Beoordeling

Herziening van de Belkin @TV - Mobile TV for Geeks

Onlangs heb ik de Belkin @TV in handen gekregen. Vanaf het moment dat ik het aanraakte, was ik erg geïntrigeerd: mobiele televisie? Streamen op afstand? Interessante concepten waar ik tot nu toe niet mee heb gepraat. Stel je mijn nieuwsgierigheid voor terwijl je het apparaat uitpakt en het voor de eerste keer instelt. Ik was erg benieuwd naar hoe dit concept werkt, als het nuttig is, voor wie, etc. Als je wilt zien wat ik heb geleerd, lees dan deze recensie.

De Belkin @TV uitboxen

Toen ik de Belkin @TV in handen kreeg, was ik een beetje in de war over wat dit apparaat doet. De verpakking, hoewel knap, voegde een beetje toe aan de verwarring. Dus deze box kan je tv uitzenden en ook opnemen? Kun je de tv-invoer naar je computers streamen en naar je mobiele apparaten?

Zoals ik later hoorde, komt deze beschrijving in de buurt, maar niet erg precies. Er zijn enkele belangrijke aspecten die u over het product leert pas nadat u het bent gaan gebruiken. Maar eerst, laten we het hebben over de onverpakte ervaring: alles in de doos is mooi geregeld. De doos heeft bijna alles wat je nodig hebt op het gebied van kabels, met een paar uitzonderingen: de stroomadapter, een netwerkkabel, component- en composietkabels, een infraroodblaster en een SCART-adapter.

Er zit ook een CD in, maar tot mijn verbazing bevat deze geen stuurprogramma's of software. Alleen de garantie en compliance-informatie. Ik vond dit een beetje vreemd. De stuurprogramma's zijn online te vinden. Ik keek naar de Belkin @TV en naar al mijn consoles, monitoren en tv's en toen vroeg ik me af: waar zijn de HDMI- en de Composite AV-kabels? Er zijn geen opgenomen in het pakket. Dat komt omdat HDMI niet wordt ondersteund door Belkin @TV. U kunt het echter met een Composite AV-kabel gebruiken als u deze kabel afzonderlijk aanschaft. U kunt bijvoorbeeld een Composite AV-kabel gebruiken om uw Xbox-console aan te sluiten op de Belkin @TV of de Belkin @TV op een tv of monitor die werkt met Composite-invoer.

Het installatieproces voor Belkin @TV

Belkin @TV is een zeer goed voorbeeld van een apparaat dat vereist dat u de handleiding aandachtig leest voordat u het instelt. Aarzel niet om naar deze pagina te gaan: @TV Product Support, download de handleiding, lees deze en start dan pas het installatieproces. Ik raad ook aan de onderstaande video te bekijken:

De installatie omvat nu veel stappen die in een specifieke volgorde moeten worden uitgevoerd. Als je niet voorzichtig bent, heb je wat problemen bij het opzetten van de Belkin @TV. Het kan echter worden gedaan. De beschikbare handleidingen zijn gemakkelijk te volgen en te begrijpen. Zolang je oplet, zul je het binnen een paar minuten laten werken. De installatiewizard op de pc controleert eerst de nieuwste firmware en werkt het apparaat indien nodig bij. Dat is geweldig, want recente firmware-updates hebben een aantal bugs verholpen.

Vervolgens doorloop je een lange wizard met de vraag om dingen op te geven en in te stellen zoals: je land, de fabrikant en het model van de settopbox met de tv-service (indien van toepassing), het set-top boxtype, opdrachten van de @TV, de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u wilt gebruiken voor de @TV-service.

