Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Review Bitdefender Total Security

Bitdefender is een van de beste antivirusontwikkelaars ter wereld en hun beveiligingsproducten bieden gebruikers consistent een uitstekende bescherming tegen allerlei soorten beveiligingsrisico's. Hun nieuwste topbeveiligingsproduct voor consumenten - Bitdefender Total Security 2018 - is al geruime tijd uit en we wilden zelf zien wat het te bieden heeft en hoe goed het presteert. Na meer dan een week testen, hebben we hier in dit overzicht het volgende gevonden:

Waar is Bitdefender Total Security 2018 goed in?

Bitdefender Total Security 2018 is een beveiligingssuite die zeer efficiënt is als het gaat om:

  • Beveilig uw computers en apparaten tegen malware, zowel offline als online
  • Bewaken van uw apparaten wanneer u verbinding maakt met onveilige netwerken
  • Het bieden van een goed georganiseerde gebruikersinterface die zowel toegankelijk is voor beginners als met veel geavanceerde functies, hulpmiddelen en instellingen voor ervaren gebruikers

Bitdefender Total Security 2018 versus Bitdefender Internet Security 2018

Bitdefender Total Security 2018 is de meest "complete" beveiligingssuite die door het bedrijf wordt aangeboden. In vergelijking met de lichtere versie met de naam Bitdefender Internet Security, voegt Total de Anti-Theft- en OneClick Optimizer- hulpmiddelen toe, en naast de Windows-software geeft het ook toegang tot MacOS-, Android- en iOS-antivirus-apps. Gezien het vrij kleine prijsverschil, zijn we van mening dat Bitdefender Total Security 2018 een betere deal is dan de Bitdefender Internet Security 2018- suite. Beide producten zijn echter uitstekend en u moet degene kiezen die het beste bij u past.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Wanneer u naar Bitdefender Total Security 2018 kijkt, zijn er veel positieve eigenschappen:

  • De antivirus-engine is extreem goed en malware kan er niet gemakkelijk voorbij
  • De webschild blokkeert alle gevaarlijke websites die u zou kunnen bezoeken, in elke webbrowser die u gebruikt
  • De firewallmodule is zeer efficiënt wanneer u verbinding maakt met openbare netwerken en alle netwerkbedreigingen aankan
  • De gebruikersinterface heeft een mooi en consistent ontwerp en het is gemakkelijk om er een weg door te vinden
  • De meeste gebundelde hulpprogramma's zijn nuttig en we waarderen vooral de Bitdefender VPN- oplossing die gebruikers kan helpen veiliger te zijn wanneer ze verbinding maken met onbetrouwbare openbare netwerken zoals de coffeeshops of luchthavens WiFi

We hebben niets te klagen over Bitdefender Total Security 2018, dat bewezen heeft een van de beste antivirusproducten te zijn die we ooit hebben beoordeeld.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

Bitdefender Total Security 2018 is een beveiligingsproduct dat al vele jaren aan de 'top van de voedselketen' staat. Het antivirusproductengamma van Bitdefender biedt een hoge effectiviteit bij het beschermen tegen malware, de gebruikersinterface ziet er goed uit en is gemakkelijk te gebruiken door zowel beginners als gevorderden. Bovendien heeft dit product een verwaarloosbaar negatief effect op de prestaties van uw computer. We hielden van de firewall-module en de vele extra functies die erin zitten, en we waarderen het feit dat het een eenvoudige VPN-service bevat om gebruikers te beschermen bij het verbinden met openbare draadloze netwerken. Ons oordeel is dat u niet verkeerd kunt gaan met het kopen van Bitdefender Total Security 2018 en we raden het ten zeerste aan al onze lezers aan.

De download- en installatie-ervaring

Als u Bitdefender Total Security 2018 wilt krijgen, moet u eerst een account maken op de website, die u vervolgens kunt gebruiken om al uw Bitdefender-abonnementen en beschermde apparaten te beheren en te beheren. Zelfs als u alleen een proefversie van Bitdefender Total Security 2018 wilt downloaden en installeren, moet u dit account nog steeds maken. Om het te maken, moet u Bitdefender voorzien van een naam, een e-mailadres en ook een wachtwoord kiezen.

