Tutorial

Het verwijderen en uitschakelen van gepromote apps van Windows 10, in twee stappen

Een Windows 10-functie die veel gebruikers niet leuk vinden, is het feit dat Microsoft advertenties toont in het startmenu . De zogenaamde prompted apps kunnen verschillende doelen dienen in de agenda van Microsoft, maar veel gebruikers vinden ze niet leuk en zouden er minder van willen zien. Uiteindelijk hebben we een Windows 10-licentie of een Windows 10-pc betaald en willen we niet verder geld verdienen via advertenties. Als u net als wij bent en uw eigen persoonlijke Startmenu wilt terugvorderen, lees dan deze handleiding en ontdek hoe u zich kunt ontdoen van de gepromote apps in Windows 10:

Een beetje theorie: w a. Zijn gepromote apps in het Startmenu van Windows 10?

Sinds de officiële lancering van Windows 10 heeft Microsoft ook een nieuwe "feature" geïntroduceerd genaamd geadverteerde of gepromote apps. Het zijn apps die Microsoft wil dat u probeert, maar die niet op uw Windows 10-computer of -apparaat zijn geïnstalleerd. Je kunt een gepromote app zien als een snelkoppeling in de lijst Alle apps vanuit het menu Start of als een tegel, hoewel geen van beide meer is dan een koppeling naar de Windows Store- pagina van de app.

Helaas is Microsoft erg agressief geweest als het gaat om Windows 10 en alle gerelateerde zaken, inclusief de gepromote apps. Als u Windows 10 Insider Preview Build 14367 of nieuwer gebruikt, of als u Windows 10 met Anniversary Update gaat gebruiken, zult u waarschijnlijk een verrassing krijgen door te zien dat Microsoft besliste om het aantal gepromote apps in uw Start Menu te verdubbelen.

Dat klopt: ze zullen in aantal verdubbelen! In het geval dat je niet geïrriteerd genoeg was door de advertenties van Microsoft, nu ben je dat waarschijnlijk wel. Als je door kunt gaan zonder je zenuwen te verliezen, vertel me dan hoe! Maar als u dat niet kunt, lees dan verder en u zult ontdekken hoe u deze advertenties kunt uitschakelen en de gepromote apps voorgoed kunt verwijderen.

Stap 1: R emove gepromote apps uit het Startmenu in Windows 10

Het verwijderen van gepromote apps in het startmenu is eenvoudig en iedereen kan het doen, hoewel het een beetje geduld vereist. Het enige dat u hoeft te doen, is de gepromote apps identificeren, wat gemakkelijk genoeg zou moeten zijn, omdat het de apps zijn die u waarschijnlijk niet op uw Windows 10-computer of -apparaat wilt en deze verwijdert.

Als je hulp nodig hebt bij het verwijderen van apps in Windows 10, hebben we je behandeld in deze tutorial: 8 manieren om desktopprogramma's en moderne apps in Windows te verwijderen. Als u echter haast heeft, kunt u een app eenvoudig verwijderen uit Windows 10 door met de rechtermuisknop te klikken (of ingedrukt te houden) in de snelkoppeling in het menu Start en vervolgens op Verwijderen te klikken of erop te tikken.

Zoals we eerder kort vermeldden, zijn sommige van deze gepromote apps niets meer dan snelkoppelingen of links naar hun Windows Store- pagina's. Als dat het geval is met een gepromote app die u wilt verwijderen uit het menu Start, biedt het snelmenu u geen optie voor het ongedaan maken van de installatie . Om van die gepromote app af te komen, volstaat het om hem te ontkoppelen van uw startmenu .

Nadat je je startmenu hebt opgeruimd en er geen gepromote apps meer worden weergegeven, ga je naar het volgende gedeelte van deze zelfstudie om te ontdekken hoe je kunt voorkomen dat Windows 10 nieuwe gepromote apps weergeeft.

Stap 2: Schakel gepromote apps tijdelijk uit via het menu Start in Windows 10

Het begint allemaal met de app Instellingen . Klik of tik op de snelkoppeling in het menu Start of volg een van de manieren die we in deze handleiding hebben weergegeven om deze te openen.

Binnen Instellingen, klik of tik op Personalisatie .

Klik of tik op Start in de kolom aan de linkerkant.

Aan de rechterkant van het venster zie je een aantal instellingen, waaronder er een genaamd "Af en toe suggesties weergeven in Start" . Het is standaard ingeschakeld en het laat Microsoft gepromote apps weergeven in uw Startmenu .

Schakel de schakelaar uit en er zullen in de toekomst geen meer gepromote apps worden weergegeven in uw startmenu .

Conclusie

Gepromote apps zijn niet wat je zou verwachten in je Start Menu in Windows 10, maar toch doen ze het. Of het nu gaat om een ​​nieuwe manier waarop Microsoft geld probeert te verdienen, of dat het een manier is om zijn Windows Store te promoten, deze advertenties zullen sommige gebruikers beslist niet tevreden stellen. Gelukkig weet je nu hoe je er voorgoed van af kunt raken. Volg de instructies in onze gids en u zult genieten van een reclamevrij startmenu . Als je nog vragen of problemen hebt om te delen, kun je hieronder een reactie achterlaten.