Helaas is de lijst met ondersteunde landen niet zo lang. Landen zoals Roemenië ontbreken. U kunt echter doorgaan met de wizard en dingen opzetten, zelfs met de dichtst mogelijke keuzes voor een specifieke vraag / item. Vervolgens mag u uw tablets en smartphones instellen. Hier zijn de dingen lastiger dan ze zouden moeten zijn. Ik was zeer verrast om te horen dat de mobiele app die je moet installeren om verbinding te maken met het apparaat niet voor alle apparaten gratis is. De iPhone- en Android-app voor smartphones kost $ 12, 99 per stuk extra. Maar de tablet-apps zijn gratis. Hoe kan dat? Wat is de gedachte achter deze beslissing? Ik vond het echt niet leuk. Toen leerde ik dat de Android-app gratis is op Amazon. Je kunt het hier vinden: Belkin @TV voor Android Gratis. U moet echter de Amazon Appstore op uw Android-telefoon installeren om deze te kunnen installeren. En zelfs dan bent u onderworpen aan beperkingen opgelegd door Amazon, gebaseerd op uw land. Het installeren van de app op mobiele platforms is lastiger dan het zou moeten zijn en het brengt extra kosten met zich mee, die niet op een transparante manier worden gecommuniceerd wanneer u het apparaat koopt. Veel gebruikers zullen dit niet waarderen, ook al is het een gangbare praktijk die ook wordt gebruikt door concurrerende apparaten die door andere fabrikanten zijn gemaakt.

De Belkin @TV gebruiken

Zodra de Belkin @TV en alle apparaten waarmee u verbinding wilt maken, zijn opgezet, is de ervaring eenvoudig en werkt deze goed. Ik had geen problemen met het streamen van de tv-invoer (zelfs als deze afkomstig was van een kabel-tv-provider of van mijn eigen Xbox) naar al mijn testapparatuur.

De Belkin @TV Player is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Dat geldt ook voor de mobiele apps die ik op Android heb getest (ik heb geen tests op Apple-apparaten uitgevoerd). Het configureren van de speler is een goed idee en zelfs beginners zullen er geen problemen mee hebben.

Streaming werkt vooral goed op uw draadloze netwerk en redelijk goed bij aansluiting via 3G-mobiele netwerken. Dan hangt u veel af van de kwaliteit van het mobiele signaal. Als je 3G-verbinding slecht is, zul je getuige zijn van vertragingen en slechte kwaliteit. Dit probleem wordt echter veroorzaakt door uw mobiele provider, niet door Belkin @TV.

Beperkingen voor Belkin @TV

Tijdens het gebruik van de Belkin @TV leerde ik dat het enkele beperkingen heeft die belangrijk kunnen zijn voor gebruikers:

  • De maximale resolutie die werd meegeleverd met mijn installatie was 720X480. Als je HD-resoluties verwacht, zul je teleurgesteld zijn. Dit werkt echter goed op de meeste smartphones en tablets, dus ik had geen grote problemen.
  • U kunt geen opnames plannen. U kunt echter zijn live uitzending op uw computer opnemen.
  • Er is geen HDMI-ondersteuning. Gezien hoeveel beeldschermen en apparaten met HDMI werken, had ik verwacht dat Belkin @TV de juiste ondersteuning zou bieden.
  • Er zit geen Composite AV-kabel in het pakket.
  • De smartphone-apps hebben een meerprijs die niet wordt gedekt door de aanschaf van het apparaat.
Product Nominaal 4/5

Vonnis

Er zijn niet veel producten in deze niche van mobiele televisie. De Belkin @TV heeft heel weinig concurrenten en niemand lijkt de perfecte ervaring aan te bieden. Hoewel het een tijdje duurt om dingen op te zetten, kan ik zeggen dat Belkin @TV een goed apparaat is dat zijn werk goed doet. Als u in overweging neemt dat dit het eerste apparaat in zijn soort is, van Belkin, beseft u dat zij er behoorlijk goed werk van hebben gemaakt. Als ze de firmware blijven verbeteren, kunnen ze ondersteuning voor meer landen en invoerapparaten toevoegen. Dat wordt zeker gewaardeerd door gebruikers. Maar welke gebruikers zullen genieten van dit soort product? Niet zo veel. Als het belangrijk voor u is om TV en andere soorten video-invoer op te nemen en te streamen, dan kunt u overwegen de Belkin @TV aan te schaffen. Het heeft de basisbeginselen en, als je eenmaal door het installatieproces bent gegaan, is de gebruikservaring eenvoudig en pijnloos.