Zodra u dat hebt gedaan, kunt u het installatieprogramma downloaden. Dit is een uitvoerbaar bestand met de naam bitdefender_windows_ [activation_key] .exe . Het zou een grootte van slechts 10, 6 MB moeten hebben. Wanneer u het programma start, downloadt de installatiewizard nog eens 430, 8 MB aan gegevens van de servers van Bitdefender. Het is veel en als je een slechte internetverbinding hebt, kan dit een tijdje duren.

Zodra alle vereiste gegevens zijn gedownload, begint Bitdefender Total Security 2018 met de installatie ervan. Dit is de enige stap waarmee u de instellingen enigszins kunt aanpassen: u kunt kiezen voor "Anonieme rapporten verzenden" naar Bitdefender en u kunt de gebruikte taal selecteren.

Klik op Installeren en Bitdefender Total Security 2018 start het installatieproces. Gedurende deze tijd voert de suite ook een snelle antivirusscan uit om er zeker van te zijn dat uw computer schoon is van malware. Als alles goed gaat en uw computer niet traag is, zou Bitdefender Total Security 2018 binnen ongeveer een minuut of twee moeten werken.

Wanneer de installatie gereed is, laadt Bitdefender Total Security 2018 de gebruikersinterface en beveiligingsmodules. Het is niet nodig om uw Windows-computer opnieuw op te starten, omdat het beveiligingspakket u onmiddellijk kan beschermen. Over een minuut of twee start de Bitdefender ook een automatische update, wat een goede zaak is, want het zorgt ervoor dat je vanaf het begin de nieuwste bescherming krijgt. Op onze testcomputer betekende deze update het downloaden van nog eens 60 MB. Voor de update die moest worden toegepast, had de beveiligingssuite een herstart van het systeem nodig.

Bitdefender Total Security 2018 is een beveiligingspakket dat eenvoudig te installeren is op uw computer. Het vereist echter dat u persoonlijke informatie verstrekt die nodig is om een ​​online account voor u te maken. Om het te installeren, moet je ook behoorlijk wat gegevens downloaden van Bitdefender. Hoewel de antivirus geen herstart van het systeem nodig heeft om u te kunnen beschermen, is een herstart vereist voordat de eerste update wordt toegepast.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Tijdens het installatieproces schakelt Bitdefender Total Security 2018 Windows Defender en Windows Firewall automatisch uit, waardoor mogelijke conflicten en prestatieproblemen die zouden kunnen ontstaan, worden geëlimineerd. Bitdefender Total Security 2018 kan ook goed worden geïntegreerd met Windows 10 met betrekking tot netwerken - we hadden geen problemen bij het maken van of aansluiten bij een thuisgroep in het lokale netwerk, noch bij het gebruik van universele Windows-platformapps.

De firewallmodule die is opgenomen in Bitdefender Total Security 2018 kan het netwerkprofiel detecteren dat u in Windows hebt ingesteld en past het beveiligingsniveau daarvan automatisch aan. Vermeldenswaard is dat u hiermee ook het netwerkprofiel handmatig kunt wijzigen als u dat wilt.

Als het gaat om uw online beveiliging, kiest Bitdefender Total Security 2018 ervoor om u te beschermen door al het internetverkeer dat op uw computer wordt gescand te scannen en te filteren. Het bundelt geen extra webbrowser-uitbreidingen voor beveiliging, en dat vinden we leuk.

Een ander ding dat we hebben gecontroleerd, is hoeveel Bitdefender Total Security 2018 de opstarttijd van onze testcomputer heeft verhoogd. Om dat te doen, hebben we BootRacer geïnstalleerd en de opstarttijden gemeten voor en na het installeren van de beveiligingssuite. Bitdefender Total Security 2018 had geen negatief effect op de opstarttijden van onze testcomputer, en dat is geweldig. Bovendien had de beveiligingssuite slechts 263 MB RAM nodig op ons testsysteem om zijn kernprocessen uit te voeren. Dat is een gemiddeld RAM-verbruik voor moderne computers.

