechts kleine hoeveelheden water gebruiken, zoals zweet, regen en waterspetters. Je kunt er niet mee zwemmen, douchen of afwassen tijdens het dragen. Je moet het af doen tijdens dergelijke activiteiten.

Wat sensoren betreft, monteert Fitbit Charge HR een optische hartslagmeter, een accelerometer met 3 assen, een hoogtemeter en een vibratiemotor.

De polsband is gemaakt van een flexibel elastomeer materiaal vergelijkbaar met dat van veel sporthorloges. Charge HR heeft ook een roestvrijstalen gesp van chirurgisch kwaliteit. Het apparaat is verkrijgbaar in vijf kleuren: zwart, blauw, pruim, mandarijn en groenblauw. Helaas biedt Fitbit alleen afbeeldingen voor vier van deze kleuren, zoals u hieronder kunt zien.

Het apparaat heeft een eenvoudige OLED-display die u kunt inschakelen door erop te tikken of door op de knop aan de linkerkant te drukken. De beloofde levensduur van de batterij is maximaal 5 dagen en de oplaadtijd is één tot twee uur. Om het op te laden, moet u de laadkabel gebruiken die in het pakket is meegeleverd. U kunt niets anders gebruiken om op te laden, omdat dit apparaat een eigen stroomaansluiting heeft.

Om gegevens naar andere apparaten te kunnen verzenden en ontvangen, heeft Fitbit Charge HR een Bluetooth 4.0-radiozendontvanger. In termen van geheugen kan het apparaat tot 7 dagen gedetailleerde bewegingsgegevens bijhouden, tot 30 dagen dagelijkse totalen en hartslaggegevens met intervallen van 1 seconde tijdens het volgen van de training en met tussenpozen van 5 seconden alle andere keren. Een gebied waar de Fitbit Charge HR schijnt, is de uitstekende apparaatondersteuning. Het biedt apps voor Windows, Android, iOS, Windows Phone en Mac. Maar daarover later in deze recensie meer.

U kunt de volledige set officiële specificaties bekijken, hier: HR-specificaties opladen.

De Fitbit Charge HR gebruiken

Het enige gecompliceerde onderdeel van het gebruik van de Fitbit Charge HR is het opzetten ervan. Eerst moet u een account maken met Fitbit, dan uw apparaat toevoegen en het voor de eerste keer synchroniseren. Voordat u doorgaat met het gebruik ervan, is het een goed idee om in te stellen hoe u wilt dat het werkt. Dit gebeurt met behulp van een van de vele apps die ervoor beschikbaar zijn.

U moet dingen instellen als: uw belangrijkste doel, wat het display doet als u erop tikt, hoe Fitbit uw hartslag moet volgen, op welke pols u het apparaat draagt, hoe het apparaat synchroniseert, uw gewicht, lengte, de meeteenheden die u wilt gebruiken, enz. De lijst is lang en we raden u sterk aan om wat quality-time te besteden aan het instellen van dingen, anders zult u niet tevreden zijn met sommige van de resultaten die u zult krijgen.

Zodra je het hebt ingesteld, sluit je de Fitbit-app die je gebruikt en hervat je je normale activiteiten. Wanneer je later Fitbit bekijkt, kijk dan later of het dingen naar wens rapporteert en meet. Aarzel niet om te experimenteren met de vele beschikbare instellingen totdat u de gegevens krijgt waarin u bent geïnteresseerd, zo nauwkeurig mogelijk.

Een aspect dat erg belangrijk is voor draagbare apparaten, is hoe goed ze worden getolereerd door je huid. We zijn blij om te kunnen melden dat we na enkele maanden Fitbit Charge HR geen problemen hadden met huiduitslag en irritaties. Zolang u het apparaat wekelijks opschoont, zou u OK moeten zijn. Ook raakt het elastiek niet kleverig aan je arm en heeft het niet de neiging zweet vast te houden.

