Anders

5 Beste apps voor het scannen van QR-codes op Android-apparaten

QR-codes zijn overal om ons heen: u vindt ze op flyers, posters, websites, applicaties, evenementenadvertenties, menu's van restaurants ... bijna overal. Dit zijn tweedimensionale streepjescodes, meestal bestaande uit zwarte vierkante stippen op een witte achtergrond die kunnen worden gelezen door een afbeeldingsapparaat. Ze worden gebruikt voor het opslaan van alfanumerieke gegevens, dus ze zijn een goede manier om informatie te delen, zoals een website of productinformatie op een klein vierkantje. Vanzelfsprekend kan uw Android-smartphone of -tablet eenvoudig worden omgezet in een QR-codelezer met de juiste toepassing. We hebben de beste vijf QR-code-lees-apps geïdentificeerd: lees ons artikel om je favoriet te vinden!

1. Barcodescanner

Deze app met de toepasselijke naam van het ZXing-team is een veteraan in zijn soort, want het is een van de meest bekende lees-apps voor het lezen van streepjescodes. Het doet precies wat zijn naam doet vermoeden: scant streepjescodes. Het ondersteunt vele soorten 1D- en 2D-barcodes en heeft nogal wat instellingen die moeten worden geconfigureerd. Het kan automatisch erkende webadressen openen, een geschiedenis van gescande codes opslaan, het LED-lampje van het apparaat gebruiken om codes te lezen, kan geïnverteerde (wit op zwart) codes scannen en kan zelfs vele barcodes continu scannen met behulp van de bulkscanmodus .

Downloadpagina: streepjescodescanner

2. Google Goggles

Ja, Google heeft zijn eigen barcodeleesapplicatie - hoewel het misschien niet zo bekend is als Gmail of Google Calendar, wordt het soms gebundeld op Android-smartphones. Goggles is meer dan een eenvoudige barcodelezer, hoewel het zeker alle soorten streepjescodes kan lezen. Daarnaast kan het veel verschillende soorten gegevens herkennen en verwerken: het heeft bijvoorbeeld optische tekenherkenning, zodat het tekst kan herkennen, die vervolgens automatisch kan worden vertaald met Google Vertalen. Het kan ook beroemde bezienswaardigheden, schilderijen, boeken, dvd's en cd's herkennen en aanvullende informatie weergeven, of visitekaartjes scannen en contacten leggen op basis van de informatie op de kaart. Oh, en het kan ook sudoku-puzzels oplossen. Nette, is het niet?

Downloadpagina: Google Goggles

3. QuickMark-streepjescodescanner

Als een barcodescanner heeft deze app van SimpleAct Inc. alle belangrijke vereiste functies: hij kan vele soorten barcodes scannen, ook omgekeerde, herkent webadressen, telefoonnummers, e-mailadressen en geografische coördinaten, ondersteunt bulkscanning en kan zelfs barcodes in.csv of.txt formaten exporteren. QuickMark kan ook barcodes van galerijfoto's of het web decoderen en u kunt ook codes invoeren om te worden gedecodeerd.

De meest interessante functie van de app is dat deze barcodes kan maken: u kunt vele soorten informatie in deze streepjescodes opslaan, zoals een ander toepassingsadres, een contact, een gebeurtenis, een webadres, een e-mail, telefoonnummer enzovoort.

Downloadpagina: QuickMark Barcode Scanner

4. i-nigma QR- en barcodescanner

3GVision brengt ons een barcodelezen-app die alle noodzakelijke functies bevat: het ondersteunt de belangrijkste codetypen (QR, DataMatrix en UPC / EAN - ook wel "Supermarkt" -codes genoemd), kan gekleurde of ongewoon ontworpen codes scannen en kan gescande codes delen via SMS, Facebook, Twitter of andere sociale netwerken. Een interessante toevoeging aan de app is de i-nigma shopper, een webservice aangeboden door de makers van de app: wanneer de barcode van een product wordt gescand, kan deze automatisch op internet zoeken naar de beste aanbiedingen, zodat u meteen kunt controleren of u het huidige product tegen een redelijke prijs kopen, of er zijn veel betere aanbiedingen in andere winkels. Naast deze leuke kleine bonus, houdt de applicatie ook de scangeschiedenis bij, kunt u uw favorieten opslaan en is de scansnelheid ongelooflijk snel - waarschijnlijk de snelste van alle apps die we hebben getest.

Downloadpagina: i-nigma QR & Barcode Scanner

5. Norton Snap qr-codelezer

Een QR-codelezer van een bekend beveiligingsbedrijf? Ja, dat leest u goed, Norton heeft zijn eigen toepassing voor het scannen van streepjescodes, die een leuke kleine functie heeft, maar laten we eerst de basisfuncties ervan bekijken. Deze zijn helemaal niet overvloedig: Norton Snap kan alleen QR-codes scannen, geen 1D of andere speciale soorten streepjescodes, maar het kan ook de camera aan de voorkant en de achterkant gebruiken, heeft een bulkscan-modus en kan het LED-lampje van de telefoon gebruiken wanneer het donker scannen. En voor die bonusfunctie? Aangezien Norton een beveiligingsbedrijf is, is dit natuurlijk beveiligingsgerelateerd: wanneer een webadres wordt gescand, scant de app het automatisch, toont het het laatste adres wanneer een URL-verkortende koppeling is ingesloten in de QR-code en scant de code, met de Norton-classificatie, zodat u weet of het veilig is om de website te bezoeken.

Downloadpagina: Norton Snap qr-codelezer

Conclusie

QR-codes zijn misschien niet het baanbrekende ding geworden waarvan ze hadden gehoopt, maar ze worden nog steeds overal gevonden en kunnen nuttig zijn. Natuurlijk zijn ze niet veel waard zonder een scanner, maar dat is waar je slimme Android-apparaat in het spel komt. Er is een ongelooflijk aantal barcodelezingstoepassingen beschikbaar in de Google Play Store en de meeste hebben dezelfde functies. In dit artikel hebben we geprobeerd toepassingen te delen die op zijn minst een beetje uniek zijn, handige extra functies bieden, of ze zijn in ieder geval erg snel en kunnen codes in een handomdraai scannen. Welke is je favoriete QR-codescanner uit onze lijst? Kent u andere goede QR-code scanning-apps voor Android?