Om te controleren of de snelheid van het internet of het lokale netwerk wordt beïnvloed door Bitdefender Total Security 2018, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en met LAN Speed ​​Test . De tests die we met Speedtest.net hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat noch de download noch de uploadsnelheid werd beïnvloed door de beveiligingssuite. Uit de tests die we met LAN Speed ​​Test hebben uitgevoerd, bleek echter dat de uploadsnelheid voor het kopiëren van een bestand via het lokale netwerk met 6 procent langzamer was na het installeren van Bitdefender . Dit betekent dat de beveiligingssuite een klein negatief effect heeft op de netwerkoverdrachtsnelheden, maar niet op gegevensoverdracht via internet.

Bitdefender Total Security 2018 is een beveiligingspakket dat goed is geïntegreerd met Windows en al zijn netwerkfuncties. Het feit dat het uw computer niet vertraagt, is ook een groot positief punt. Aan de andere kant lijkt het de snelheid van het kopiëren van gegevens in de lokale netwerken te vertragen.

Gebruiksgemak en configuratie

Bitdefender Total Security 2018 biedt een goed ontworpen gebruikersinterface, die gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te begrijpen en te navigeren is, maar ook prettig in het oog is. Elke actie in Bitdefender Total Security 2018 begint vanaf de centrale console, die het gebruikelijke palet van donkergrijs, wit, natuurgroen en krachtige rode kleuren van Bitdefender gebruikt.

Het hangt natuurlijk allemaal af van waar u zich bevindt in de gebruikersinterface en wat de staat van beveiliging op uw computer is. De hoofdmodules gebruiken bijvoorbeeld donkergrijze achtergronden, de instellingen gebruiken witte achtergronden en belangrijke berichten zijn groen als alles in orde is en rood als er een dreiging is die aandacht behoeft.

Bitdefender Total Security 2018 gebruikt veel tegels en schakelaars in de gebruikersinterface. Dat maakt het ook gemakkelijk te gebruiken op touchscreens, dus het zal ook gewaardeerd worden door gebruikers van Windows-tablets of 2-in-1's.

Als u hulp nodig heeft, biedt Bitdefender Total Security 2018 u daarvoor een afzonderlijke speciale sectie. De documentatie is online te vinden op de Bitdefender-website, maar als u om ondersteuning wilt vragen, kunt u dat rechtstreeks doen via de ondersteuningssectie van Bitdefender Total Security 2018 . Als u liever rechtstreeks met een mens spreekt, kunt u online gaan en contact opnemen met de ondersteuningsspecialisten van Bitdefender via e-mail, forums, chat en ook via de telefoon.

Met betrekking tot waarschuwingen en meldingen is Bitdefender Total Security 2018 een beveiligingsproduct waarmee u weet wanneer er iets zinvols gebeurt op uw computer. In het tijdsbestek waarin we dit product gebruikten, zagen we waarschuwingen wanneer malware werd bedreigd, evenals meldingen over sommige firewallbedreigingen, vergelijkbaar met die in de onderstaande afbeelding.

Bitdefender Total Security 2018 bevat gedetailleerde, maar gemakkelijk te begrijpen logboeken. Hoewel u het logboek van een antivirusscan kunt zien die u hebt uitgevoerd toen die scan eindigt, hebt u ook toegang tot logboeken via het gedeelte Meldingen vanuit de gebruikersinterface.

Bitdefender Total Security 2018 is een beveiligingssuite die een gebruikersinterface biedt met een goed doordacht ontwerp, dat er geweldig uit ziet en gemakkelijk te gebruiken is. Het biedt zowel eenvoud als een schat aan instellingen en opties, zodat zowel beginners als ervaren gebruikers het evengoed kunnen waarderen. Vanuit ons oogpunt hebben de ontwerpers van de gebruikersinterface van Bitdefender uitstekend werk afgeleverd.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe geschikt Bitdefender Total Security 2018 is om uw computer te beschermen tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies zijn opgenomen in deze beveiligingssuite en bekijk onze aanbevelingen voor welke instellingen u moet aanpassen.