Als u gegevens van de Fitbit Charge HR wilt ontvangen, kunt u de display gebruiken en de huidige algemene aantallen delen zoals: calorieën, stappen enzovoort, of u kunt de Fitbit-app gebruiken en gedetailleerde statistieken opvragen van wat er gaande is. Een probleem dat we hebben ondervonden bij het gebruik van de Fitbit Charge HR met een Windows Phone-smartphone, is dat we de beller-ID niet konden krijgen om op de Fitbit te werken. Dat is ook al hebben we All Day Sync uitgeschakeld. Blijkbaar werken deze functies niet tegelijkertijd.

Een andere kleine fout die we hebben opgemerkt is dat, wanneer je in je handen klapt, zoals wanneer je naar een concert gaat, het scherm zichzelf aanpast en Fitbit in die tijd enkele stappen kan tellen, ook al verplaats je alleen je handen. Het is een kleine klacht in onze mening.

Wat betreft de gegevens die u van de Fitbit Charge HR krijgt, moet u weten dat deze nooit 100% nauwkeurig is, ongeacht wat u meet. Allereerst is het meten van het aantal stappen dat je op een dag doet over het algemeen goed. Ja, het meet stappen als je tijdens een concert in je handen klapt, maar dat heeft geen echt effect op je algehele nummers op een zinvolle manier. De gegevens die u van Fitbit krijgt, zijn zo betekenisvol dat u begrijpt hoe actief u bent en dat u maatregelen kunt nemen ter verbetering.

We waren erg tevreden over de sleep-tracking die Fitbit biedt. Je kunt slaapdoelen voor jezelf instellen en bijhouden hoeveel je elke nacht slaapt, hoe opgewonden je bent enzovoort. Fitbit Charge HR heeft ons veel geholpen bij het verbeteren van hoeveel we elke nacht slapen en heeft ons doen besluiten meer tijd te laten doorgaan voor deze "activiteit". Dientengevolge voelden we ons elke ochtend beter en hadden we een betere productiviteit gedurende de dag.

Naar onze mening is Fitbit Charge HR's grootste zwakte precies wat het anders zou moeten maken: hartslagbewaking. Allereerst leidt het meten van de hartslag in het gebied van de pols tot minder nauwkeurige resultaten dan wanneer andere delen van uw lichaam worden gebruikt. Ook wordt de nauwkeurigheid bepaald door huidpigmentatie, hoe je beweegt, hoeveel je beweegt, waar je het apparaat precies draagt ​​en hoe strak het op je lichaam blijft, enz. Fitbit heeft zelfs een gids gemaakt over hoe je het apparaat kunt gebruiken voor de best mogelijke resultaten en u zou het moeten lezen: veelgestelde vragen over hartslag.

We waren echter tevreden met de hartfrequentie in rusttoestand, die laat zien hoe je hart klopt als je stil bent, en het kan een belangrijke indicator zijn voor de gezondheid van je hart. Deze rapporten leken dicht genoeg bij de realiteit en leverden gegevens die nuttig voor ons waren.

Met betrekking tot de beloofde levensduur van de batterij - we zouden nooit onze Fitbit Charge HR 5 dagen mee kunnen doen tenzij we de hartslagmonitoring stopten, wat het doel van Fitbit Charge HR in plaats van Fitbit Charge miskent. In het echte leven zou je 4 dagen batterijlevensduur moeten verwachten, een paar uur. Het laden gaat over het algemeen echter snel. In de meeste gevallen wordt Fitbit Charge HR in ongeveer 1 uur opgeladen. Na een paar weken gebruik, ontwikkelden we de gewoonte om het te laten laden terwijl we douchten. Op deze manier hielden we het veilig, weg van water en laadde het op terwijl we niet veel stappen namen. Misschien wil je een soortgelijke gewoonte ontwikkelen.

Een groot deel van de gebruikerservaring is het software-ecosysteem van het draagbare apparaat dat u gebruikt. Sommige apparaten hebben geweldige sensoren en hardware, maar zeer slechte apps. Gelukkig is dit niet het geval voor Fitbit. Meer over dit onderwerp, in het volgende deel van deze recensie: