Beoordeling

Herziening van de LifeCam Studio - Top HD Webcam van Microsoft

Onlangs vond ik mezelf op zoek naar een HD-webcam. Ik heb een beetje onderzoek gedaan, een paar modellen gevonden en uiteindelijk de Microsoft LifeCam Studio uitgekozen vanwege de ongeëvenaarde stuurprogramma-ondersteuning die Microsoft biedt voor zijn apparaten. Maar had ik het mis om deze webcam te kiezen? Levert het echt HD-kwaliteit? Werkt het goed? Laten we het uit deze beoordeling achterhalen.

De Unboxing-ervaring

De verpakking is wat je gewend bent: de doos is veel groter dan de webcam en je kunt hem bekijken zonder hem te openen.

Binnenin bevindt zich een CD met de juiste software, de webcam zelf, de USB-kabel, een kleine plastic hoes voor de lens en een korte handleiding.

Als u op zoek bent naar een meer gedetailleerde producthandleiding, moet u online gaan om de nieuwste documentatie te vinden: Microsoft LifeCam Studio-ondersteuning.

Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien, is de camera niet erg groot, ziet hij er goed uit en is hij eenvoudig aan elke monitor te bevestigen. Het kan ook op een statief worden gemonteerd, voor het geval u er iets creatiever mee moet doen. :)

Het installatieproces

Zowel in Windows 7 als Windows 8 wordt de camera gedetecteerd zodra u hem aansluit. Windows downloadt en installeert automatisch de juiste stuurprogramma's en u kunt het binnen een mum van tijd gebruiken.

Ik waardeerde dat Microsoft Windows 8-ondersteuning bood zodra het besturingssysteem beschikbaar was. Omdat het door Microsoft is gemaakt, is de Windows-stuurprogrammaondersteuning vlekkeloos. De Microsoft LifeCam Studio werkt, plug-and-play, in alle versies van Windows, inclusief Windows XP. Er zijn ook firmware-updates beschikbaar die bugs en problemen oplossen.

Ik ging wild en stopte de webcam in een laptop waarop Ubuntu Linux was geïnstalleerd. Tot mijn verbazing installeerde Ubuntu het correct en ik kon het in een paar seconden gebruiken. Ik weet echter niet zeker of het op de Mac werkt, aangezien Microsoft geen officiële OS X-ondersteuning biedt. Als onze lezers het op de Mac hebben gebruikt, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten en uw ervaring te delen. Hoe dan ook, felicitaties voor Microsoft voor het maken van een webcam die goed werkt in Linux. :)

Hardwarespecificaties

Als u een volledig overzicht van de hardwarespecificaties wilt hebben, raad ik u aan deze pagina op de Microsoft-website te lezen: Microsoft LifeCam Studio - Belangrijkste kenmerken.

In deze review wil ik me alleen richten op de meer belangrijke specificaties:

  • Microsoft zegt dat de LifeCam Studio een 1080p HD-sensor heeft maar een 720p HD-opname biedt. Dat is helemaal waar. De LifeCam-software neemt video op met 720p en niet met 1080p. De camera werkt echter wel op 1080p en ik kon Full HD-video opnemen met andere software, zoals Camtasia Studio.
  • De 360-graden rotatie is handmatig. De webcam heeft geen enkele motor om hem te draaien, zodat ik een bepaald doel kan volgen. Met behulp van de LifeCam-software kunt u echter inzoomen, uitzoomen of de camera scherpstellen op de bovenkant, onderkant, rechterkant of linkerkant van de lens.
  • Microsoft LifeCam Studio werkt uitstekend op Skype, zowel Windows- als Linux-versies.

De gebruikservaring

Er is niet veel te vertellen over deze webcam als het gaat om de gebruikservaring. Het werkt gewoon! Het doet wat u ervan verwacht en zonder problemen.

De beeldkwaliteit is scherp, vooral in goed verlichte omgevingen. Zelfs in donkere kamers krijg je heel fatsoenlijke resultaten. De TrueColor-technologie met face-tracking doet het heel goed en de webcam stelt automatisch scherp op uw figuur tijdens uw video-chatsessies.

Het enige nadeel is de Microsoft LifeCam-software die een beetje aan de middelmatige kant is. Hiermee kunt u alleen video's opnemen, foto's maken, sommige effecten toepassen op de video-uitvoer, enkele parameters configureren en zoomen. De interface is een beetje aan de onhandige kant en ik had liever iets moderners en eleganters gekozen.

De beschikbare instellingen voor de webcam zijn niet veel. Je zou echter niet de behoefte voelen om ermee te spelen. Ik was bijvoorbeeld zo blij met de beeld- en geluidskwaliteit dat ik niets hoef te veranderen in de maand dat ik het heb gebruikt.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Stel je niet voor dat de Microsoft LifeCam-software verschrikkelijk is. Het is gewoon niet geweldig en het staat in contrast met de kwaliteit van de hardware in deze kleine maar krachtige webcam. Het functioneren van de webcam wordt er op geen enkele manier door gehinderd.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

Microsoft LifeCam Studio is een HD-webcam die erg goed werkt en die relatief betaalbaar is. Voor minder dan 100 dollar krijg je een apparaat dat plug-and-play is (zelfs in Ubuntu Linux), dat HD-video-opnames, een zeer goede geluidskwaliteit en een goede autofocus levert. De inspanning om het in te stellen is minimaal en de meeste gebruikers zullen nooit met de standaardinstellingen knoeien. Ze zullen het gebruiken zoals het uit de doos was opgesteld. De aanschaf van Microsoft LifeCam Studio is een veilige gok voor iedereen die op zoek is naar een HD-webcam.